De fleste backpackere har prøvet det – at sove i en lufthavn. Jeg har i hvert fald. Vi gider ikke bruge penge på et dyrt lufthavnhotel, så i stedet vælger vi at sove i lufthavnen. Der er dog lige lidt, at overveje før du begynder at sove. Jeg har flere gange sovet i en lufthavn, det er sjældent frivilligt, men jeg gider ikke bruge penge på et dyrt lufthavnhotel, så her er mine råd til at sove i lufthavnen.


Sikkerhed, når man skal sove i lufthavnen


At sove i lufthavne
Sikkerhed er virkelig vigtig, specielt hvis du ikke er kommet forbi sikkerhedskotrollen og skal sove i ankomst-/afgangshallen, hvor enhver bare kan vade ind. De færreste vil dog være i lufthavnen med mindre, at de arbejder der eller lige som dig skal sove der, men der kommer også nogen gange andre folk i lufthavnen. Så her er et par tips til at være sikker:

  • Hvis du kan få opbevaret din bagage i et bagagerum og det ikke er for dyrt, så er det selvfølgelig mest sikkert ellers bør du gøre det svære at stjæle, fx ved at binde en strop om din arm eller en pæl osv.
  • Find et sikkert sted – et sted med videoovervågning og/eller hvor vagterne tit kommer forbi og gerne et sted med andre rejsende. Du er mere udsat når du er alene, men vær sikker på at det rent faktisk er andre rejsende du ligger med 😉
  • Hav dit pas og andre værdigenstande på dig, hvis du kan. Læs mere om at undgå tyveri her. Måske du endda skal spørge sikkerhedpersonalet om de kender et godt sted.

Vær forberedt


tips til en bedre nat i lufthavne

Okay, det er ret let at være forberedt, hvis du har alt din bagage på dig, men har du en lang mellemlanding og har kun håndbagage med dig, så sørg for, at du i hvert fald har dette deri:

  • Øjenmaske og ørepropper (de slukker hverken for lys eller lyd i lufthavnene)
  • Et tæppe og en pude (nogen gange kan man vist låne det) eller noget lignende
  • Varmt tøj – ofte er de glade for aircon i lufthavne
  • Toiletsager – tandbørste, ansigtservietter, deodorant og hvad du ellers normalt bruger
  • Et alarm ur/mobil, som kan vække dig – specielt hvis du rejser alene!
  • Mad og vand – det er altid rart at have noget bare for en sikkerheds skyld (pro tip: tag en tom vandflaske med gennem sikkerhedstjekket og fyld den op inde i lufthavnen)
  • Underholdning!

Find dit spot tidligt


Det er rimelig klart, at de gode steder bliver taget først, så find tidligt et sted ellers må du måske nøjes med gulvet i stedet for en behagelig stol. Nogen gange ligger de bedste steder ved gaterne langt væk, så det kan måske betale sig, at gå tidligt til din gate. Læs flere gode råd og find ud af hvilke steder der er gode at sove i de forskellige lufthavne her.

Bruxelles lufthavn


Bonus information


Nogle flyselskaber tilbyder GRATIS hotelovernatninger og mad, hvis du har en lang mellemlanding! Se listen nedenunder for betingelser, ændringer kan forekomme, så tjek selskabets egen side:

SelskabPolitik
Air CanadaTilbyder Business Class, Premium Economy og Latitude passagerer gratis hotel overnatninger for forbindelser på mere end 6 timer
Air ChinaAlle dem med en mellemlanding natten over i Bejing tilbydes gratis et ophold på et “transit hotel”
China Eastern AirlinesFlyselskabet dækker transit og en hotelovernatning for de passagerer, som har købt billet på flyselskabets egen side og har en tvungen indenrigs eller international flyforbindelsen dagen efter fra Shanghai, Kunming eller Xi’an.
China Southern AirlinesInternationale fly med 8-48 timers mellemlanding får dækket hotel og det samme gør indenrigsflyvninger med en natlig mellemlanding
EmiratesMed 8-24 timers mellemlanding (6-24 for first/business class) får passagerne dækket: hotelophold, mad, transport til/fra hotellet og visum omkostninger. På kortere mellemlandinger (3-5 timer) kan du være heldig, at du er berettiget til gratis mad, så spørg i informationen
Ethiopian AirlinesMellemlandinger på 8-24 timer i Addis Abeba får dækket hotel, hvis de har det nødvendige indrejsevisum, som dansker kan det fås i Bole International Airport
Etihad AirwaysEtihad betaler den første overnatning, hvis flypassageren køber en af deres stopover pakke
Gulf AirHotelovernatning bliver dækket, hvis mellemlandingen er over 8 timer i Bahrain. Dog skal nogle klasser betale 50 dollars for overnatningen.
Malaysia AirlinesHvis passageren vælger et stop over i Kuala Lumpur, vil flyselskabet dække en nat på hotel
Qatar AirlinesSelskabet dækker: hotel, visum, lufthavnstransfer og måltider med en mellemlanding på 8-24 timer i Doha, dog ikke hvis flyet er til eller fra Abu Dhabi (AUH), Bahrain (BAH), Dubai (DWC), Dubai (DXB), Kuwait (KWI), Muscat (MCT), and Sharjah (SHJ).
Sri Lankan AirlinesPassagerer med 8-24 timers mellemlanding kan få et hotelophold, lufthavnstransfer og mad
Turkish AirlinesSelskabet tilbyder op til to gratis hotelovernatninger for økonomiklasse passagerer med en mellemlanding på mere end 10 timer (+7 timer for business passagere). Derudover kan du få en gratis byrundtur i Istanbul, hvis du har 6-24 timer i lufthavnen 🙂

OBS: Disse betingelser kan ændre sig.

Har du nogensinde sovet i en lufthavn? Har du nogle gode råd?

Del gerne dine tanker eller et spørgsmål med mig