De fleste backpackere har prøvet det – at sove i en lufthavn. Jeg har i hvert fald. Vi gider ikke bruge penge på et dyrt lufthavnhotel, så i stedet vælger vi at sove i lufthavnen. Der er dog lige lidt, at overveje før du begynder at sove. Jeg har flere gange sovet i en lufthavn, det er sjældent frivilligt, men jeg gider ikke bruge penge på et dyrt lufthavnhotel, så her er mine råd til at sove i lufthavnen.


Sikkerhed, når man skal sove i lufthavnen


At sove i lufthavne

Sikkerhed er virkelig vigtig, specielt hvis du ikke er kommet forbi sikkerhedskotrollen og skal sove i ankomst-/afgangshallen, hvor enhver bare kan vade ind. De færreste vil dog være i lufthavnen med mindre, at de arbejder der eller lige som dig skal sove der, men der kommer også nogen gange andre folk i lufthavnen. Så her er et par tips til at være sikker:

  • Hvis du kan få opbevaret din bagage i et bagagerum, og det ikke er for dyrt, så er det selvfølgelig mest sikkert ellers bør du gøre det svære at stjæle, fx ved at binde en strop om din arm eller en pæl osv.
  • Find et sikkert sted – et sted med videoovervågning og/eller hvor vagterne tit kommer forbi og gerne et sted med andre rejsende. Du er mere udsat når du er alene, men vær sikker på at det rent faktisk er andre rejsende du ligger med 😉
  • Hav dit pas og andre værdigenstande på dig, hvis du kan. Læs mere om at undgå tyveri her. Måske du endda skal spørge sikkerhedpersonalet om de kender et godt sted.

Vær forberedt


tips til en bedre nat i lufthavne

Okay, det er ret let at være forberedt, hvis du har alt din bagage på dig, men har du en lang mellemlanding og har kun håndbagage med dig, så sørg for, at du i hvert fald har dette deri:

  • Øjenmaske og ørepropper (de slukker hverken for lys eller lyd i lufthavnene)
  • Et tæppe og en pude (nogen gange kan man vist låne det) eller noget lignende
  • Varmt tøj – ofte er de glade for aircon i lufthavne
  • Toiletsager – tandbørste, ansigtservietter, deodorant og hvad du ellers normalt bruger
  • Et alarm ur/mobil, som kan vække dig – specielt hvis du rejser alene!
  • Mad og vand – det er altid rart at have noget bare for en sikkerheds skyld (pro tip: tag en tom vandflaske med gennem sikkerhedstjekket og fyld den op inde i lufthavnen)
  • Underholdning!

Find dit spot tidligt


Det er rimelig klart, at de gode steder bliver taget først, så find tidligt et sted ellers må du måske nøjes med gulvet i stedet for en behagelig stol. Nogen gange ligger de bedste steder ved gaterne langt væk, så det kan måske betale sig, at gå tidligt til din gate. Læs flere gode råd og find ud af hvilke steder der er gode at sove i de forskellige lufthavne her.

taipei lufthavn


Bonus information


Nogle flyselskaber tilbyder GRATIS hotelovernatninger og mad, hvis du har en lang mellemlanding! Se listen nedenunder for betingelser, ændringer kan forekomme, så tjek selskabets egen side:

Selskab Politik
Air Canada Tilbyder Business Class, Premium Economy og Latitude passagerer gratis hotel overnatninger for forbindelser på mere end 6 timer, mens andre må betale fra 49 canadiske dollars.
Air China Alle dem med en mellemlanding natten over i Beijing tilbydes gratis et ophold på et “transit hotel”, hvis man har mindre en 24 timers ophold i Beijing.
China Eastern Airlines Flyselskabet dækker transit og en hotelovernatning for de passagerer, som har købt billet på flyselskabets egen side og har en tvungen indenrigs eller international flyforbindelsen dagen efter fra Shanghai, Kunming eller Xi’an.
China Southern Airlines Internationale fly med 8-48 timers mellemlanding får dækket hotel, og det samme gør indenrigsflyvninger med en natlig mellemlanding
Emirates Med 8-24 timers mellemlanding (6-24 for first/business class) får passagerne dækket: hotelophold, mad, transport til/fra hotellet og visum omkostninger. Det skal dog bookes mindst 24 timer før. Det kan gøres her. På kortere mellemlandinger (3-5 timer) kan du være heldig, at du er berettiget til gratis mad, så spørg i informationen.
Ethiopian Airlines Mellemlandinger på 8-24 timer i Addis Abeba får dækket hotel, hvis de har det nødvendige indrejsevisum, som dansker kan det fås i Bole International Airport
Etihad Airways Etihad betaler den første overnatning, hvis flypassageren køber en af deres stopoverpakker.
Gulf Air Hotelovernatning bliver dækket, hvis mellemlandingen er over 8 timer i Bahrain, hvis man har betalt over 400 dollars for ens billet ellers koster det 75 dollars, hvis man booker online, og 95 dollars, hvis man booker i lufthavnen.
Qatar Airlines Selskabet dækker: hotel, visum, lufthavnstransfer og måltider med en mellemlanding på 8-24 timer i Doha, dog ikke hvis flyet er til eller fra Abu Dhabi (AUH), Bahrain (BAH), Dubai (DWC), Dubai (DXB), Kuwait (KWI), Muscat (MCT), and Sharjah (SHJ).
Sri Lankan Airlines Passagerer med 8-24 timers mellemlanding kan få et hotelophold, lufthavnstransfer og mad
Turkish Airlines Selskabet tilbyder op til to gratis hotelovernatninger for økonomiklasse passagerer med en mellemlanding på mere end 12 timer (+9 timer for business passagere). Går der dog et fly til din destination før de 12 timer, så kan du ikke få overnatningerne af Turkish Airlines. Derudover kan du få en gratis byrundtur i Istanbul, hvis du har 6-24 timer i lufthavnen 🙂

OBS: Disse betingelser kan ændre sig.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere rejsetips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *