Det er altid svært at finde et hotel i en by, som man ikke har besøgt før og vi var også meget i tvivl om hvor vi skulle bo i Budapest. Skulle det være på budasiden eller pestsiden? Hvilket kvarter skulle vi bo i? Vi var dog heldige, at vi fandt et hotel i Budapest som passede lige til vores behov!

Placering af vores hotel i Budapest

Vi besluttede os for at booke Central Hotel 21. Hotellet ligger på pestsiden, og det var, som sagt, et godt valg. Hotellet er placeret i udkanten af det jødiske kvarter, som er et populært område for turister og lokale. Det lå tæt på både metro, sporvogn, restauranter og attraktioner, som det centrale marked, Gellert Hill, Gillert spa og Liberty Bridge. Vi kunne faktisk gå til langt de fleste seværdigheder i Budapest. Med andre ord, så bliver beliggenheden ikke meget bedre!

hotel i budapest

Faciliteterne på hotellet

Vi havde et dobbeltværelse med eget bad og toilet. Værelset var ikke vanvittigt stort, men der var hvad vi skulle bruge: En god seng, et skab, to natborde og et skrivebord (der var også TV for dem, som ønsker at benytte det). Værelset var meget rent og pænt indrettet. Kvadartmetrene var virkelig udnyttet godt. Vores værelse lå ind mod gården og væk fra gaden, så vi oplevede heller ikke nogen larm på vores værelse.

Badeværelset var også til den lille side, men der var en god bruseniche! Derudover var der gulvarme og håndklædetørrer, hvilket var perfekt i en kold januar måned!

gårdhave i budapest

I receptionen var det muligt at hente gratis te og udvalget var pænt stort. Personalet var meget hjælpsomme og havde stor viden om Budapest, så de kom gerne med anbefalinger til oplevelser, spisesteder osv. Bygningen var rigtig fin og bar præg af at have været en fornem bygning engang. Den lille gårdhave ville være perfekt til en lun forårsdag eller en sommerdag, men var lige kølig nok i januar 😉

Vi betalte yderligere 1600 HUN (cirka 40 kroner) for en udmærket morgenmadsbuffet med brød, tre slags morgenmadsprodukter, kødpålæg, hårdkogte æg, kage samt juice, kaffe og te. Man kan sikkert godt finde bedre morgenmad for de samme penge i byen, men vi var lidt dovne og valgte den lette løsning to morgener i træk.

Det eneste “negative” jeg kan sige om hotellet i Budapest er, at internettet ikke fungerede super godt på værelset, men vi havde ikke rigtig brug for det. Så for os gjorde det ikke noget, skal man sidde og arbejde, så virkede signalet til at være ret kraftigt. Derudover var gæsterne på naboværelset var lidt højlydte, men det kan hotellet jo ikke gøre noget ved.. Jeg ville klart bo her igen og kan derfor kun anbefale det til jer 🙂

Se mere og tjek priser her*


*Dette indlæg indeholder et reklame-/affiliate link . Det betyder, at jeg tjener lidt, hvis du booker gennem mit link, men det koster ikke dig ekstra. Jeg håber, at du vil støtte bloggen ved at bruge mit link. På forhånd tak 🙂


Mere fra Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *