soveposer til rejsen

Links til Friluftsland er reklamelinks. Det betyder, at jeg modtager lidt i kompensation, hvis du køber noget gennem mine links. Det koster naturligvis ikke dig ekstra.

Jeg modtager pakkeposten i døren. Postbuddet holder min nye Micron 40 sovepose* i hånden og jeg glæder mig allerede som et lille barn til at teste den!

Jeg elsker outdoorudstyr og viser straks min roommate det nye vidunder, mens jeg fortæller ham om de seje features. Han deler tydeligvis ikke min begejstring og svarer: “Tine, det er en sovepose. Den er fin, men det er en sovepose…”.

Han får dog ikke lov til at ødelægge min begejstring. Og jeg går straks ind for at sammenligne Micron 40 soveposen* med min gamle sovepose fra starten af 00’erne. Jeg har i den grad trængt til en opgradering! Min nye Micron 40 soveposen* fylder kun det halve og vejer næsten et kilo mindre.

vandring i kina

Micron 40 soveposen med på vandretur i Tiger Leaping Gorge

Jeg hopper hurtigt i posen for at prøve længden og ens bevægelsesmuligheder i posen, da min roommate kommer gående forbi døren. Et øjeblik ligner han en som skal til at ringe til psykiatisk hospital, inden han bryder ud i latter med ordene: “For helvede, Tine” og går derfra rystende på hovedet. I det øjeblik gik jeg vist fra nørd til supernørd i hans hoved.

Min oplevelse med Micron 40

Jeg har nu testet Micron 40 soveposen i Kina og må sige, at jeg er ret imponeret!

Soveposen vejer kun 620 g (i regular størrelse) og er hermed en af markedets letteste i sin prisklasse. Den fylder omkring 5 liter i rygsækken, men samtidig kan den holde en varm i helt ned til -11 grader! Den er dog mest komfortabel ved 8,8 grader (for kvinder og 3,5 for mænd).

Sover man et sted som er varmere, så kan den lynes helt op og bruges som tæppe ellers har Friluftsland også køligere soveposer. Skulle soveposen blive lidt våd, så falder dunen ikke sammen, som de normalt ville gøre, d.v.s. at den stadig kan holde sig varm på trods af, at den er blevet lidt våd. Det er da smart! Det betyder dog ikke, at du kan sove i den under åben himmel i regnvejr.

micron 40 sovepose

Valget af dun som fyld sikrer også en sovepose, som beholder sine egenskaber i mange år. Så man formentlig vil kunne bruge soveposen gennem hele voksenlivet, så er den jo pludselig ikke så dyr. Det kræver dog, at man vasker sin sovepose engang i mellem og korrekt. Se evt en guide her.

Har man egentlig brug for en sovepose som backpacker?

Har en backpacker så egentlig brug for en sovepose? Altså jeg har tidligere klaret mig i 7 år uden at rejse med sovepose og rigtig mange gange kan man leje en sovepose, hvis man fx skal ud at vandre.

Jeg har dog altid min lagenpose med, da den kan give lidt ekstra varme fx på hostels eller lignende. De fleste gange ville jeg også lade min sovepose være hjemme, men i Kina fik jeg brugt den et par gange.

Lyntog i Kina

Jeg brugte den blandt andet, da jeg skulle med nattoget fra Beijing til Xi’an, hvor jeg var så ”heldig” at få øverste køje og sov med hovedet og kroppen cirka 30 centimeter fra airconditionen, som kørte på fuld skrue.

Der var et tæppe, men airconditionen var pænt voldsom, der holdt min sovepose mig varm hele natten. Da jeg skulle sove på en bænk i Chengdu Lufthavn, var den også med til at forbedre min nattesøvn væsentlig.

Jeg brugte den også på mit trek i Tiger Leaping Gorge og i Lijiang, hvor det blev koldt om natten. Der var det altså rarere, at kunne sove med en let sovepose fremfor et tungt tæppe. Derudover kunne jeg jo så også bruge tæppet til at sove på, så jeg kunne mærke mindre gennem den tynde madras.

Micron 40 soveposen blev også brugt som en siddeplads i toget til Guilin i nogle timer, da jeg kun kunne få en ståplads i toget, og den var trods alt renere og blødere end togets gulv.

overnatning i kina

Derudover har jeg haft utallige natbusser på mine rejse, hvor soveposen kunne have været en rar følgesvend, fx da jeg kørte gennem Bolivias bjerge i en bus med ødelagt vindue. Da jeg skulle med en natbus fra Dalat til Can Tho med halvvådt tøj, fordi jeg havde glemt at få en regnjakke med.

Da jeg skulle ud i junglen på Borneo og måtte sove under mit rejsehåndklæde, fordi jeg ikke havde andet eller på mine road trips i den australske og newzealandske vinter. Det var nogle kolde nætter! Men det drejer sig måske om nogle relativ få dages rejse, når man tænker på, hvor meget jeg egentlig har rejst de sidste mange år.

trekking i kina

Den perfekte sovepose til rejsen eller vandreturen?

Er Micron 40 soveposen så den perfekte sovepose til rejsen? Det kommer an på, hvad du skal bruge den til. Mange steder i Asien er den alt for varm! Der ville jeg hellere have en lagenpose eller en Nanowave 55 (reklamelinks).

Men skal man til køligere egne, fx Nepal, så Micron 40 soveposen et godt valg, og man får kvalitet for pengene. Men overvej hvor mange dage du egentlig skal bruge den. Skal du kun bruge den et par dage, så vil jeg hellere leje en på destinationen.

Men skal du fx på en rejse, hvor du skal bruge det meste af tiden på en vandretur, så vil Micron 40 soveposen klart være investeringen værd!!

Jeg har kun en ting, som jeg ville ændre. Jeg godt have brugt nogle stropper på sovepose posen, så man ville kunne binde soveposen udenpå ens rygsæk, men som kommer den naturligvis til at veje lidt mere.

Jeg bandt den fast på min rygsæk i Kina, men jeg havde også nær mistet den der. Min rygsæk har stropper til et liggeunderlag, som jeg havde spændt den fast med, og selvom jeg havde strammet stropperne en del, så faldt den alligevel af i metroen. Heldigvis var der en sød kineser som sørgede for, at jeg fik den igen.

Så hav den, for Guds skyld, i rygsækken, når du rejser med den!

Micron 40

Nøglepunkter:

  • Komforttemperatur: 8,8°C for kvinder og 3,5°C for mænd
  • Vægt: 620 g (regular) og 723 g (long)
  • Down Defender-imprægnering som gør dunene mere vandreisstente
  • Kan bruges som sovepose og tæppe
  • Fylder ikke meget i rygsækken

Se priser her (reklamelink)

Se alle soveposer her (reklamelink)

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Soveposen blev givet af Friluftsland som gave, men “nørdet”-heden og  meninger er helt min egen.


Flere grejguides

2 Comments

  • Marmot er helt sikkert et fedt mærke og Micron 40 virker super til varmere vejr med dens lave vægt til fin pris.
    Overvej REI Co-op Magma 15, hvis du skal på lidt køligere overnatninger.

    • Hej Mikkel. Jeg har faktisk også brugt soveposen i køligere temperaturer, og jeg har fint kunne holde varmen. Jeg får det også hurtigt varmt om natten, men det kan selvfølgelig være, at andre med lidt mere kuldeskær end jeg, kunne få glæde af REIs sovepose, så tak for tippet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *