Filippinerne er ofte et lidt overset land i Sydøstasien, hvilket jeg ikke forstår, for det er fantastisk smukt, fyldt med søde mennesker, og så er det billigt! Muligvis ikke lige så billigt som Vietnam og Thailand, men Filippinerne behøver ikke være dyrt! Læs med og se hvor billigt det kan være!


Rejsebudget for Filippinerne


Mad: 1135,12 kr
Overnatninger: 971,89 kr
Transport: 958,3 kr
Oplevelser: 897,02 kr
Diverse: 252,67 kr

I alt: 4215 kr
Pr. dag: 175 kr

seværdigheder, chocolate hills, bohol, filippinerne


Noter til budget/Priser i Filippinerne


 • Der er blevet regnet med kurset 8 pesos = 1 kr.
 • Jeg havde samlet set 24 dage i Filippinerne.

Flybilletter til Filippinerne

 • Jeg tilbragte først fem dage på Panglao/Bohol og så fløj jeg til Thailand, hvor jeg var inviteret på pressetur med Visit Thailand, så fløj jeg ind til Palawan fra Thailand – disse flybilletter er ikke talt med i budgettet, ligesom mine flybilletter til Filippinerne fra Malaysia og retur ikke er talt med. Dog er min flybillet fra Coron til Cebu medregnet i budgettet.
 • Flybilletter fra Danmark og retur til Filippinerne koster fra knap 3000 kr, hvis du er heldig at finde nogle rigtig billige billetter, men forvent at bruge cirka 3500-4000 kr. Tjek priser her (reklamelink).
  • Det er lidt dyrere at flyve til Cebu City end til Manila fra Danmark.

Overnatninger:

 • Forvent at betale fra cirka 60 kr og opefter for en seng i en sovesal på et hostel, hvor man desværre ikke får lige så meget for pengene, som i Vietnam, Malaysia, Thailand, Cambodia og Laos.
 • Ofte kan dobbeltværelser fås for cirka 100 kr og opefter.

coron, filippinerne

Mad og drikke:

 • Et lokalt måltid mad fås for cirka 20 kr og opefter.
 • Mange hostels og hoteller har ofte gratis drikkevand, men ellers koster det cirka 2 kr for 1,5 liter.

Oplevelser:

 • Bådture koster omkring 80-250 kr, alt efter hvor du sejler og hvor mange stop der er inkluderet.
 • Indgang til attraktioner koster ofte omkring 6 kr.
 • Det koster ofte 3-6 kr, at besøge en strand, til gengæld bliver de rengjort hver aften.
 • Scooterleje koster ofte omkring 36-50 kr for en halv dag (12 timer) og 90-120 kr for 24 timer.
 • Dyk koster fra cirka 160 kr og opefter, alt efter typen af dykket og lokationen. Selv dykkede jeg to gange, og det udgør 364 kr (for et strand- og et båddyk i Moalboal).
 • Skywalk i Cebu kostede 600 PHP (70 kr).

Diverse:

 • Vær forberedt på, at der ofte kommer ekstra fees på transport, så som færger osv. det er ofte bare få kroner.
 • Det koster 100 kr oveni din billet, at forlade Filippinerne fra Cebu lufthavn, mens det var gratis at flyve ud fra Manila.
 • Lokale busser og færger er billige. Den lokale bus fra Cebu city til Moalboal kostede 110 PHP (13 kr).
 • Færgen fra Cebu til Bohol kostede 450 pesos (54 kr) + 25 pesos (3 kr) i fees.
 • Færgen mellem El Nido og Coron kostede 1760 pesos (211 kr).

Casino peak, cebu


Sparetips til Filippinerne


Generelt set, så er Filippinerne rigtig billig og det kan være svært at finde et sted at spare, men du kan spare lidt ved at:

 • Spise lokale steder (de ligger ofte lidt udenfor turistcentrum).
 • Brug offentlig transport, fx koster bussen mellem Moalboal og Cebu 115 pesos (13,5 kr) og tager cirka 4-5 timer.
 • Brug Grab (Asiens svar på Uber) til taxaer osv.
 • Skal du dykke, så book dine dyk samlet, ofte bliver det billigere pr dyk, hvis du booker 4-5 dyk samlet.


Her boede jeg i Filippinerne


Reklamelinks, benytter du disse støtter du bloggen med et par kroner, uden at det koster dig ekstra

Vær opmærksom på at man ikke får nær så meget for pengene, når det kommer til overnatninger i Filippinerne, som man får i andre sydøstasiatiske lande.

Bohol/Panglao:

Adriana’s Place i Panglao (mit favorithostel af dem jeg boede på)

El Nido

Kame House Hostel (lidt for højt musik for min smag, men væk fra partycentrum og gode faciliteter)

Coron:

Happy Camper Hostel (lidt væk fra turistcentrum og lidt basic, men den sødeste ejer)

Moalboal:

J&C Guesthouse (ok faciliteter og god morgenmad)

Cebu city:

Bunks hostel(lidt lille værelse, men ellers ok)

Cebu lufthavn:

Jiji’s hostel (tæt på lufthavnen og fine faciliteter, men morgenmaden er ikke noget at råbe hurra for)

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra fortryllende Filippinerne:

12 Comments

  • Helt klart Dumaluan på Panglao, Adriana’s place, hvor jeg boede har virkelig meget med det at gøre! Og Coron, det var lige så smukt som Palawan, men uden de mange turister, det var primært lokale her, men desværre er det ikke en ø, hvor man vader lige ned til stranden 🙂 Palawan er smukt, men El Nido var for turistet til min smag og jeg var der udenfor højsæsonen….

 • Hej Tine
  Vi (min mand, vores to børn på fire og fem år og mig) overvejer en måneds rejse til Filippinerne til sommer 2020. Hvilke byer/øer/strande vil du anbefale at vi besøger med små børn?
  Vi har fire uge og vil gerne have en kombination af strand, asiatisk kultur, god mad og møde med de lokale. Vi har rejst en del i sydøstasien, som vi elsker. Dog kun i Thailand med børn.
  Mvh. Malene

  • Hej Malene
   Jeg forelskede mig i Dumaluan Beach på Panglao (hold jer fra at bo på Alona Beach) – Dumaluan er også meget børnevenlig. Fra Panglao kan I tage på rundtur på Bohol, I kan selvfølgelig også bo i et homestay ved Chocolate Hills på Bohol, hvis I har lyst til det. Det gad jeg i hvert fald godt at prøve! I skal helt sikkert se Chocolate Hills, vandfald og de søde tarsiere på Bohol – det tror jeg vil falde i god jord hos to børn.

   Moalboal er også meget hyggelig og man kan gå lige ned på stranden og snorkle fra vandkanten, det er ikke atypisk at se skildpadder, selv på lavt vand. Det er også muligt at tage fra Moalboal til nogle af de smukke vandfald og områder på det sydlige Cebu. Jeg har ikke nået at skrive om det endnu, men du kan se billeder derfra på min Facebook-side 🙂 Undgå at svømme med hvalhajer fra Oslob, det er på ingen måde etisk korrekt, hvad der forgår der, og det har ikke dyrene i interesse.

   Jeg ville købe en snorkel til børnene hjemmefra. Dykker-butikken har en børnesnorkel her. Det er ekstrem vigtig, at I har en børnesnorkel, da børns lungekapacitet er væsentlig lavere end voksnes, så børn kan ikke udskifte luften i en voksensnorkel og derfor er det ubehageligt for dem at bruge en voksensnorkel, og det kan endda gå så vidt, at de kan besvime ved at bruge en voksensnorkel. Det er ikke altid, at man kan købe en børnesnorkel på destinationen, så derfor anbefaler jeg, at I tager den med hjemmefra 🙂

   Bådturene fra El Nido og Coron er også helt fantastiske! Dog bor man sjældent nær en strand på Coron, så der ville jeg nok vælge El Nido – jeg ville bo ved Corong Corong Beach eller Las Cabanas Beach nær El Nido. Besøg også Nacpan Beach og tag evt en overnatning derude 🙂 I kan også overveje at tilbringe lidt tid ved Port Barton, det skulle være en lille perle og som El Nido for 20 år siden 🙂

   Generelt synes jeg ikke, at Cebu eller Manila er særlig meget tid værd.

   Men når I besøger om sommeren, så skal I være opmærksom på, at det er tyfonsæson. Ofte går tyfonerne nordpå, så Bohol og øerne deromkring får sjældent vildt meget regn, mens det kan regne flere dage i træk i mere nordlige egne.

   Jeg håber, at det var svar nok. Mvh Tine

 • Hej Tine
  Tak for dine fine betragtninger. Det er meget brugbart!! Hvad har du af erfaringer med betaling på hoteller? Er det smartest at hæve kontanter hjemmefra til hele turen altså til hotel, oplevelser, mad mm. Jeg har 1,5 dag på Coron, skal herefter på 3 dages tur mellem coron-elnido(betalt hjemmefra) og så 6 dage på palawan. Jeg rejser også alene og er meget fortrøstningsfuld udfra dine beskrivelser. Var du i Port Baton? Og hvor lang tid tager det fra el nido -port baron/ lufthavnen?

  • Hej Merete
   Jeg er da glad for at høre, at det var brugbart!
   Det er ikke vildt mange steder, hvor man kan betale med kort, desværre…
   Men hvis du gerne vil undgå at rende rundt med for mange penge eller hæve for meget, så kan du jo altid booke via hotels.com eller booking.com, så kan man nogle gange betale med kreditkort gennem deres hjemmeside 🙂 Jeg vil dog altid anbefale, at du booker overnatninger med gratis afbestilling, hvis du booker gennem dem, så har du jo muligheden for at ændre planer undervejs.

   Jeg har desværre ikke været i Port Barton endnu. Det har jeg tilgode til en anden gang.
   Det tager cirka 5 timer fra El Nido til Port Barton (du kan booke billetter her: https://12go.asia/en/travel/el-nido/port-barton?z=2400820)
   Cirka 3-4,5 time fra Port Barton til Puerto Princesa (billetter: https://12go.asia/en/travel/port-barton/puerto-princesa?z=2400820)
   Omkring 6-7 timer fra El Nido til Puerto Princesa (billetter: https://12go.asia/en/travel/el-nido/puerto-princesa?z=2400820)

   Der ligger også en lufthavn i El Nido og det skulle vist tage cirka 30 minutter at komme derud. Det er dog kun Air Swift som flyver dertil og de er ikke helt billige….
   Jeg håber, at svaret kunne bruges. Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål ellers rigtig god tur!

 • Hej! Ved ikke lige hvordan jeg havnede her. Men lige et lille indspark. Er i øjeblikket på Coron. Har været slemt angrebet af sandflue bid fra Nacpan beach så vær opmærksom. Mvh Per

  • Hej Per
   Fint med noget live opdatering. Tak for det 🙂 Jeg oplevede heldigvis ikke sandfluer på Nacpan Beach og har ikke mødt andre som oplevede det, så jeg ved ikke, om du bare har været uheldig eller jeg var heldig.. 🙂
   Men det lyder da til, at det er en god idé at tage noget med, som måske kan holde fluerne væk

 • Hej Tine
  Vi er 2 voksne, der er i gang med at planlægge en tur til Filippinerne som backpackere i det første halvår af 2024. Når jeg surfer rundt på nettet, er der mange forskellige prislejer i forhold til, hvor meget man skal regne med at bruge pr. dag. Jeg kan se, at dit indlæg er fra 2019, så der er nok sket lidt siden med priserne. Men har du nogen anelse om, hvad man skal bruge i nutidskroner pr. dag. Vi skal rejse på lavbudget og går ikke efter luksus på nogen måde.
  På forhånd tak

  • Hej Mette
   Jeg skal ikke kunne sige 100%, hvad priserne er. Men min fornemmelse er, at prisniveauet ikke er steget gevaldigt siden mit indlæg. Generelt stiger priserne i Sydøstasien ikke voldsomt hvert år 😊 Jeg ville dog selv gerne have brugt flere penge på dykning og ture, men blev desværre lidt forhindret af ren tyfon og en øreinfektion. Så jeg ville nok sætte budgettet til 200-300 kr per dag 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *