Reklamelinks er markeret med *, bruger du dem støtter du bloggen uden at det koster dig ekstra

Thailand er et velbesøgt land og med god grund. Der er masser af lækre strande, skøn natur, god mad og en masse søde lokale! Men hvilken rute skal man lige tage når man er i Thailand? Her kommer jeg med et bud på et rejseforslag på en måned i Thailand. Rejseforslaget inkluderer tid til shopping i Bangkok, trekking, smuk natur og selvfølgelig tid til smukke strande. Hvordan din rute ser ud kommer lidt an på hvad du vil og ruteforslaget kan selvfølgelig også tages omvendt ellers gøres kortere eller længere, hvis du ønsker det.

Men du kan betragte dette ruteforslag på en måned i Thailand, som en inspirationskilde til din tur!

lumbini park, bangkokMBK i Bangkok, Thailand


Dag 1-3: Bangkok


Tager du fra Danmark til Thailand, så lander du højest sandsynligt i Bangkok. Der er masser at lave i byen og det kan være fint at gå lidt rundt og opleve byen mens du lige får vænnet dig til tidsforskellen og den nye kultur i Thailand. I Bangkok kan du sejle på Chao Phraya floden, tage på cykeltur*, besøge templer, spise god mad, shoppe og besøge vilde Khao San road.

Rejsetip: Vil du gerne se flere templer, så kunne du med fordel tilbringe en dag eller to i Ayutthaya, omkring 1,5 time udenfor Bangkok

Bo på
HQ Silom* (hostel) eller ICheck Inn Silom* (hotel).

Dag 4-5: Kanchanaburi


Tag et tidligt tog fra Bangkok til Kanchanaburi cirka tre timer for byen. Undgå at stå af i Kanchanaburi med det samme, men tag toget hele vejen rundt, så får du den ene smukke udsigt efter den anden! Det koster 100 baht (18 kroner) og kører to gange om dagen. Se mere information på seat61. Dagen efter skal du med en tidlig bus til Erawan vandfaldene. Du vil ikke fortryde det!

Om eftermiddagen tager du en bus tilbage til Bangkok og tager nattoget eller et fly til Chiang Mai

chiang mai


Dag 6-11: Chiang Mai


Du ankommer om morgenen på 6. dagen i Chiang Mai. Dernæst kommer du hen til dit hostel/hotel. Chiang Mai er en stor by med starbucks og det hele, men den har et afslappende og roligt liv, som jeg bare holder af!

Jeg kan anbefale en tur til templet Doi Suthep, at du spiser på Chang Puak Gate night market, tilbringer nogle timer i “badeland” i Grand Canyon Chiang Mai*, besøger Wat Chedi Luang (et tempel), tager på madlavningsskole*, på en trekkingtur i junglen, zipline i junglen* og måske besøger en festival, hvis du er så heldig, at være i landet under en festival – særligt Yi Peng og Loy Krathong festival er en fantastisk oplevelse såvel som Songkran.

Undgå treks med elefanter, da elefanterne bliver tortureret for at få dem til at lystre 🙁

Vil du i stedet besøge elefanterne, et sted hvor de bliver behandlet ordentlig så overvej Lanna Kingdom Elephant Sanctury* eller en anden elefantpark som redder elefanterne fra at arbejde i turistindustrien. Det er en organisation, som tager sig af elefanter som er blevet udnyttet eller skadet af mennesker.

Pai


Dag 12-14: Pai


Pai er en hyggelig lille bjergby med skøn natur og en afslappet stemning! Den er rigtig populær blandt backpackere, men du kan sagten tage hertil selvom du ikke er backpacker 😉 Besøg Pai Canyon og nyd udsigterne fra byen mens du er her.

På dag 14 eller 15 tager du til Chiang Mai hvorfra du tager et fly til Sydthailand.

Du kan flyve med Air Asia til Krabi (for Koh Lanta, Krabi, Koh Lipe, Koh Muk, Koh Jum eller Phi Phi-øerne) eller Surat Thani (For Koh Samui, Koh Tao eller Koh Phangan). Mens Thai smile har til Phuket og andre steder. De inkluderer derudover indchecket bagage i prisen. Nok Air har til de fleste destinationer i Sydthailand. Du kan også tage nattoget til Bangkok og dernæst et tog sydpå, men forvent mindst 24 timers transport. Se tider og priser på tog her.

koh lanta


Dag 15-30: Sydthailand


De sidste 14-15 dage kan du bruge på at udforske Sydthailand (du kan selvfølgelig også vælge, at tage flere dage i den nordlige del). Du har tid til at besøge lidt forskellige steder på din tur, men vil du gerne undgå regnsæson, så er dine bedste chancer at tage til vestkysten (Krabi osv.) fra november til maj samt østkysten (Koh Tao, Khanom osv.) fra april til oktober.

Du kan dog stadig være uheldig med vejret og er selvfølgelig ikke altid sikker på godt vejr. Heldigvis regner det sjældent mere end en time eller to i Thailand 😉

Personligt kan jeg bedst lide Nordthailand, men af øer kan jeg bedst lide Koh Lanta og Koh Chang og så er jeg vild med kystområdet Khanom (hvor man kan se lyserøde delfiner)! Koh Chang ligger dog øst for Bangkok (i Trat), så ikke i Sydthailand. Jeg har dog også hørt godt om Koh Tao og Koh Phangan – særligt den nordlige del af Koh Phangan skulle være fredelig og smuk. Jeg bryder mig dog ikke om Koh Samui eller Koh Phi Phi, da jeg synes, at øerne er ødelagte af turisme.

Rejsetip: Kombinér eventuelt din rejse til Thailands strande med en tur i Khao Soks vilde natur! Derudover kan du overveje at flyve ind til Bangkok og hjem fra Krabi/Phuket, hvis du gerne ville undgå at skulle tilbage til Bangkok på hjemturen 🙂

Rejsetip: Vil du virkelig off-beaten track, så tag til det nordøstlige Thailand

koh lanta


Har du “kun” 14-20 dage?


Så ville jeg klart flyve lidt mere og vælge færre steder, så kunne turen eventuelt se således ud:

Bangkok, 2-3 dage
Chiang Mai, 4-7 dage
Sydthailand, 6-13 dage


Kort over Thailand og ruteLæs også: Rejsebudget for en måned i Thailand samt mine rejseforslag til Cambodja, Vietnam og Laos


Dette indlæg indeholder reklame-/affiliate links. Det betyder, at jeg tjener lidt, hvis du booker overnatninger gennem mine links. Det koster ikke dig ekstra, men jeg håber, at du vil støtte bloggen ved at bruge mine links. På forhånd tak.

Mere inspiration fra fine Thailand

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *