Langsomt glider vi gennem vandet. Solens stråler farver floden orange og rød. Lidt morgendis ligger let over floden. Lyden, af åren som skærer sig i gennem vandet, er det eneste der bryder stilheden. Kanten af kanoen er kun få centimeter over vandoverfladen, men heldigvis spiser krokodillerne, her i Chitwan, kun fisk, fortæller vores guider.

solopgang ved East Rapti River

Dyrelivet langs East Rapti River

Langsomt begynder dyrelivet at vågne op fra nattens mørke. Fuglene flyver over hovederne på os, jagter mad i flodbredden eller sidder stolt på en gren og viser deres smukke fjerdragt frem.

elefant i solopgangen, chitwan national park, nepal

Kan du se skyggen af elefanten?

næsehorn i nepalgivial i nepal

En givial, som til forveksling ligner en krokodille

I gennem morgendisen spotter vi en elefant i græsset og få minutter senere spotter vi et næsehorn gennem det høje græs. Den bevæger sig langs floden, men da vi kommer forbi, skynder den sig længere ind i græsset og forsvinder.

Øjnene af en kritisk truet gavial titter op fra vandoverfladen, mens en anden ligger og dovner på sandbanken. Længere henne ad floden ligger en sumpkrokodille på den anden side af flodbanken.

Det begynder at gøre ondt i min bagdel, men heldigvis stopper vi på en sandbanke og går i land. Vi giver vores bådmand drikkepenge og takker ham for den fine tur, mens vi glæder os over, at vi ikke skal sidde på den hårde bænk længere.

sumpkrokodille i nepal

Sumpkrokodille

walking safari i chitwan national park

Walking safari i Chitwan National Park

Vi går hen til en platform, hvor vi får dagens briefing af vores guide Ram. Briefingen handler mest om, hvad vi skal gøre, hvis vi bliver angrebet af forskellige dyr. I Chitwan lever der blandt andet leoparder og tigere, men ifølge Ram er bjørnen, det dyr som har angrebet flest mennesker.

junglen i nepal

Hvis vi møder en bjørn som bliver aggressiv, skal vi skynde os at klatre op i et træ og kan vi ikke klatre, så skal vi gemme os bag et træ, i mens vil guiderne forsøge at få bjørnen til at gå væk med de to pinde, som de har medbragt til at forsvare os med.

Jeg minder mig selv om, at der hvert år kommer mange turister til Chitwan National Park, som ikke bliver angrebet af dyr. Så jeg fortæller mig selv, at vi nok skal klare turen.

guider som forcerer vandløb i chitwan national park

Igler, slanger, vandløb og spor af tigere

Vi sætter afsted på vores safari i junglen. Vi finder et sted med god udsigt til begge sider og sætter os. Kommer der en tiger forbi, så kan vi ikke undgå at se den. 

Vi spiser lidt af vores medbragte madpakke, mens vi holder øje. Det begynder at klø ved mine skuldre. Jeg skal til at klø, da jeg opdager, at der sidder en igle på min skulder. 

tigerspor i chitwan, nepal

Tigerspor

Jeg begynder at fjerne den, da kvinden ved siden af mig skriger HØJLYDT over synet af den. Hendes skrig forstrækker mig endnu mere end iglen. Med lidt hjælp fra vores guide, får jeg den fjernet og smider den ud i buskadset.

Vi begiver os tættere ind i skoven. Vores guider lægger pinde i vandløb, når vi skal i gennem dem. 

Vi ser kæmpe termitbo, aber og et flere dage gammelt spor efter tigere.

termitbo i chitwan, nepal

Et kæmpe termitbo og vores guide Ram

Vi finder et lille vandhul, hvor vi spiser resten af vores madpakke. Vi håber på, at frokosten bliver med udsigt til vilde dyr, men ingen kommer forbi. 

I stedet går vi videre ind i Chitwan. Efter et lille vandløb stopper vores guide pludselig og peger ind mellem nogle blade ved jorden. Der sidder en lille brun slange og venter. Heldigvis er det ikke en af de giftige slags. 

slange i chitwan, nepal

Det er sjældent at guiderne ser en slange i Chitwan, så de skynder sig at finde kameraet frem og skyder nogle billeder, inden vi forsætter videre.

Følg sporet af lort….

Vi finder pludselig frisk næsehorns lort. Vores sanser skærpes straks. Vi følger rækken af lort og kommer ud i en lysning. Rækken af lort stopper og vi spejder ud i buskadset. 

Pludselig får jeg øje på en stor numse som lige netop stikker op over det høje græs. Jeg prikker til den ene guide og peger næsehornet ud for ham. Vi prøver at signalere lydløst til de andre i gruppen som går flere meter bag os. 

næsehorn i nepal

De kommer hurtigt op til os. Næsehornet begynder at gå. Den går ud fra græsset og nærmer sig den sti, som vi går på. Den kommer ud af græsset og står kun 10 meter fra os. 

Ram lader som om, at han nyser og næsehornet kigger pludselig direkte på os, men trasker så videre. Den forsætter med at komme tættere på os og vi får at vide, at vi skal løbe væk. 

Vi løber hurtigt nogle meter væk. Jeg vender mig rundt og ser, at næsehornet drejer stille og roligt væk fra stien igen. 

chitwan national park

Aksishjorte og et frækt vildsvin i Chitwan 

Vi går et sidste stykke i gennem skoven. Pludselig er vi næsten omringet af aksishjorte i skoven. Vi står stille og kigger på hjortene. De bliver nervøse og begynder at løbe i en cirkel rundt om os.

Hele jorden ryster, da de løber og forsvinder ind i skoven. Vi kigger helt euforisk på hinanden og smiler stort over endnu en fantastisk oplevelse i Chitwan. 

vildsvin i chitwan, nepal

Det sidste stykke går vi langs vandkanten. Vi er næsten nået helt ned til kanoerne, da et vildsvin dukker op fra skoven. 

Vildsvinet går målrettet efter kvinden foran mig og viser en tydelig interesse for hendes rygsæk. Det viser sig, at hun ikke har spist hele sin madpakke og vildsvinet øjner muligheden for et let måltid. 

kano i chitwan national park

Den bliver ved og ved med at gå efter hendes taske, indtil hun finder resterne frem og smider dem på jorden til den. Lidt efter forsvinder den igen, glad og mæt, ind i skoven. 

Så går vi ned til floden, tager en kano over på den anden side af floden og glæder os over en fantastisk dag i Chitwan National Park.

Information

Pris for en safari i Chitwan National Park

Jeg betalte 5.500 rupee (cirka 310 kr) for min walking safari med to timers kanotur.

Turen inkluderede kanotur, guider, mad og vand.

Man kan også tage en jeepsafari eller en elefantsafari ind i Chitwan. Jeg kan IKKE anbefale en elefantsafari! Elefanter mishandles for at få dem til at lystre, og deres rygge vrides skævt under vægtet af et menneske. Derfor anbefaler jeg også, at man ikke støtter et firma som tilbyder den slags safarier. 

jungle i nepal

Firma

Jeg boede på Crocodile Safari lodge and camp*, hvor jeg også bookede i gennem. Man kan også kontakte min guide, Maya Ram Mahato, hvis man har lyst. Han er RIGTIG dygtig, og jeg er sikker på, at han kan stykke noget sammen, hvis det skulle være. 

Hvor skal man bo i Chitwan?

Man kan ikke bo i Chitwan National Park, så langt de fleste bor i Sauraha, når de skal besøge nationalparken. Det ligger lige på den anden side af floden ift nationalparken. Der er rigelig med små restauranter, og hvad man ellers skal bruge. 

Hostel/billigt hotel nær Chitwan

Nedenstående links er reklamelinks

Jeg boede på Crocodile Safari lodge and camp*, og det var hammerende billigt. Værelserne bar præg af, at det er et meget billigt sted at bo, men de er ok, og til den pris kan man ikke klage. I dag har det vist fået en kærlig hånd og er blevet forbedret gevaldigt! Ejeren er virkelig flink, og han prøvede ikke at sælge mig en elefantsafari. Tjek priser her*.

Jeg blevet stærkt anbefalet at bo på Happy Lemon Tree lodge* i Chitwan. Her bor man i fine små træhytter eller små telte lige ved vandet. men det var desværre udsolgt, da jeg skulle dertil. Tjek priser her*.

Udendørs pool

Hotel med swimmingpool

Mange tænker, at Nepal udelukkende er en kold destination, men det kan også blive rigtig varmt særligt i de sydlige egne, hvor bl.a. Chitwan og Lumbini ligger. Derfor kan det også være lækkert med en pool på ens hotel. Green Park Chitwan* er et rigtig lækkert hotel med pool, egen restaurant og bar. Et rigtig godt valg, hvis du ønsker lidt luksuriøse omgivelser til rimelige penge. Tjek priser her*.

a world to explore i chitwan, nepal

Man skal passe på, hvor man falder i søvn 😉

Hvad skal man have med på en tur til Chitwan?

Vandtætte sko, myggespray (Jeg brugte Autan (reklamelink), det virkede fint), evt en drybag (dine ting kan blive lidt våde på kanoturen), lidt varmt tøj til morgenen, hat, solcreme, lange og tynde bukser, solbriller og evt. kikkert.

Skal man tage til Chitwan eller Bardia National Park?

Chitwan National Park er mere populær end Bardia National Park. Det skyldes nok, at Chitwan er tættere på Kathmandu end Bardia. Jeg valgte Chitwan, da der skulle være størst mulighed for at se det sjældne ethornet næsehorn. Det drømte jeg om at se. I Bardia er der til gengæld større mulighed for at se tigere end i Chitwan National Park. 

Chitwan er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra eventyrlige Nepal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *