Rebild Bakker er et af Danmarks smukkeste landskaber og en varm august-dag begav vi os ud til bakkerne. Solen banker nedover parkeringspladsen, når vi træder ud af bilen. Jeg bander indvendigt over at have taget lukkede sko på, fremfor mine vandresandler. Vi finder noget vand og vores rygsække og begiver os ned mod Rebild Bakker. Undervejs på køreturen har vi fået små glimt af det smukke hedelandskab.

Vi er ikke de eneste som har begivet os ud på tur denne søndag. Nogle ældre mennesker kommer ved vandrestave og får sig en god søndagstur, en lille dreng springer modigt over de dybe kløfter, som han selv kalder dem, mens hans forældre er fordybet i en samtale.

rebild bakker

De dybe kløfter ses her til venstre

Bakkebestigning og vilde brombær i Rebild Bakker

Lyngen blomstrer for fuldt flor og farver pletvis de mange bakker lyserøde og lilla. Vi vælger at bestige en af de høje bakker. Fra jorden kan man se, folk gå rundt som små myrer på toppen, og vi er spændt på udsigten deroppe fra.

rebild bakker

Med fuld sol, går der ikke længe før sveden pibler af os, men i takt med at vi kommer op, ændrer landskabet sig markant. Vi kan se et par huse som ligger et stykke ude på heden og ser idylliske ud.

vilde brombær

Vilde brombær, husk at plukke de øverste, hvor ræven og andre dyr ikke kan tisse på dem

Vi når toppen, hvor vi finder nogle brombærbuske. Her plukker vi en håndfuld af de friske bær, som har en perfekt balance af surt og sødt.

Vi sætter os for at drikke noget vand, mens vi nyder udsigten over det bakkede landskab. Vi går tilbage til parkeringspladsen og spiser vores medbragte frokost, side om side med folk på alle aldre.

rebild bakker

rebild bakker

Dovne får…

Vi kører derefter ned til den næste parkeringsplads og begiver os ud på nogle af stierne. To får ligger i skyggen af et træ og kigger dovent ud på os.

På en bakketop kan vi se to små vandrere. Nogle andre begiver sig op ad en anden bakke, men vi vælger en tredje sti og kort tid efter er vi helt alene. Overalt omkring os er der lilla og lyserøde blomster, mens de døde planter er mere rødlige og orange.

Lars Kjærs hus i rebild bakker

Nogle får står ved Lars Kjærs hus og bræger lystigt. De ænser end ikke de to personer, som kommer gående imellem dem, i stedet gufler de løs på det lækre græs.

rebild bakker

Vi kommer tilbage i bilen, hvor de to får, som lå under træet, langsomt får hevet sig selv ud i solen for at spise noget mere græs. De kigger lidt dovent på mig, men lader mig tage nogle billeder, mens de græsser.

En “skjult skat” nær Rebild Bakker

Vi forsætter derefter turen mod Gravlev Kilde. Her står skotsk højlandskvæg og græsser med udsigten til Gravlev sø, bakker og en lille hvid kirke. Og det er som om, at vi er kommet lidt højere op på idyllighedsskalaen.

Gravlev sø

Vi finder hurtigt udspringet af Gravlev Kilde ved hjælp af kortet over Rebild Bakker og Gravlev Ådal, men stien derned ligner mere en, hvor man ender på røven end en, hvor man roligt kan gå ned til vandet.

gravlev kilde

Vi kører derfor hen til kirken og går på den anden sti langs vandløbet, men ender nærmest på privat grund. Jeg går derfor tilbage til den lille sti, vi fandt tidligere, og går forsigtigt derned. Grene og blade fra planterne i området klasker mod mit ben og giver mig nogle rifter, men nogle steder er rifterne værd.

Vandet er helt vidunderligt og endnu engang overrasker Danmark mig med smuk natur.

Information

Pris og information

Det er gratis at besøge Rebild Bakker!

Bakkerne er smukkest i august og september, hvor lyngen er sprunget ud, men generelt er der flot hele året rundt.

Kan man overnatte i Rebild Bakker?

Ja, der findes et par muligheder for at overnatte nær Rebild Bakker.

Comwell Rebild Bakker er et 4-stjernet hotel og Danmarks eneste sportshotel. Her er pool, sauna, dampbad, beachvolleybane, tennisbane, multibane til boldspil, motionscenter, gratis morgenmad og mulighed for at leje mountainbikes. (reklamelink)

Danhostel Rebild er et hostel som også ligger tæt på Rebild Bakker. Her er naturligvis ikke så mange faciliteter som på Comwell, men der er adgang til køkken, havegrill og terrasse. (reklamelink)

Det er naturligvis også muligt at campere på Safari Camping, hvis man hellere vil det.

rebild i nordjylland

Hvad kan man ellers lave i nærheden af Rebild Bakker?

Heldigvis er der meget at lave i området og man kan bl.a.:

Besøge Rold Skov og Troldeskoven.

Se Stor Blåkilde.

Se Thingbæk Kalkminer.

Opleve Madum Sø og Store Økssø.

Vandre Rebild Bakker Ruten (10,8 km), men det havde vi desværre ikke tid til.

Mountainbike

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra dejlige Danmark

2 Comments

  • Så vakkert!! Elsker tiden når lyngen blomstrer. Det kan nesten ikke bli finere. 😀 Området minner meg nesten litt om Skottland! Det kildevannet var også helt nydelig. Nå ble jeg veldig overrasket over Danmark altså. 🙂

    • Også mig, det er så flot, når lyngen blomstrer! Det kan du godt bilde mig ind, jeg har stadig Skotland til gode 😉 Jamen, vi har også nogle flotte steder, du burde jo komme forbi og se lidt mere af landet, jeg er sikker på, at Danmark ville kunne overraske dig endnu mere 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *