Jeg har flere gange vist billeder fra de smukke og fantastiske lande, som jeg har besøgt, men Danmark er jo også smuk på sin hel egen måde. En veninde kaldte det engang hjertevarmt og det synes jeg egentlig er meget beskrivende. Jeg smutter jo snart til Asien og kommer først hjem i det nye år, så derfor vil jeg lige hylde smukke Danmark inden jeg tager afsted (som jeg også har gjort på Instagram på det sidste og der kommer nok også et par gengangere 😉 ). Jeg håber at I vil nyde disse billeder lige så meget, som billederne fra andre lande som jeg har vist 🙂

Nordjylland

Vi starter turen i Nordjylland, hvor jeg i sommeren 2013 brugte en uge på at kigge på planter på et feltkursus med universitet. Planter er ikke lige mit felt og bliver det aldrig, men kurset var obligatorisk og omgivelserne var skønne 🙂

rubjerg knude

Rubjerg Knude besøgte jeg for et par år siden og det var noget af et specielt sted og kan virkelig anbefales! Det estimeres, at fyret er styrtet i vanden indenfor de næste 10 år!

rubjerg knude

Sandet blæser om ørerne, men med den udsigt, så er det da fuldstændig ligemeget!

Løkken strand

Løkken strand er bestemt heller ikke dårlig!

Faxe kalkbrud

Vi rejser videre til Sjælland og Faxe kalkbrud. Jeg har set fantastiske smukke og ubeskrivelige blå søer i udlandet, men havde bestemt ikke regnet med at finde noget lignende i Danmark! Det er faktisk et 63 mio. år gammelt hav, hvor der boede alt fra krokodiller til koraller, men da de døde blev de nedbrudt til den kalk, som man finder her i dag. Det er da rimelig sejt og så gør det bestemt ikke noget, at stedet også er rigtig smukt! Man må faktisk også godt bade i søerne, dog på eget ansvar, og være heldig at finde fossiler 🙂

faxe kalkbrud

Er det ikke bare et flot sted? Det er de naturlige farver, som I kan se på billedet – der er intet gjort ved dem i photoshop. Jamen, jeg er simpelthen bare så begejstret for det smukke område!

københavn

Jeg elsker København og besøger byen ret ofte pga familie. Jeg elsker at besøge velkendte og nye steder og tage billeder af gaderne og livet. Jeg er vild med de farvede søjler her! Det er bare noget med mig og farver 🙂

Botanisk have i København

Botanisk have er et sted jeg virkelig holder af i København. Det er simpelthen sådan en fin park at gå rundt i

Marmorkirken i København

Marmorkirken er, efter min smag, den smukkeste bygning i København og den minder mig om flotte kirker i Italien og andre steder 🙂

Amalienborg

Amalienborg er nu også noget særligt! Og så vidt jeg ved også det eneste sted i verden, hvor man kan gå ind på en slotsplads på et slot/palads, som stadig bruges

Flintholm, Aarhus

I påsken i år havde jeg for første gang i flere år fri og skulle ikke læse til eksamen, som jeg ellers plejer. Så min mor og jeg tog på en lille tur til denne ruin ikke langt fra Aarhus. Det var et magisk og dystert sted – det perfekte sted at optage en horror film faktisk…måske var det meget godt, at vi besøgte stedet om dagen 😉

dyrehaven, Aarhus

Vi slutter turen af i Aarhus, min føde- og hjemby. Jeg elsker, at tage i Dyrehaven for at klappe dådyr og nyde de smukke omgivelser og så er de jo også ret fotogene de kære dyr 😉

scuptures by the sea, aarhus

Jeg kan klart anbefale, at man slår vejen forbi Sculptures by the sea når udstillingen er i Aarhus. Udstillingen startede egentlig i Australien, men blev bragt til Aarhus af Kronprinsesse Mary. Det er en dejlig gåtur og så kan man føle sig helt kulturel når man går og kigger på kunst 😉 Jeg kan bedst lide de værker, som bruger naturen eller hvor der er et sammenspil med naturen og kunsten, som dette.

aarhus ø

Aarhus Ø, det nye område på havnen, er rigtig fint og det er skønt, at få liv i et tidligere dødt område af byen! I dag er der jo alt fra skaterparker til beach volley hos strandbaren og snorkel-/svømmebaner langs kanten og til en hyggelig og afslappet stemning blandt byens fiskere. Det er klart et besøg værd!

aarhus rådhus

Rådhusparken i Aarhus er en skøn lille oase blandt trafik og larm. Specielt i foråret når alle krokus’erne er sprunget ud er parken ekstra flot!

isbjerget aarhus

Vi slutter turen af med Aarhus’ nye vartegn – Isbjerget. Jeg kan godt lide isbjerget og dets mange skæve former. Normalt er jeg svær, at begejstre med arkitektur, men elsker når bygningerne ikke er lige og strengente, men i stedet er sjove eller udfordrende 🙂

Jeg håber, at du nød at se Danmark i billeder for jeg kunne jo forsætte med at vise billeder fra lille Danmark! Vi har jo mange skønne og fine steder! Selvom det til tider kan være let at glemme, når man er her hele tiden 😉 Har du/I nogle gode råd til nogle flotte steder, som man burde se i Danmark? For så vil jeg meget gerne høre om dem! 🙂

Flere indlæg om dejlige Danmark og Europa

7 Comments

    • Det kan vi godt blive enige om. Jeg har bare tildens til at glemme det nogen gange 😉 det er jeg glad for at I synes tak! 🙂 jo tak, det skal nok blive et dejligt gensyn, det er jeg sikker på! Pas godt på lille Danmark mens jeg er væk 😉

    • Jo tak, det er jeg glad for at du synes! 🙂 Måske du så har været nogle anbefalelsesværdige steder i Danmark, som jeg ikke har været? Du må i hvert fald sige til, hvis du kender nogle smukke steder 🙂 Mange tak!

  • Nogle gange glemmer man lidt, hvor smukt ens eget land egentlig er, fordi man ofte bliver en smule forblændet af alle de mange storslåede steder, der ellers ligger derude i den store verden. Skønne billeder fra skønne Danmark! <3 Vi fik hvertfal lige noteret et ekstra sted (Faxe kalkbrud) ned på vores Danmark bucketlist 😉 Og fedt at du fandt inspiration hos os til at besøge det lille heksehus 🙂

    • Det gør man helt bestemt også fordi man altid kan se Danmark 😉 Mange tak! Der er i hvert fald et smukt sted! Og det er da bare godt, at vi kan inspirere hinanden 🙂 Tak for tippet om heksehuset 😉

Del gerne dine tanker eller et spørgsmål med mig