Reklamelinks er markeret med *

ribe domkirke

Ribe byder på mange skønne oplevelser, så i 2018 beslutter vi os for at tage en overnatning i byen for at se, hvad den kan byde på. Vi ankommer tidligt på eftermiddagen til Ribe og tjekker ind på Danhostel*.

Om nogle timer skal vi på tur og forhåbentlig opleve sort sol*. At opleve sort sol har længe stået højt på min ønskeseddel, og jeg håber, at drømmen går i opfyldelse i dag. Vi har dog først nogle timer, indtil vores tur starter.

tøndermarsken nær Ribe

Jagten på sort sol ved Tøndermarsken nær Ribe

Vi beslutter os for at tage en rundtur i Ribe og forelsker os straks i de romantiske gader, inden vi sætter kursen mod den parkeringsplads, hvor vi skal møde vores gruppe som skal se sort sol*.

Med vores varmest tøj, te på kanden og en masse tålmodighed tager vi afsted med høje forhåbninger, for at øge chancerne for at se sort sol, har vi booket en tur med nogle lokale kendere*.

Vi sætter kursen mod Tøndermarsken. Imens underholder vores guide os med fakta om stærene, sort sol* og skøre historier fra lokal området, og før vi ved af det, når vi Tøndermarsken.

på jagt efter sort sol

Humøret er højt, og dagen forinden har de set en kæmpe gruppe stære. Så vi krydser fingre for en kæmpe oplevelse. De fleste i vores gruppe har medbragt store kikkerter. Så vi føler os lidt “underdressed”.

Solen er ved at gå ned, og det er cirka på dette tidspunkt, at man som oftest oplever sort sol, så vi holder vejret. Denne dag er vi dog uheldige, hvis man sammenligner med dagen forinden. Vi oplever kun en lille flok flyve rundt på himlen. Sådan er det jo nogle gange, når naturen bestemmer.

Vi bliver dog enige om, at turen stadig har været god, og at vi må lave en ommer en anden gang. Vi kører derefter tilbage til Ribe. Dagen efter er der flere oplevelser i vente.

Ribe centrum og vadehavet

Dagen efter starter med endnu en rundtur i Ribe, først ved højvandspælen. Vi går videre mod centrum, hvor vi hurtigt opdager, at Ribe har en masse fine døre og fine huse, så vores rundtur bliver hurtigt til en skattejagt på de smukkeste døre i byen. Den ene dør er jo nærmest smukkere end den anden.

Selvom regnen vælter ned, så bliver vi med det samme vundet over af Ribes charme, og vi kan nærmest forstille os, hvordan hestevognene har kørt ned af gaderne, og livet fra gamle dage. Ribe må uden tvivl være en af de mest charmerende byer i Danmark!

Vi ender vores gåtur ved Ribe Domkirke, som jeg også har glædet mig til at opleve. Desværre bliver vi også skuffet her, vi har ramt en dag, hvor det ikke er muligt at komme ind. Øv!

ribe centrumribe centrum

Oplevelser ved vadehavet

I stedet sætter vi kursen mod Nationalpark Vadehavet. Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder, hvortil mange trækfugle flyver mange tusinde kilometer for at spise af det bugnende spisekammer som dukker op under ebbe. Her lever også Danmarks største bestand af sæler og mange fisk får unger her. Det er med andre ord et af de vigtigste biologiske områder, som vi har i Danmark.

vadehavet

Men heller ikke her får vi den store naturoplevelse. Vinden har taget voldsomt til og en tåge trækker ind over området og dækker for vores udsyn. Det giver dog en mystisk stemning til området, hvilket måske passer fint til naturen der er ved vadehavet, men det sætter desværre også en stopper for de oplevelser, som vi havde forestillet sig.

Men sådan er det jo med natur og værd. Vi bliver nødt til at komme tilbage til Ribe for at få den fulde oplevelse en anden gang.

Information

Vi boede på Danhostel Ribe*, og jeg tror ærlig talt, at vi begge var lidt skuffet. Det var halvpebret og ucharmerende (der var dog heller ikke et ledigt værelse med udsigt som måske havde gjort oplevelsen bedre). I dag havde vi nok valgt Den Gamle Købmandsgaard eller Hotel Dagmar*.

Vi havde booket vores tur til at opleve sort sol her*, dog kan man naturligvis også selv forsøge at finde frem til fuglene. På Rømø, lidt syd for Ribe, kan man også prøve østerssafari* og sælsafari*.

Vadehavet er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra dejlige Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *