Australien har ry for at være dyr. Landet kan bestemt også være dyrt, men man kan heldigvis også rejse på budget i Australien, hvis man har lyst. Det kommer helt an på, hvordan man rejser, og hvor heldig man er. Mit rejsebudget for Australien endte dog med at blive meget billigere end forventet! Se hvor billigt det kan være at rejse som backpacker i 26 dage i Australien! Du vil ikke tro det!


Rejsebudget for et roadtrip i Australien


Mad/drikke: 1396,73 kr
Transport: 1314 kr
Overnatninger: 1575,49 kr
Oplevelser: 428 kr
Diverse: 400,91 kr

I alt: 5.115,22 kroner
Pr dag: 204,6 kroner

termitbo i vestaustralien

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide* og udstyr gennem Friluftsland* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Noter til rejsebudgettet


Jeg var på et stramt budget, da jeg var på SU, og var heldig at få mange gratis ting. Jeg ville nok sætte 10.000-20.000 kr af per måned i Australien + flybilletter, visum og vacciner, hvis du rejser på budget. Især hvis du gerne vil på ture osv. bliver tingene pludselig dyrt.

Siden 2020 er alle priser blevet højere i Australien, da udbuddet er blevet lavere, men efterspørgslen højere. Forvent at bruge fra 30 dollars for et hostel per nat. Ture koster ofte fra 200 dollars per dag, og flybilletter er også blevet dyrere. Jeg ville nok sætte 20.000 kr eller mere af per måned i Australien her i 2023.

En flybillet til Australien koster fra cirka 6000-7000 kr, alt efter hvor tidligt du er ude, og hvor heldig du er. Det er oftest billigst at flyve til Sydney eller Perth, men Melbourne og Cairns er ikke meget dyrere. Tjek priser her*. (Er ikke medregnet i budgettet).

  • Jeg rejste i Vestaustralien i 26 dage.
  • I Perth havde jeg flere gratis overnatninger hos min ven, Raffe, som tog mig med på et road trip sydpå. Det sparede mig for cirka 550-750 kroner
  • Jeg boede fire dage på hostel i Perth, det kostede 22 dollars pr nat – hostels fås dog fra 17 dollars. Tjek priser her*.
  • Jeg brugte dog en welcome reward på hotels.com* på den første nat og sparede derfor 50% på den overnatning
  • Transport delen dækker offentlig transport og benzin på mine road trip:
    • Offentlig transport udgør 209,5 kroner (Tog til og fra Fremantle x2, rundt i Perth samt til og fra lufthavnen
    • Det koster 4,6 dollars at komme med offentlig transport til og fra Perth lufthavn (bus 380)
    • Jeg fik et gratis lift fra Perth til Port Hedland (nord for Exmouth) – det er altså 1600 km og har sparet mig for mange penge

Yarra River, Melbourne, Australien

  • Raffe og hans housemate gav ligeledes morgenmad og aftensmad, hvilket også sparede mig for en del (og nej, jeg måtte ikke engang tage opvasken som tak for hjælpen!)
  • På mit road trip med Neil overnattede vi gratis hver nat, mens vi overnattede på betalingsnætter stort set hver nat, da jeg road trippede med Mark. Forvent at betale cirka 30 dollars og op for en betalingsplads.
  • Jeg spiste ude flere gange i løbet af min rejse, men primært billige steder – så 6-15 dollars pr. gang
  • På to af mine road trips (det med Neil samt det med Raffe og Stephanie) oplevede jeg, at mine nye venner gav mad flere gange
  • Oplevelser dækker over min tur til Rottnest Island (pris: 69 dollars) samt indgang til diverse nationalparker og Monkey Mia (12 dollars pr bil). Mine “chauffører” betalte dog til tider for indgang til parkerne og jeg fik sjældent selv lov til at betale noget
  • Kan du ikke skaffe et lift, så koster tre ugers billeje fra cirka 3600 kroner*.

sparetips til vestaustralien


Sparetips til Australien


  • Gå efter de gratis overnatninger, hvis du roadtripper. Jeg brugte selv app’en “CamperMate” (til andriod og iphone) til at finde billige eller gratis campingpladser.
  • Tjek gerne Bookme* og Getyourguide* for oplevelser. Nogle gange kan man spare flere hundrede kr på præcis samme tur, som hvis man havde booket direkte hos selskabet, og alt tæller jo. Vær dog opmærksom på, at det ikke altid er den billigste tur, der er den bedste tur i Australien. Ofte er der jo sparet et sted 😉
  • Gratis pladser er ofte spartanske, men med toilet
  • Lav mad selv – suppe på dåse kan fås for cirka 2 dollars, så bliver det næsten ikke billigere
  • Undgå ture – mange steder kan I heldigvis selv køre til.
  • I Western Australia: Skal du besøge mere end tre nationalparker kan det betale sig, at købe et månedskort til 60 dollars eller et 14 dages pas til 40 dollars eller 120 dollars for et årligt pas (hver park koster 15 dollars pr bil, at komme ind i). De kan købes her eller for lidt mere i parkerne. På østkysten er de enten gratis eller fees er inkluderet i dine ture, så som fx Whitsundays eller K’gari (Fraser Island).

Pinnacles National Park i Vestaustralien

  • Drik vand fra hanen – langt de fleste byer er det muligt at drikke vand fra hanen, men regn med at det smager en anelse af klor. Dog vil jeg anbefale, at have rigelig vand med i bilen til når I skal ud i nationalparker og outbacken.
  • Find nogen at køre, hvis du gerne vil spare på benzinregningen
  • Brug så vidt muligt de gratis CAT-busser i Perth

Priser i Australien


  • Skal du fra Perth til Exmouth og tilbage til Perth, så forvent at bruge omkring 800 dollars, cirka 4000 kroner mere på benzin (for hele bilen) – dog er benzinpriserne steget siden da, så sæt gerne 50% ekstra af til det. Jeg fik dog halvdelen af den tur gratis. Skal du fra Sydney til Cairns er cirka 1000 km mere, men priserne er også lidt lavere på østkysten, så forvent at bruge cirka 4000 kr på benzin der.
  • En seng på en sovesal fås fra cirka 25 dollars per nat – nogle steder er dog billigere, mens andre steder som fx Sydney og Brisbane er dyrere. Mens et privatværelse på et motel/hotel fås fra cirka 450 kr og op.
  • Buspas på Østkysten kan købes hos Premier Bus fra 230 dollars og hos Greyhound fra 249 dollars – Greyhound har dog de bedste busser.
  • Har man bil/camper findes der dog flere gratis eller meget billige campingpladser. De kan være meget primitive, men jeg har også oplevet billige campingpladser med varmt bad og det hele. Det kan være en god måde at spare penge på.
  • Et billigt måltid på en pub, cafe eller lignende koster cirka 20-35 dollars med en drikkevare, mens restauranter naturligvis er dyrere.
  • Forvent at bruge fra cirka 1000 kr per dag på ture

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

10 Comments

  • Hvor spændende, det kunne vi også tænke os, men ………………..
    Gode råd du har listet og en billig rejse:-)

    • Vestaustralien er superfedt og jeg kan virkelig anbefale det! Men der er måske andre steder, som er højere på listen? 🙂 tak, er glad for at I kan lide dem. Det var en rigtig billig rejse, havde også budgetteret med en del mere, men jeg var vist lidt heldig at få et gratis lift og nogle gratis overnatninger 😉

  • Hold da op, ja det gjorde du godt nok billigt.
    Jeg har altid haft Australien langt nede på listen pga. prisen. Men det viser sig så, at det åbentbart godt kan lade sig gøre.

    Gustavo Woltmann

    • Jeg tror også at jeg var mere end heldig 🙂 men nej, Australien behøver ikke være dyrt. Jeg roadtrippede med min mor på østkysten. Vi bruge 220 kroner + billeje (kan fås for 120 kroner) pr dag og vi var ude og spise flere gange samt var på bådtur i Whitsunday. Så det behøver ikke være dyrt. Det bliver dog dyrere, hvis du rejser med bus og bor på hostel. Jeg håber dog, at du har fået lidt mere lyst til at rejse til Australien, Gustavo 🙂

  • Hej!
    For det første tak for en virkelig god hjemmeside/blog! Håber du har tid og lyst til at hjælpe mig på vej til min rejse.

    Min kæreste og jeg vil gerne ud og rejse når vi begge er færdiguddannet (det er først om 1,5 år), men vi vil gerne begynde at spare op i god tid.

    Vi vil gerne afsted i 3-4 måneder, og vil gerne rejse i Thailand, Vietnam, Filippinerne, Australien og New Zealand. Men er dette overhovedet muligt på 3-4 måneder, hvis vi gerne vil se lidt?

    Og hvad vil du ca skyde på at vi skal spare sammen?

    Jeg føler mig virkelig helt lost på området, da jeg altid kun har rejst i maks 14 dage, Haha.

    Hilsen Christel

    • Hej Christel (og kæreste)

      Det lyder fornuftigt at spare op allerede nu

      Det ville godt kunne lade sig gøre, at besøge de destinationer, hvis I har 4 måneder, men jeg ville alligevel nok vælge en eller destinationer fra, hvis I vil vi besøge flere steder. Det er jo destinationer som har meget at byde på og man kan hurtigt bruge 3-4 måneder i flere af destinationerne alene. Umiddelbart så synes jeg, at Thailand og Filippinerne har mange oplevelser til fælles (dykning, lækre strande og jungle), så der ville jeg måske vælge en af dem fra Så tænker jeg, at I har ok med tid

      Det er meget svært at sige, for det kommer an på hvad I vil. Vil I fx mange dyre aktiviteter, så som dykning, skydiving, bungee jump osv, så bliver det hurtigt dyrt. En god tommelfingerregel er, at se fleste backpacker bruger 5000-10.000 om måneden i Asien og 10.000-20.000 om måneden i Au/NZ. Dertil kommer flybilletter, rejseforsikring og vacciner. Så jeg tænker umiddelbart, at 55.000 pr person ville være et passende beløb, men det kan gøres billigere eller dyrere

      Jeg håber, at det hjalp lidt
      Spørg endelig igen, hvis I har flere spørgsmål
      Mvh
      Tine

      • Okay, tænkte også selv at det blev ret presset med alle destinationerne. ☺️ vil da helt klart overveje om det skal være Thailand og Filippinerne. I new Zealand skal vi nok kun have 7-10 dage, da vi bare skal besøge noget familie jeg har der.

        Det lyder fint med prisen. Jeg havde faktisk regnet med omkring 80.000

        Og tak for hurtigt svar!

        Hilsen Christel

        • Hvis I kun skal være i NZ i 7-10 dage, så kan det måske godt lade sig gøre, men har I “kun” tre måneder, så ville jeg nok holde det til tre destinationer og 7-10 dage i NZ. Så har I fin tid til at opleve landene, uden at skulle stresse rundt fra den ene by til den anden. Det er ofte oplevelser, som man ikke planlægger, der bliver de oplevelser, som man husker bedst. Det kan være at blive inviteret indenfor til en lokal familie eller at man opdager den hyggeligste café eller en festival som man aldrig har hørt om før! Og det sker oftest når man har lidt tid hvert sted og ikke skal stresse videre 🙂

          Altså 80.000 ville ikke være dårligt til sådan en tur! Men det kan gøres væsentlig billigere 🙂 Jeg kan anbefale, at I lejer en bil eller campervan i Australien, så har I mulighed for at overnatte gratis eller meget billige steder, I sparer penge på ture og har rigtig meget frihed 🙂

          Lige for at stille det lidt op, så I Asien koster et okay hotel værelse alt mellem 60-200 kr, mad koster tit omkring 20-30 kr i gadekøkkener, oplevelser og diverse ville nok kunne gøres for 50-100 kr pr dag (en skræddersyet kjole i Vietnam koster gerne omkring 200-300 kr), transport kunne godt ligge på omkring 40 kr pr dag. Dvs fra 160 kr om dagen på et lidt skrabet budget, men hvor der også er plads til oplevelser, det er 4800 om måneden. Vil I så dykke, rapelle, zipline og andre lidt dyre aktiviteter, så kommer det nok oveni. Vil I flyve lidt indenrigs og måske bo lidt bedre, så bliver det også lidt dyrere. Jeg boede tre måneder på et værelse til 70 kr om dagen i Can Tho og havde et rigtig stort og fint værelse, men sengen var en anelse hård.

          Australien og New Zealand er cirka danske priser. Her ville jeg nok sætte 100 kr af til mad om dagen. En seng på en fælles sovesal koster cirka 120-200 kr pr mand (nogen gange kan det faktisk være billigere eller en anelse dyrere, at vælge et hotel), billeje ville kunne gøres fra cirka 100-150 kr pr mand pr dag, benzin ville nok være omkring 1500-3000 kr pr mand hvis I skal fra Sydney til Cairns eller en lignende rute. Da jeg boede i Australien mødte jeg nogen, som kun benyttede sig af gratis campingpladser og offentlige bade på hele deres tur ned af østkysten, men jeg ville nok anbefale, at I har en overnatning på en betalingsplads hver 2.-4. dag 🙂 De koster typisk 10-25 dollars pr nat, BIG4 er nogle af de dyreste pladser og kan godt overstige den pris. De er populære blandt børnefamilier, ofte turister, jeg er mere til de mindre pladser, her kan man også oftere møde søde australiere 🙂 Ture koster typisk omkring 1000 kr pr dag.

          Jeg mener, at jeg brugte omkring 15.000 kr i AU på mit første road trip, hvor vi havde to overnatninger i Melbourne på et hostel, havde en relativ stor campervan i tre uger, boede på hostel tre nætter i Darwin og boede en overnatning på hotel i Sydney og derefter 5 overnatninger på et hostel i Sydney, alt mad, to bådture, betalingscampingpladser de fleste nætter i campervanen

          Mvh Tine

          • Okay, det lyder super godt! Tænker det er bedre at sparre for meget op end at have for lidt når man er afsted. Satser på 80.000 også har jeg ihvertfald rigeligt!

            Det lyder så fedt at køre igennem Australien

            Mange tak for hjælpen! det kan være at jeg skriver senere hen, hvis jeg får brug for det og at det er okay!

            Hilsen Christel

          • Nemlig, man kan aldrig have for mange penge til en rejse 😉

            Australien opleves klart bedst i bil/campervan! I kan komme ud til steder, som I ellers ikke ville kunne komme. Do it! 😀 Men husk, at få et internationalt kørekort på borgerservice, det koster 25 kr og gælder et år 🙂 Hov og tjek jeres rejseforsikring, de fleste dækker nemlig selvrisikoen (det er dog forskelligt hvor meget), så behøver I nemlig ikke den dyre forsikring hos biludlejningsfirmaet og kan ofte spare nogle tusind 😉

            Det var så lidt, du skal være velkommen til at skrive igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *