88 dage er et magisk tal for de fleste backpackere i Australien. Er man nemlig på et working holiday visum i Australien, så skal man arbejde med “specified work” i 88 dage.

“Specified work” dækker over mange forskellige typer arbejde. Man kan bl.a. arbejde frivillig for Blazeaid som arbejder på genopbygning af flere områder ovenpå de bushfires, som landet havde i 2019/2o2o. Man kan arbejde med bevarelse af dyrearter. Man kan arbejde på en gård eller et gartneri, som er det de fleste backpackere gør. Det er også det, som jeg har gjort.

Mine 88 dage specified work

Mine 88 dage er nu overstået. Jeg er heldig, at mit delfinarbejde i Townsville tæller som conservation. Så jeg manglede kun 9 uger for at have arbejdet fuldtid i 88 dage. Efter 5 ugers arbejde med pukkelhvaler i Hervey Bay fik jeg på et gartneri lidt udenfor byen. Jeg gik fra et drømmejob til et arbejde, hvor man laver den samme opgave i op til 9,5 time om dagen, og nogle gange flere dage/uger i streg.

Det er hårdt at arbejde på et gartneri! Det kræver nogle tunge løft, at man lægger kræfterne i, når man planter, og man står op på et betongulv hele dagen. Nogle dage har jeg været øm i flere dage efter at have pottet planter dagen lang.

specified work i australien

Verdens værste ledelse?

Ledelsen har uden tvivl været det værste ved mit job. Jeg tror aldrig, at jeg har haft sådan en nedladende ledelse. Jeg har oplevet en leder råbe af mig og en kollega, fordi vi ikke vidste, at han mente flertal, da han sagde “you”. Den dag blev jeg faktisk råbt af tre gange. Jeg tager det på ingen måde personligt, tværtimod så finder jeg det sølle, at en person kan finde på at råbe af andre af den grund.

Men havde jeg ikke brug for dagene til mit visum, så havde jeg udvandret på stedet. Desuden ejer jeg ikke en bil, så jeg ville have skulle vente på parkeringsplads i seks timer. Så kunne jeg lige så godt få penge for at være der….

Derudover ville de begynde at overvåge, hvor mange gange folk gik på toilettet og hvor længe, når de altså er på toilet udenfor de to pauser, som vi har…Men det siger lidt om en arbejdsplads, når folk siger op på stribe. Jeg har nu efter to måneder været der længe ift. de fleste andre kollegaer, det er kun 10-15 stykker (ud af cirka 90 medarbejdere) som har været der længere tid end jeg.

Men nu er min tid heldigvis overstået! Jeg er så glad for at komme ud derfra! Jeg kommer uden tvivl til at savne mine skønne kollegaer, men jeg kommer ikke til at savne arbejdsopgaverne eller ledelsen.

Dog har jeg alligevel været heldig med mit “specified work”. Jeg har hørt om backpackere som har arbejdet under slavelignende forhold for småpenge og som har skulle klare opgaver som er væsentlig hårdere end mine, fx at løfte vandmeloner en hel dag. Så det kunne være værre. Nu er det bare at vente på mit visum bliver godkendt.

scarness pier, hervey bay

Hvad så nu?

Hvad så nu? Det er nok et af de spørgsmål, som jeg bliver spurgt om allermest. Sandheden er, at jeg ikke ved det. De næste tre ugers tid skal jeg roadtrippe i Australien.

Jeg har kun haft 4 dages ferie i år. Så nu er det vist på tide at få lidt mere. Så de næste tre ugers tid rejser jeg først til Gold Coast og Byron Bay, hvorefter at jeg tager nordpå mod Cairns. Så håber jeg, at jeg kan få et arbejde nordpå, så jeg kan spare nogle flere penge sammen.

Jeg vil allerhelst arbejde indenfor mit felt, og jeg har allerede søgt arbejde i Port Douglas, som jeg virkelig håber på, at jeg får, ellers har jeg nogle idéer til arbejde, som jeg forhåbentlig kan tage.

port vernon, Hervey Bay

Men mine planer har ændret sig en million gange, og selvom det meste af Australien har været corona-frit i de sidste mange dage (dog er der lige kommet corona ind i Adelaide via et af karantæne-hotellerne), så påvirker det stadig Australien, og jeg skal have et border pass til at komme tilbage ind i Queensland fra New South Wales, selvom jeg bor her.

Så jeg er forberedt på, at planer/idéer kan ændre sig lynhurtigt. Derfor tager jeg mere tingene, som de kommer, for jeg ved ikke, hvad der sker i morgen eller om 14 dage. Men jeg har stadig drømme, som jeg gerne vil opfylde, men jeg ved endnu ikke, hvor vi stopper på vores roadtrip eller hvor jeg skal holde jul. Men detaljer som dem må jeg finde ud af undervejs.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

2 Comments

  • Godt, at du holdt ud på gartneriet – og nu har du endnu flere oplevelser at berette om Spændende, hvor du ender til jul. Hvem rejser du sammen med på road trip?

    • Jeg er også glad for, at jeg holdt ud. Mine kollegaer gjorde klart op for ledelsen, men det var ikke et sjovt sted at arbejde. Jeg skulle have roadtrippet med en veninde, men vi vil ikke de samme ting, så nu bliver det nok en blanding af forskellige venner og backpackere Det er så vildt, at julen kun er en måned væk, og jeg endnu ikke ved, hvor den skal holdes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *