Antigua i Guatemala er uden tvivl den mest turistet by i Guatemala! Byen er helt klart gearet til turister, her kan du finde flere internationale fast food kæder end noget andet sted i landet, her er konstant folk som prøver at sælge dig souvenirs og der er et hav af ture, som du kan tage på. Alligevel er Antigua helt klart et besøg værd! De smukke brostensgader og de lave, men farverige huse vil helt klart vinde dig over.

Reklamelinks er markeret med *

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Antigua, Guatemala

Et typisk billede fra Antigua, Guatemala med byens varetegn – den gule Santa Catalina bue

Jeg startede min rejse i Guatemala i Antigua og faldt pladask for byen, selvom der var lidt mange som prøvede at sælge mig diverse souvenirs. Byen blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1979. Byen var landets hovedstad mellem 1543-1773 og er derfor fyldt med historiske bygninger, såsom landets første universitet.

Byen er omringet af vulkaner og er derfor et meget populært udgangspunkt for rejsende som vil på den slags ture, men mange forlænger også deres ophold, fordi de simpelthen bliver vild med byen. Her er de oplevelser og seværdigheder, som jeg anbefaler, at du prøver i Antigua.


Oplevelser og seværdigheder i Antigua, Guatemala


Santa Catalina buen

Et af de første stops eller seværdigheder, som du skal opleve i Antigua er Santa Catalina buen. Det er byens varemærke, og hvis du ikke besøgte den, så ville det være lidt ligesom at tage til Sydney uden at se Operahuset eller tage til London uden at se Big Ben. Heldigvis er buen også ret fin og med udsigt til Agua vulkanen i baggrunden er det en perfekt mulighed for et billede. Buen blev bygget i det 17. århundrede, da nonner skulle krydse vejen uden at blive set, når de skulle fra deres hjem og over på den anden side for at undervise.

Kom gerne før kl. 9 for at undgå de helt store menneskemængder, men ellers har de det med at komme i bølger, så kommer du senere end kl. 9, så kan du med lidt held vente lidt og have stedet med meget få mennesker.

Iglesia La Merced i Antigua, Guatemala

Gå på taget af Iglesia La Merced

Ikke langt fra Santa Catalina buen ligger Iglesia La Merced, der betyder noget ala kirken af nåde. En del af området er et gammelt kloster fra 1500-tallet, mens kirken blev bygget i 1700-tallet og har en klassisk barokstil. Noget af det unikke ved Iglesia La Merced er dog, at man kan komme op og gå på taget, hvor man kan se kirkens kupler fra oven og nyde udsigten over Antigua. Kirken og grunden omkring er også enormt flot, så jeg vil helt klart anbefale, at du bruger lidt tid her.

Åbent: Alle dage kl. 9-18.
Pris: 20 queztales (cirka 18 kr)
Rejsetip: Husk, at kirkerne stadig er meget brugt at de lokale, så respekter kulturen ved at være stille i kirken og dæk gerne knæ og skuldre. Udenfor kirken er der også en masse små boder, hvor du kan købe street food og/eller souvenirs.

Plaza Mayor, Antigua, Guatemala

Plaza Mayor og San José katedralen fra kommunens kontorer

Besøg Parque Central de Antigua Guatemala

Du kan næsten ikke undgå Parque Central i Antigua, byens centrale plads, og pladsen er helt klart også et besøg værd. Den er omringet af historiske bygninger og kirker, og her foregår altid et eller andet. Men du skal også forvente ivrige gadesælgere, som dog heldigvis lader dig være efter det første nej tak. Du kan naturligvis også besøge chokolademuseet eller San José Katedral, når du nu er ved pladsen.

Rejsetip: Hvis du spørger rigtig pænt, så er du måske heldig at kunne komme op til kommunens kontorer ved Ayuantamiento of Antigua Guatemala, hvor du kan få et billede over San José Katedral og vulkanerne Fuego og Agua.

Tag på en guidet walking tour

Nogle elsker “gratis” walking tours og andre hader dem, men uanset hvad, så vil jeg anbefale, at du tager en i Antigua, netop fordi byen har så meget historie. Da jeg tog på en walking tour i Antigua, kom vi forbi mange steder, som jeg ikke selv ville have opdaget, men vi fik også tips til de bedste kaffebarer, lokale restauranter m.m. Så jeg vil klart anbefale det.

Husk, at drikkepenge er forventet på en “free” walking tour, men du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil betale 30 kr. eller 300 kr. Du kan finde tips til at finde den rette free walking tour for dig her.

Cerro de la Cruz

Nyd udsigten fra Cerro de la Cruz

Udsigtspunktet Cerro de la Cruz (korsets høj/bakke) er overkommelig for de fleste at gå op på, men den har en fantastisk udsigt over byen og Agua vulkanen! Da jeg var der, var der selvfølgelig en mand som solgte kaffe og spillede lidt musik fra hans højtaler, men det var ikke voldsomt højt og gav lidt til stemningen. Den lille gangbro deroppe lukket af omkring kl. 16 eller 17, men man kan sagtens sidde og nyde udsigten fra de mange trin og det lille plateau foran korset, så det betød ikke noget for mig, at en del var lukket af.

Udforsk byens ruiner, kirker, landets første universitet, andre historiske bygninger og bare nyd en gåtur gennem den smukke by

Antigua er fyldt med ruiner og historiske bygninger. Det er med til at gøre byen så charmerende! Men jeg vil også anbefale, at du vælger enkelte steder ud og besøger, med mindre at du ikke kan få nok af historie, ellers bliver du nok lidt træt af alle de historiske steder. San Francisco skulle efter sigende være de bedste ruiner, men selv sprang jeg ruinerne over. Men det blev til gengæld mange gåture gennem Antiguas smukke gader, og det skal helt sikkert opleves!

Mercado de Artesanías, antiguaMercado de Artesanías

Mercado central

Mercado central

Mercado de Artesanías og Mercado central

Mercado de Artesanías eller kunsthåndsværksmarkedet er stedet for dig, hvis du vil se malerier, tasker, magneter, pudebetræk og andre souvenirs med rigtig maya-motiver. Der er ingen tvivl om, at håndværket er rigtig godt, og jeg blev da også selv fristet af et maleri eller to. Men man får heller ikke lov til at gå i fred fra sælgere, så jeg gik hurtigt igen. Priserne er også skruet i vejret. Så skal du have souvenirs, så anbefaler jeg, at du i stedet køber dem ved Atitlánsøen i stedet, det er billigere, og du får ro til at kigge på varerne, før du beslutter dig.

Mercado central er dog en mere lokal del af markedet, hvor du kan købe alt fra frugt, kød og grønt til tøj og toiletsager. Det er klart en sjovere del at besøge end Mercado de Artesanías, hvis du spørger mig.

solnedgang i Antigua

Nyd solnedgangen eller bare udsigten fra en tagterrasse

Ethvert hostel eller hotel i byen med respekt for sig selv har en tagterrasse med en fremragende udsigt over Antiguas hustage og vulkaner. Og det ville næsten være blasfemi ikke at bruge tid på at nyde udsigten derfra! Husk, at pauser er vigtige på både rejser og ferier, så kan man lige så godt gøre det med en god udsigt.

Der er selvfølgelig også barer, såsom de populære steder Cafe Sky Bar og Aqua Antigua, som har en god udsigt, hvis du gerne vil opleve den med en drink i hånden.

Iglesia San Pedro Apóstol

Iglesia San Pedro Apóstol

Oplev området omkring Parque Union

Parque Union har det historiske Tanque La Unión, som de lokale i mange år brugte til at vaske tøj, den fine kirke Iglesia San Pedro Apóstol, som også bruges som hospital, hvor de lokale kan få gratis behandling af amerikanske læger en gang om måneden. Og som navnet også antyder, så er der også en fin park her, hvor man også kan købe billigt street food fra de små boder.

Besøg en kaffefarm

Guatemala er kendt for deres lækre kaffe! Der findes flere forskellige kaffefarme i nærheden af Antigua, som man kan besøge som turist, og det er helt sikkert et besøg værd, hvis det har interesse. Jeg sprang dog selv over, da jeg tidligere har besøgt noget lignende nær Ubud på Bali. Spørg gerne dit hostel eller hotel, om de kan anbefale noget specifikt.

Antigua, Guatemala

Antiguo Colegio de la Compañía de Jesús

Rist skumfiduser på Pacaya-vulkanen og/eller se Fuego-vulkanen gå i udbrud fra Acatenango-vulkanen

Hovedårsagen til, at jeg var rejst til Guatemala, var uden tvivl vandreturen op til Acatenango, hvorfra man i sikkerhed kan se over på Fuego-vulkanen som i gennemsnit er i udbrud hvert 15. minut. Jeg har hørt og læst, at det skulle være en af de vildeste oplevelser nogensinde. Desværre lovede vejret tordenvejr alt tiden, jeg var i Antigua. Og da jeg har stor erfaring med at vandre i bjerge og til og med var i Slovenien sidste år, da landet blev ramt af voldsomme oversvømmelser, og to blev ramt af lyn i bjergene og døde, så var det ikke en chance, som jeg var villig til at tage. Det er simpelthen for farligt!

Men jeg planlægger at komme tilbage en dag for at vandre turen op ad Acatenango! Pacaya er også populær, men det var ikke det, som jeg ville, så derfor sprang jeg over. Men det er en lettere vandretur, hvor de fleste kan være med, og det skulle også være en rigtig god oplevelse, hvor man blandt andet rister skumfiduser, men forvent ikke at se flydende lava, som de fleste turbureauer viser. Vulkanen har ikke været i udbrud i en del år efterhånden.

Rinconcito Antigueño, antigua

Spis frokost ved Rinconcito Antigueño og drik kaffe ved Fat Cat Coffee House

Jeg spiste mest street food ved Parque Union eller en sandwich ved café barista, og det var okay. Men det allerbedste måltid jeg fik, var uden tvivl ved Rinconcito Antigueño – det var nok et bedste måltid, jeg fik i Guatemala! Du må ikke gå glip af et måltid der. Især deres kylling og kartofler smager himmelsk. Den bedste kaffe fik jeg ved Fat Cat Coffee House.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra Nordamerika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *