De fleste som rejser til Afrika drømmer om at tage på safari for at se the big 5 (løve, elefant, bøfler, leoparder og næsehorn). Inden jeg tog til Sydafrika drømte jeg om at tage på safari i Kruger National Park og heldigvis fandt jeg et firma som tilbød billige safari, så kunne jeg ikke lad vær med at slå til! Var det pengene værd?

Min tur startede i Nelspruit, lidt udenfor Johannesburg, her blev jeg samlet af en ung fyr på mit hostel og vi kørte derefter mod Kruger Nationalpark.

Vores camp udenfor Kruger National Park

Vi ankom til vores camp, som lå lidt udenfor Kruger National Park. Her skulle vi tilbringe de tre næste dage.

Jeg nåede lige at smide mine ting i mit telt inden den ene guide, Adrian, tog mig med ud på den første tur. Vi kørte langs hegnet til Kruger National Park og kunne se impalaer (en slags antilope), elefanter, fugle, edderkoppe kolonier og bøfler. Jeg havde allerede fået en god smagsprøve på hvad Kruger National Park havde i vente til mig.

Jeg gik dernæst op i lejrens udsigtspunkt. På vejen til tårnet blev jeg mødt af en flok vortesvin, som passerede mig med kun en halv meters mellemrum, det var en vild og fantastisk oplevelse! Jeg kravlede op i tårnet, her kunne jeg nyde solnedgangen og naturens lyde. Efter aftensmaden gik alle i seng. Det var stadig for tidligt til, at jeg kunne falde i søvn. I stedet brugte jeg tiden på at lytte til elefanterne larme og løverne brøle i det fjerne. Jeg var glad for at der ikke var løver i vores private park, men det var stadig fantastisk at falde i søvn til savannens lyde!

Læs også: Om min mærkeligste taxatur i Sydafrika

elefant trekking

Vilde dyr og hulemalerier

Det var stadig fuldstændig mørkt, da vi blev vækket. Jeg hoppede hurtigt i alt mit varme tøj, snuppede mig morgenmad og hoppede ombord på vores safaribil. Solen var på vej op netop som vi kørte ind i Kruger National Park. Vi nåede dog ikke langt ind i parken før vi spottede de første dyr. To unge hanløver på jagt. De havde netop nedlagt dagens bytte og var i fuld gang med at slå dyret helt ihjel. Kunne vores safaritur starte meget bedre? Det tror jeg ikke!

Løverne forsvandt ind i buskadset og vi forsatte vores tur rundt i parken. Den første dag så vi impalaer, fugle, zebraer, giraffer,  næsehorn, kudus (en slags antilope) og vildsvin. Vi var ikke langt fra the big 5! Den anden pige på turen havde hørt om nogle hullerne,  som hun gerne ville se. Så vi kørte langt væk fra alle turister og kørte mod hulemalerierne. Vi blev mødt af to park rangers, som fulgte os sikkert til hulemalerierne – skulle der komme nogle farlige dyr, så var de klar til at skyde dem med deres rifler.

Læs også: Om trekking op af Table Mountain og en uventet oplevelse

oplevelser med vilde dyr i Afrika

Krugers måske bedste safariguide!

På andendagen i Kruger National Park fik vi en ny guide, Henry. Henry kender Kruger National Park ud og ind. Han har de sidste 20 år arbejdet i parken, som ranger, walking safariguide og nu som kørende safariguide med eget firma – dette. Endnu en dag fuld af spændende dyr. Vi så flodheste slogs, løver beskytte deres nedlagte bytte mod ådselædere, men stadig ingen leopard…Dagen sluttede af med endnu et fantastisk måltid, tilberedt af Nuki og Maria, inden jeg kollapsede af træthed på min madras.

dyr i afrika

backpacking Sydafrika

Sidste chance for at se en leopard

Det var nu blevet min sidste dag i Kruger National Park og jeg havde kun en dag tilbage til at få set en leopard. Mine forventninger var ikke for høje…Nuki, som knap kunne et ord på engelsk, fortalte mig, at jeg sikkert blev nødt til at gifte mig med en sydafrikansk mand, hvis jeg skulle se en leopard i Kruger National Park. Ikke ligefrem opmuntrende, men hun krydsede alligevel fingre for mig!

Vi kørte i lang tid uden at se et eneste dyr – det var ikke ligefrem opmuntrende..

Min træthed indhentede mig og jeg lukkede kort mine øjne og faldt i søvn. Men der gik ikke længe før Henry råbte: “Leopard! Leopard!”. Jeg åbnede mine øjne og så straks en leopard kom løbende ind foran bilen og dernæst forsvinde ind i krattet. Pludselig gjorde det ikke så meget, at vi ikke fik set så mange dyr den dag, for vi fik endelig set en leopard og kunne nu sige, at vi havde set the big 5!

Sydafrika et land i Afrika

Det var tre magiske dage i Kruger National Park og alle pengene værd!

Informationer og sparetips

Pris:

5750 rand (2800 kroner)

Firma:

Funky safari

Sparetips:

Jeg fik rabat for at rejse dertil i juni, som er i lavsæsonen, så det er værd at overveje

Det er muligt, at gøre det selv lidt billigere ved at leje en bil og have et telt, men det havde jeg ikke lyst til da jeg rejste alene

Det er muligt at finde billigere safarier i Sydafrika ved at vælge mindre kendte parker, men jeg ville altså bare se Kruger. Dog er det lettere, at spotte leoparder i nogen af de mindre parker

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg om farverige Sydafrika:

[/su_box]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *