Wai-O-Tapu er en af de mest berømte nationalparker i New Zealand og noget, vi virkelig havde set frem til på vores tur. På trods af dårligt vejr på de første par timer, så blev vi ikke skuffet over Wai-O-Tapu!

Lady Knox Geyser

Venter på Lady Knox Geyser i Wai-O-Tapu National Park

Vi startede vores morgen sammen med alle de andre turister ved Lady Knox Geyser omkring kl 10. Klokken 10.15 skulle der være geyser-show. De andre turister stod klar med deres kameraer rettet mod gejseren i tilfælde af at den skulle starte, men vi vidste bedre. Efter noget tid kom der en mand trissende hen mod gejseren.

Han var ansat af parken til at hælde sæbe ned i gejseren, så den ville sætte i gang, for som han selv sagde, så kan man ikke regne med naturen. Han fortalte os lidt om gejsere og hældte sæbe på Lady Knox, som kort tid efter satte i gang og sprøjtede vand mange meter op i luften. Da showet var ovre satte vi kursen mod det geotermale område i Wai-O-Tapu.

Læs ogsåTermale kilder i Waimangu Volcanic Valley, New Zealand

wai-o-tapu nationalpark

En troldeskov og farvepalet i Wai-O-Tapu

Wai-O-Tapu – Naturens egen farvepalet

Vi tog til parkens visitor center, hvor vi købte vores billetter, fik et kort og en kop kakao til at varme os på. Vi gik ind i Wai-O-Tapu, der, ligesom i resten af Rotorua, lugtede af rådne æg. Overalt var vi omringet af bakker, meterhøje grantræer samt farverige søer og jord. Vi kom til et udsigtspunkt, hvor vi havde udsigten over Artist’s Palette. Det var en farvepalet af gult, grønt, orange og blåt, som var fantastisk smukt, selv i regnvejr!

Læs også: Steder som er værd at besøge på New Zealands nordø

Artist's Palet, Rotorua, New Zealand

Artist’s Palette, Wai-O-Tapu

Wai-O-Tapu skulle eftersigende være dannet for 230.000 år siden ved et vulkanudbrud ikke langt derfra. Varmt magma skulle opvarme vandet under jorden til en temperatur på omkring 150ºC. Det varme vand opløser mineraler fra sten og trækker det med over jorden, hvor vandet fordamper, mens mineralerne bliver liggende på jorden og farver den. De grønne farve skulle være skabt af sulfur blandet med jernholdige salte, den orange farve af animon (et grundstof), den lilla af manganoxid, den hvide er silica, den gule er sulfur, den røde oxideret jern og den sorte er sulfur og kul.

waiotapu nationalpark

En irriterende GoPro-type og farverige søer

Vi gik over gangbroen mod Champagne pool, det mest berømte sted i Wai-O-Tapu, hvor en ung fyr gik med sit GoPro (reklamelink), men han havde alt for travlt med at optage en video til at se området. I stedet gik han over broen og kiggede direkte ind i kameraet hele vejen. Ikke et eneste blik blev kastet på de smukke omgivelser og han var endda lige ved at gå ind i en lille gruppe af mennesker.

At man kan gå i et fantastisk landskab uden at kigge på det, begriber jeg ikke. Vi var selv helt fascineret over det vilde landskab og ville udforske alle kroge af parken. Allerlængest væk fra indgangen var en kæmpe grøn sø og vi var endda så heldige at have den helt for os selv!

Se også: Rejsevideo fra Dubai, New Zealand, Tonga og Sydney

Champagne Pool, New Zealand

Tiltåget Champagne Pool i Wai-O-Tapu

Vi gik tilbage til Champagne Pool og vi glædede os til at få et billede af søen med den orange kant. Regnen var forsvundet og solen var begyndt at titte frem. Men desværre var det også begyndt at blæse og vinden fik dampen fra Champagne Pool til at blæse ind i hovedet på os, så vi ikke kunne få vores billede. Dampen var tæt og sveg i øjnene. Vi var kun få meter fra hinanden, men efter blot få sekunder var røgen så tyk, at vi ikke kunne se hinanden.

Læs også: Trekking og cruise i Abel Tasman National Park

rejseblog New Zealand

Vi måtte opgive og gå videre. Vi kunne heldigvis se lidt orange kant på den anden side af søen. Naturen er altså vild! Turen sluttede ved Devil’s Bath inden vi kørte op til muddersøen, hvor kæmpe bobler fik mudderet til at hoppe og danse! New Zealand havde endnu engang vist sig fra sin bedste side!

newzealandske nationalparker

Devil’s Bath og farvestrålende jord

Tips og information

Pris for at besøge Wai-O-Tapu

32,5 dollars (cirka 148 kroner)

Åbent

8.30-17 om vinteren og 8.30-18 om sommeren

Se mere info her

Kom gerne lidt tidligt Lady Knox Gejseren, hvis du vil have en god plads, men der er ingen grund til at stå klar med kameraet før der kommer en ansat fra parken 😉 Vær forbedret på at møde alt slags vejr (det er jo New Zealand). Hav evt lidt vand med på varme dage og forvent at bruge nogle timer i parken. Vil du også gerne besøge Waimangu Volcanic Valley? Så anbefaler jeg, at du besøger den først, da Wai-O-Tapu er en tand vildere.

Er du ikke i bil?

Er du ikke i bil kører InterCity bland andet fra Rotorua til/fra parken. Det koster cirka 100 kroner for en returbillet.

Hvor skal man bo i Rotorua?

Vi boede på Cosy Cottage (reklamelink), det var klart den bedste campingplads vi boede på i hele New Zealand!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Læs mere om smukke New Zealand

6 Comments

  • New Zealand er bare vild! Og sydøen, som jeg ikke har set meget af, skulle bare være endnu vildere! Uh, jeg må altså snart se at få besøgt Island! 😛

 • Hej Tine!
  Jeg skal på en solo rejse til New Zealand til december (29 nov-27dec)
  Kan du evt hjælpe med en muse see/do tour? Så man gør det den rigtige vej og jeg vil leje en van eller en alm bil, også bo i den (evt hængekøje) er det frit at parkerer overalt dernede eller ved du noget om det.?

  • Hej Helena,

   Har du set dette indlæg på bloggen? https://aworldtoexplore.dk/nordoe-new-zealand/ det er i hvert fald de steder, som jeg ikke ville undgå på Nordøen
   På Sydøen fik jeg kun besøgt Abel Taman National Park, men den er godt nok også flot!

   Man må desværre ikke parkere alle steder og overnatte, men hvis du henter app’en camperman kan du finde gratis campingpladser På gumtree.co.nz kan du finde rejsemakkere, folk som giver/søger et lift m.m.

   Mvh
   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *