New Zealand er et fantastisk smukt land, men af en eller anden grund, så er Nordøen rimelig overset blandt backpackere og andre rejsende. Det er lidt som om at alle har travlt med at komme til Sydøen, at de helt glemmer hvor meget Nordøen har at byde på. Jeg har brugt godt og vel tre uger på Nordøen og mangler stadig at se visse områder. Men her er en lang række fantastiske steder, som er værd at se på New Zealands Nordø!

street art i Wellington, New Zealandet klaver på Wellington havn, New ZealandWellington

Wellington føles lidt som en lille by med knap 400.000 indbyggere er den på størrelse med Aarhus og så er det New Zealands hovedstad. Den er omringet af bjerge og nær vandet. Så den er perfekt at gå på opdagelse i! Tag en tur ved havnen, nyd det den livlige atmosfære og måske er du heldig at se en sæl. Tag i byen eller spis på en af de mange restauranter på Cuba Street. Besøg botanisk have og den berømte cable car. Gå på opdagelse i Te Papa museet eller se på cool street art (Vivid Wgtn har en komplet liste over street art her)!

Napier, New Zealand

Napier

Napier er virkelig anderledes ift. resten af New Zealand. Den er en lille by ved vandet, som er fuld af art deco og det er bestemt værd at tage en gåtur gennem byen for at se art deco-bygningerne, men det bedste ved byen er stranden! Det er en af verdens få sorte strande, som jeg ellers også har oplevet i Grækenland. Jeg tror at det var første gang jeg har oplevet at opskyllet træ har gjort en strand endnu smukkere, men sådan var det i Napier. Det skulle ligeledes også være en god strand at surfe på – uanset erfaring.

Lake Taupo

Er du til action? Så er Lake Taupo stedet at tage til på Nordøen! Skydiving, mountain biking, bungee jumping, river rafting, jet boating, trekking – you name it Taupo has it! Vil man gå Tongariro Alpine Crossing, som desværre var lukket da jeg var der, så kører der busser til og fra Taupo. Søen i sig selv er også ret fin, men jeg kan også anbefale at man tager til Huka Falls og Aratiatia Rapids (kl 10, 12, 14 eller 16) i nærheden af byen!

Læs også: Trekking og cruise i Abel Tasman National Park (sydøen)

Waimangu Vulcanic Vally, New Zealand
Wai-O-Tapu nationalpark

Rotorua

Rotorua var uden tvivl min favorit på Nordøen! Det er helt anderledes end noget andet sted jeg nogensinde har besøgt! Ja, det lugter af rådne æg, men overraskende nok så vænner man sig til lugten…Men byen er hele lugten værd! Rotorua er berømt for dens geotermiske aktivitet. Her kan man finde termiske kilder i den lokale park! Men det fedeste er klart nationalparkerne omkring! Wai-O-Tapu er nok den mest kende af parkerne og er bestemt også et besøg værd, men jeg kan i den grad også anbefale, at du besøger en af de mindre besøgte parker, så som Waimangu Vulcanic Vally.

Man kan også prøve at køre på bobslæde (luge) ned af Mount Ngongotaha, besøge byens søer, lære noget om maorierne ved et show – selv valgte vi Mitai Experience, som også kun kan anbefales! Der er så meget at lave i Rotorua og omegn, så du kan ikke misse byen!!

Hobbiton movie set, New Zealand

Hobbiton movie set

Hobbiton

Man kan ikke tage til New Zealand uden at besøge Hobbiton! New Zealand er jo kendt for Ringenes Herre og Hobbiton, som er de bevarede kulisser fra filmene. Hvis der er noget som New Zealand er stolte af så er det Ringenes Herre-filmene! Selvom du ikke er fan af filmene, så kan jeg alligevel anbefale dig, at du besøger Hobbiton og lærer om de mange filmtricks som blev brugt i indspillingerne. Jeg havde min mor med som ikke er fan (jeg er heller ikke selv kæmpe fan, men kan godt lide filmene) og hun synes også at det var pengene værd. Tager du bussen fra Matamata (det koster ikke ekstra), så får du lidt ekstra viden på turen!

Coromandel Cove, New Zealand
Coromandel Lake

Coromandel

Coromandel er endnu et sted, som jeg faldt for med det samme! Det er bare et idyllisk og afslappende sted, som jeg kun kan anbefale. Trek til Coromandel Cove (hvor Narnia er optaget), besøg Hot Water Beach med termiske kilder under sandet (du kan også finde lignende ved Kawhia Hot Water Beach). Besøg Coromandel Town og gå en tur nede ved søen. Tag Diving Creek Railway, en fin togtur i landskabet.

Whangarei vandfald

Northland

Northland er nok mest kendt for Cape Reinga Lighthouse hvor Det Tasmanske hav og Stillehavet, men Northland har meget mere at tilbyde end det! Besøg Whangarei vandfaldet, Tane Mahuta – det højeste kauri træ i New Zealand, tro mig det er imponerende. Tag på en bådsafari i Bay of Islands. Dyk ved Poor Knights Island, New Zealands bedste dykkersted. Se Glow Worms (Sankthansorme) i Kawiti Glow Worm Caves, som er langt mindre besøgt end Waitomo, billigere og med lige så mange orme!

Auckland, New Zealand

Auckland

De fleste starter eller slutter deres rejse i New Zealand i Auckland og er den eneste “rigtige” by på Nordøen. Gå lidt rundt i gaderne, besøg lystbådshavnen, Sky Tower, Waiheke Island, One Three Hill og Eden Park.

Bonus information: Det koster 28 dollars at komme op i Sky Tower, men der er flere restauranter deroppe. Bestiller du et bord skal du bruge 30 dollars til gengæld er indgangen så gratis. Men book i god tid, vi var der udenfor højsæsonen og der var der fuldt booket flere dage frem.

Blev udgivet først i 2015 på engelsk, oversat i 2017

Se denne video fra bl.a. New Zealand for mere inspiration

 

Læs mere om smukke New Zealand

7 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *