Indholdsfortegnelse
Jordan er virkelig et spændende land med en rig kultur, smukke ørkenlandskaber og venlige lokale! Det er bestemt ikke et af de billigste lande, man kan besøge i Asien, men heldigvis behøver det ikke være vanvittig dyrt. Her er mit rejsebudget for Jordan!
Rejsebudget for Jordan
Overnatninger: 766,64 kr.
Oplevelser: 564,56 kr.
Mad og drikke: 437,03 kr.
Transport: 250,84 kr.
Diverse: 230,66 kr.
Jordan Pass: 719,31 kr.
I alt: 2979 kr.
Pr. dag: 229 kr.
Noter til mit rejsebudget til Jordan
At komme fra Nepal var Jordan noget af et chok prismæssigt! Prisniveauet er væsentlig højere i Jordan end de fleste steder i Asien, men det kan alligevel lade sig gøre at holde ens rejsebudget nede.
- Da jeg var der lå kursen på 1 JD = 9,29 kr.
- Jeg brugte 13 dage i Jordan, men ankom sent den første dag, så der har jeg ikke brugt mange penge.
- En enkelt overnatning er en del af min tur til Wadi Rum, så den tæller med i punktet oplevelser.
- Jeg tog generelt den lokale bus rundt i landet, men jeg anbefaler Jett Bus eller at hyre en privatchauffør/leje en bil i stedet, hvis du har budgettet til det. Lokalbusserne fra Amman har nemlig meget begrænset benplads, og i bussen fra Aqabar sad folk og røg 🙁
- Jeg sparede mange penge på et Jordan Pass, men det er ikke alle der kan spare penge på det. Læs mere her.
- Jeg brugte welcome rewards på hotels.com (reklamelink) til at spare lidt penge på overnatningerne, men desværre var det ikke så accepteret rundt omkring i landet…
- Jeg lå desværre syg i 5 ud af 13 dage, så der blev ikke brugt mange penge i de dage, til gengæld brugte jeg 221 kr på medicin, hvilket man godt kan skære væk fra diverseposten 😉 Havde jeg været rask alle dagene, så gætter jeg på, at mit budget ville have ligget på cirka 250-270 kr per dag.
- Wadi Musa (byen lige ved siden af Petra) er generelt dyrere end Amman og Aqaba, men priserne inde i Petra er endnu højere, så køb gerne vand og evt. lidt mad i Wadi Musa til dit besøg i Petra.
- Jeg blev ven med en lokal som fik mig gratis ind til Petra by night, så der sparede jeg 17 JD.
Priser i Jordan
Prisniveauet i Jordan ligger selvfølgelig højere end i fx Sydøstasien, Sydasien osv. Generelt er prisniveauet lidt højt i Mellemøsten, men heldigvis kan det også lade sig gøre, at rejse nogenlunde billigt i Jordan.
Overnatninger:
- En seng i en sovesal på et hostel koster tit 90 kr og opefter. Dog fra 130 kr i Wadi Musa.
- Et privat dobbeltværelse koster fra cirka 150 kr og opefter.
Mad og drikke:
- Mit billigste måltid var en sandwich med falaffel til cirka 7 kr.
- Forvent at bruge 0,75-3 JD (7-28 kr) for et måltid i en billig restaurant.
- De fleste hostels/hoteller tager 3 JD (28 kr) for morgenmad og andre måltider. Jeg syntes sjældent, at de helt var pengene værd, så jeg købte ofte et stort brød til 0,1 JD, lidt frugt (jeg fik tre æbler for 0,75 og en del bananer til 0,4 JD) og evt. noget pålæg til morgenmaden.
- Friskpresset juice koster omkring 1 JD (9,29 kr).
- Vand fås for cirka 0,7 JD (6,5 kr) for 1,5 liter. I Petra tager de ofte 1JD (9,29 kr) for 0,5L vand!
- Kaffe fås for 0,5 JD (cirka 4,5 kr).
Transport og flybilletter:
- Det er efterhånden blevet rigtig billigt at flyve til Jordan og en returbillet til Amman kan til tider fås for under 1500 kr! Tjek priser her (reklamelink).
- Den billigste måde at komme fra lufthavnen og ind til Amman centrum er ved at tage en bus til 7th circle (2,5 JD) og derefter tage en taxa til centrum (2-3 JD).
- Vær opmærksom på at nogle vil forsøge at snyde dig på taxaturen fra 7th circle til centrum – enten ved at tage overpris på forhånd eller køre en omvej, hvis du får dem til at køre på taxameter. Jeg kan anbefale chaufføren Hajel (tlf. +962 788299216), det var den eneste taxachauffør, som ikke forsøgte at snyde mig. Ellers download app’en Careem, Mellemøstens svar på Uber, så bliver du ikke snydt.
- En taxa fra lufthavnen og ind til centrum koster 20 JD. Her vil jeg også anbefale Hajel eller Careem, da jeg har hørt blandet historier om chaufførerne.
- Til lufthavnen tog jeg fra den nordlige busstation og busturen kostede mig derfor 3,5 JD (taxaen kostede 2 JD dertil). Men jeg turde ikke hoppe på ved 7th circle og risikere ikke at blive samlet op, fordi bussen var fuld.
- Den lokale bus mellem Amman og Wadi Musa kostede 7 JD, og bussen fra Aqaba til Amman kostede 8 JD.
Oplevelser:
- Indgang til Petra koster 50 JD for en dag, 55 JD for to dage og 60 JD for tre dage – Petra by night koster yderligere 17 JD. Læs om mine oplevelser her.
- Min tur til Wadi Rum kostede 55 JD (511 kr), men jeg vil ikke anbefale det sted, hvor jeg boede (Caravans Camp), da det lå lige op ad en vej, som godt nok ikke var trafikkeret, men det ødelagde alligevel de tanker, jeg havde haft om at bo midt i ørkenen. I stedet ville jeg nok vælge Beyond Wadi Rum Camp (reklamelink).
Her boede jeg i Jordan
Nedenstående links er reklamelinks
Videoer fra Jordan
Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!
Mere inspiration fra mystiske Jordan
Takk for at du tok meg tilbake til Jordan 🙂 Fin artikkel du har laget her. Jordan Pass høres fornuftig ut. Det hadde ikke vi og vi kunne nok spart litt penger på å ha det. Nå fikk jeg lyst til å reise tilbake 🙂
Ja, det er ret genialt, men det er dog ikke alle som kan spare penge med det…
Hej Tine. Jeg vil gerne rejse til Jordan snarest muligt. Jeg kan se, at du tog bus rundt, men jeg er egentlig ret glad for at køre selv, hvordan er det med billeje i Jordan? Og hvordan er trafikken? Er landet overhovedet til at køre rundt i?
Hej Ulla
Man kan sagtens leje bil i Jordan, og så snart man er ude af Amman, er trafikken nærmest ikke eksisterende. Nogle ville måske finde Ammans trafik kaotisk, men jeg syntes, at den var fin, og tænker at man fint kan klare det, hvis man bare tager det lidt med ro 🙂
Mvh Tine