En af de helt store attraktioner i Chengdu er Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, hvor man kan se de søde pandaer. Det var en af de ting, som jeg havde glædet mig til i forvejen, men samtidig var jeg bange for stedet ville være overrandt.

Mit vækkeur ringer tidligt og jeg kommer hurtigt i tøjet. Jeg har virkelig set frem til denne dag, hvor jeg skal ud at se Kinas pandaer.

pandaer i kina

Morgenfodring af pandaerne

Jeg tager først metroen til Panda Avenue, hvor jeg køber en indgangsbillet og hopper ombord på den gratis shuttle bus. Som en af de første går jeg ind i parken. Her er store veje i den tætte bambusskov og jeg finder hurtigt den første indhegning.

Jeg finder en god plads med udsigt. En mand går inde i indhegningen og sætter bambus klar til pandaen og fjerner gamle bambusblade.

pandaer i kina

Efter noget tid forsvinder manden og vi venter alle i spænding. Jeg sikrer mig, at kameraindstillingerne er i orden, da en flok børn hvinede højlydt, på trods af flere skilte, som beder folk om at være stille. Velkommen til Kina tænker jeg lettere opgivende, mens jeg forsøger at lukke det ude.

Pandaen tumler ud af huset, som om at den lige var blevet vækket. Kineserne hviner nærmest for hvert et skridt og omkring mig kæmper folk for at komme tættere på hegnet, så de kan få deres selfies.

kinesiske turgrupper i Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding

De frygtelige turgrupper

Jeg går væk og håber på en mere fredelig oplevelse et andet sted. Horderne samles omkring pandaerne. Folk råber til hinanden og skriger som om de har fået øje på en rockstjerne. Jeg forsøger at tysse på dem, men bliver ignoreret.

Med trist mine går jeg videre til næste indhegning, hvor en endnu større flok kæmper om et pandabillede. Jeg sætter mig på en bænk og overvejer situationen.

Jeg sidder ikke længe, før en dame siger noget på kinesisk i en mikrofon og hele flokken går videre mod næste indhegning. Så står vi kun tre personer med den ene panda. Det varer dog ikke længe før den næste kinesiske turgruppe når indhegningen og jeg smutter hurtigt videre.

De ensomme fire

Jeg får øje på en lille flok vestlige turister som kigger ind i skoven. Jeg går ned til dem og opdager, at de kigger på fire pandaer, som leger i skoven. Enkelte kinesere går forbi, men de virker ikke besynderlig interesseret i at kigge på pandaer, som ikke befinder sig på en platform.

En af pandaerne smutter dybere ind i skoven, men dukker hurtigt op ved en af platformene, hvor der hurtigt samles en flok turister. Jeg bliver stående ved de tre tilbageværende, mens de andre turister i vores lille gruppe går videre. Dermed ender jeg med at stå alene med de tre pandaer i skoven.

pandaer/dyr i kina

De løber efter hinanden, klatrer op i bambusgrenene og falder klodset til jorden. Vi er i vores egen lille verden, dem og jeg. Det er et magisk øjeblik.

Vores alenetid varer lang tid og stilheden bliver kun sporadisk afbud af hvin og grin over adfærden fra pandaen på platformen. Jeg sukker over hvordan den panda er blevet til ren underholdning, for de mange turister som ikke virker til at respektere den.

Mine pandavenner forsvinder fra mit syn og inderst inde takker jeg dem, for vores magiske oplevelse.

pandaer i kina

Jeg går videre mod de røde pandaer, men her står turgrupperne endnu tættere. Turguiderne råber i deres mikrofoner og alle kæmper for et billede af pandaerne. Selv en kineser begynder at tysse på dem, uden held. Jeg har fået nok. Jeg har haft en magisk oplevelse alene med pandaerne og vælger at forlade parken, inden horderne får ødelagt min oplevelse.

panda i chengdu, kina

Lidt spændende fakta om pandaer

 1. Der findes knap 2000 vilde pandaer tilbage i naturen og efter mange års arbejde er pandaen ikke længere en truet dyreart!
 2. En panda bruger omkring 12-16 timer om dagen på at spise og spiser omkring 18 kg bambus om dagen.
 3. Pandaer skider op til 40 gange om dagen.
 4. I naturen bliver pandaen cirka 20 år gammel.
 5. En hun panda er fertil cirka 3 dage om året.
 6. En voksen panda vejer 75-135 kg.
 7. Der findes 240 pandaer i zoologiske haver verden over og de er alle ejet af Kina¨.
 8. Pandaer har 42 tænder og skifter tandsæt en gang i deres liv.
Tips og information

Pris

58 RMB (~54,5 kr). Spring køen over og køb billetter her (reklamelink)

Der gives 20 RMB i studierabat på indgangen

Åbent

7.30-18

Tips

Jeg vil anbefale, at du køber din billet ved metroen ved Panda Avenue, så springer du billetkøen over ved selve indgangen.

Pandaerne skulle være mest aktive omkring fodringstid, som starter omkring kl 9. Der er nok færrest kinesere lige ved åbningen og lukningen af parken.

Undgå så vidt muligt at komme i weekenden og i ferier, men vær forberedt på at der kan være mange, uanset tidspunktet.

Vær forberedt på en del mennesker uanset tidspunktet du kommer på.

Jeg boede på Flipflop hostel (reklamelink) i Chengdu og kan kun anbefale det! Det var det bedste hostel, jeg boede på i Kina.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra mystiske Kina her

2 Comments

 • Lyder som om du blev fanget i Kineser flokken flere gange. Vi var der for et par år siden og kan kun nikke genkendelse af din oplevelse.

  Vi var der også fra morgenstunden og syntes hurtigt vi kunne komme lidt væk. Husker det ikke som om, at der var mange grupper. Pandaer er helt specielle dyr, da leger meget, tumbler rundt og spiser en del.

  Sjov lige at læse om stedet igen og ærgeligt du blev fanget i menneske mængden. Vi husker det som en god oplevelse, selv om der var meget smig da vi var der

  • Ja, desværre, men den slags sker jo. Særligt når man er en tumpe der kommer til at tage derud en lørdag #doh Jeg havde dog også en god oplevelse, fordi jeg fik de tre pandaer for mig selv og heldigvis også fandt nogle små huller mellem grupperne, indtil det hele så var dækket ind i grupper til sidst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *