Kuang Si Falls var dagens mål. De færreste andre backpackere var stået op, da jeg stod på gaden med en franskmand og forhandlede tuk tuk-priser med en flok chauffører.

De fleste nægtede, at gå under 180.000 kip (148 kroner) for seks personer, men efter at have forladt forhandlingerne med mange chauffører fandt vi endelig en som gik med til en fornuftig pris på 150.000 kip (123,5 kroner). Vi hentede resten af flokken på hostellet og turen gik nu mod Kuang Si Waterfall udenfor Luang Prabang i Laos.

De næste 30 km gik over stok og sten! Vores chauffør havde utrolig travlt. Vi blev kylet frem og tilbage i tuk tuk’en, når han drejede og overhalede de mange tuk tuks på vejen. Vi fik korte glimt af det lokale liv på landet og susede forbi rismarker, blandt bjerge og Mekong-floden.

På opdagelse ved Kuang Si vandfaldene i Laos

Et af de første niveauer ved Kuang Si waterfalls

“Yes yes”

Efter blot 45 minutter ankom vi til Kuang Si Falls. Vi spurgte vores chauffør, om det var ok, at vi kom tilbage kl 15. Han pegede på sit ur, viste os tre fingre og svarede: “Yes yes”. Perfekt, så havde vi jo masser af tid til at udforske området! Vi købte en billet, gik to meter, og afleverede den igen til en mand ved gaten…

Vi gik forbi bjørnereservatet og igennem junglen, da det første niveau af Kuang Si Falls kom til syne blandt træernes grene. Jeg var allerede forelsket i stedet!

Sydøstasiens smukkeste vandfald

Sidste del af Kuang Si

Kuang Si Falls – Laos’ smukkeste vandfald

Det turkise vand, det smukke vandfald og roen gjorde det svært at forlade det første trin af dette imponerende vandfald. Vi gik længere og længere op, og det var som om, at Kuang Si Falls bare blev smukkere og smukkere.

Der var stadig kun få andre rejsende, så vi kunne bare nyde stedet endnu mere! Vi tog vores tid, nød hvert niveau, tog milliard billeder, snakkede og lærte hinanden bedre at kende. Franskmanden og jeg gik i et helt andet tempo end de andre, så de “stak af” rimelig hurtigt.

Vi besluttede os for at gå mod toppen. Vejen var mudret, glat og flere gange måtte vi kravle for at komme op. Sveden dryppede ned af ryggen, men det var fedt!

Laos' smukkeste vandfald

Kaisa ved den “hemmelige” pool i Kuang Si

En “hemmelig” pool ved Kuang Si Waterfall

Halvvejs mod toppen drejede vi ind på en lille sti og nåede et “hegn” af pigtråd, grene og et skilt hvorpå der stod “No entrance. Danger”. Jeg var lidt skeptisk, da franskmanden klatrede i gennem og foreslog, at jeg gjorde det samme. Men jeg smuttede alligevel igennem hullet i hegnet og vi kom til en kæmpe pool. Felix og Kaisa, fra vores gruppe, var de eneste der udover os.

Vi hoppede straks i det iskolde vand og svømmede hen til kanten, hvorfra vi kunne se de små mennesker ved bunden af Kuang Si Falls. Vi dykkede under det turkise vand, stillede os under det brusende vand fra vandfaldet og nød, at vi havde det helt for os selv! Det føltes nærmest som snyderi

Vi havde den “hemmelige” pool for os selv længe, så da der kom andre til poolen, havde vi fået nok og gik videre.

Kuang si waterfall

Et af de første niveauer ved Kuang Si Falls

En sur chauffør

Igen var Felix og Kaisa hurtigt over alle bjerge, men franskmanden og jeg brugte lidt ekstra tid på at gå turen og nyde udsigterne. Da vi atter kom ned til parkeringspladsen løb Kaisa mig i møde med et bekymret blik: “The driver is so pissed!”.

Det viste sig, at vores chauffør mente, at vi havde aftalt at vi kom tilbage efter tre timer (til kl 13) og ikke kl 15. Så han mente, at vi var 45 minutter forsinket, mens vi troede, at vi var tidligt tilbage.

Vi fik voldsomt skæld ud af vores chauffør som nu ville have mere for turen. Vi hoppede ombord på tuk tuk’en og gav ham præcis 150.000 kip, som aftalt, og pludselig var han ikke længere sur. Jeg undrede mig lidt, måske han troede, at vi havde aftalt en anden pris? Så længe, at begge partnere nu var glade.

naturoplevelser i laos

Picnic ved Kuang Si Falls

På turen tilbage overgik han sig selv. Hvis vi troede, at turen til Kuang Si Falls gik hurtigt, så måtte vi tro om igen! Vi fræsede næsten gennem hele landskabet på to hjul og fløj over det ene hul efter det andet. Speederen var så hårdt presset i bund, at den næsten rørte jorden.

Vi klamrede os til stænger bag i bilen, så med bekymrede blikke på hinanden og kunne næsten ikke lade vær med at grine over den absurde situation. Chaufføren slog alle rekorder og skar cirka 10 minutter af transporttiden, og vi priste os bare lykkelige over, at være kommet helskindet til Luang Prabang!

Informationer og tips

Pris for at besøge Kuang Si Falls:

Tuk tuk: 150.000 kip/123,5 kroner (for seks)
Indgang: 20.000 kip/16,5 kroner

Rejsetip til Kuang Si Falls:

Kom gerne afsted før kl 11, da alle arrangeret ture til vandfaldet starter på det tidspunkt. Jeg anbefaler så tidligt som muligt!

Hostel i Luang Prabang

Leder du efter et godt hostel som er socialt, hvor morgenmad er inkluderet og som har en fantastisk lokation? Så er de populære DownTown Backpackers Hostel og Smile LuangPrabang to rigtig gode bud. (reklamelinks)

Hotel i Luang Prabang

Jeg vil anbefale, at man overnatter i Luang Prabang og tager ud til vandfaldet i løbet af dagen, så man har flere muligheder for at spise og opleve flere ting. Det kunne fx være på det lækre Pullman Hotel eller det lidt billigere Hillside – Nature Lifestyle Lodge. Der er selvfølgelig hoteller i alle prisklasser – se en oversigt over hoteller i Luang Prabang her.

Det kan også lade sig gøre at bo helt ude ved vandfaldet, hvis man bare gerne vil bo ude i naturen i smukke omgivelser. Se mere om det rustikke hotel og priser her. (reklamelinks)

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra skønne Laos

17 Comments

 • WOW sikke et fed oplevelse. De vandfald ser da for vilde ud, det ville jeg da gerne opleve en dag 🙂 Sjov oplevelse med jeres chaufør som heldigvis endte godt så alle blev tilfredse. Synes nu tit at man er i voldsomme diskussioner med disse tuk-tuk chauffører måske forståeligt nok de er jo ikke dem der tjener mest her i verden så når de “rige” turister kommer forbi skal det vel udnyttes. Super fede billeder:-)

  • Det var så fedt og vildt! Det ødelagde så også alle andre vandfald derefter, der var simpelthen ikke noget der kom i nærheden af Kuang si 😉 Ja, sådan går det jo en gang i mellem når der er en voldsom sprogbarriere, men ja, heldigvis blev alle glade til sidst. Nej, jeg forstår dem også godt, blev bare ret irriteret over at priserne altid steg når man var flere om at dele en tuk tuk, så man måske kun sparede 8-10 kroner pr mand…men sådan er det bare i Laos åbenbart…

 • Flere personer, flere penge i deres øjne ;P Måske den ræsende fart hjemad var resultatet af den “manglende” ekstra betaling? Han skulle bare hjem og finde nogle flere kunder, så ikke noget med at spilde tiden – hahaah.

  Og wauw, wauw, WAUW!!! Sikke et syn! Rigtig flot fanget, elsker farverne og effekten af vandet, der bruser ned af klippesiderne 🙂 Er det taget håndholdt?

  • Helt sikkert og who to blame them? Haha, ja, det blev vi også enige om måtte være årsagen 😛 og efterfølgende kunne vi da også grine lidt af hele situation.

   Mange tak! Det var også helt fantastisk! Ja, de fleste billeder er håndholdt, kameratasken blev brugt som stativ enkelte gange, for havde glemt min gorillapod…men synes nu, at jeg har klaret det meget godt, hvis jeg selv skal sige det 😉

 • Det er jo helt fantastisk. Virkelig smukt. Tænker det bare er smukkere i virkeligheden. Endnu et sted til The bucket list 🙂

  • Det var så fantastisk! Det var virkelig et, af mange, highlights på turen! Jeg har bestemt ikke noget i mod at tage et smut forbi engang i fremtiden 😉

 • Det er bare såååå smukt! Men vi opdagede aldrig den hemmelige pool, ej hvor ville jeg ønske at vi havde! Det ser jo helt fantastisk ud!

  • Det er det bare!! Det var også virkelig fedt! Jeg havde dog ikke fundet den, hvis det ikke havde været for franskmanden, så hurra for ham 🙂

 • Hej
  Min kæreste og jeg har i længere tid talt om at backpacke 1,5 måned fra d. 1 juli 2017 og frem. Vi skød tanken væk fordi han ikke fik et studiejob, men jeg har midlertidigt fået et godt betalt studiejob og kan sparer omkring +/- 50.000 kroner sammen til at rejse for.
  Vi har absolut ingen rejseerfarring på egen hånd, men er begge unge mennesker (til den tid 21 og 25 år) med blod på tanden som vil opleve verdenen mens vi er unge og ikke har det store ansvar for andre end os selv.
  Vi har overvejet at rejse ned igennem Europa, muligvis med fokus på Italien, men vi er også tiltrukkede af det lidt mere fremmedartede og eksotiske (samtidig med at min kæreste er bange for giftige dyr).
  Vi vil gerne rejse med telt og rygsæk, opleve kultur men også have mulighed for dasedage ved lækkert vand og snorkling.
  Opsamlet vil vi gerne høre om du har lidt råd til hvor vores første backpackerrejse kan gå til? Og om du har råd til om man måske skal mødes op med nogle andre undervejs (og hvor man finder dem)?
  – 1,5 måneds rejse
  – Ca. 50.000 kr. i budget
  – Overnatning i telt + et par hotelovernatninger
  – Eneste krav til destination: Varmt og lækkert, men også spændende og mulighed for aktive aktiviteter.
  Btw. Så er jeg ret vild med din blog. 
  Jeg håber du kan hjælpe!
  Venlig hilsen
  Pi

  • Hej Pi

   Mange tak for rosen 🙂
   Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne hjælpe jer med, men det er lidt lettere, hvis jeg ved lidt mere om jer 🙂 Når du skriver mulighed for aktiviteter, hvad tænker du så på? Trekking, surfing, skydive, paragliding, sandboarding eller? Vil I opleve bjerge, jungle, templer, ruiner, storbyer eller er I kun til strand? 🙂

   For 50.000 kroner kan I faktisk komme ret langt. Jeg har for eksempel i Sydøstasien i tre måneder i 2015/2016 og brugte i alt 22.000 – Det inkluderer endda dykning, skræddersyet tøj, flybillet, forsikring og andre “dyre” ting 🙂 Jeg boede på hostels, men mange gange kan man også finde hotelværelser for 50-150 kroner, som er i en fin standard – min mor og jeg boede fx på et tre stjernet hotel i Bangkok for 161 kroner/nat 🙂 Er det et must for jer, at bo i telt? 🙂

   Ift. at finde venner, så har jeg skrevet fem tips til at møde andre rejsende her: http://aworldofbackpacking.com/faa-flere-venner-naar-du-rejser/ 🙂 Generelt er det ret let, at få venner når man rejser særligt når man bor på hostel 🙂

   Mvh
   Tine

   • Hej Tine!

    Tak for det hurtige svar 🙂
    Til dagligt vindsurfer vi, så vandsport er generelt noget vi gerne vil opleve ude også. Scubadiving er min kæreste ikke så glad for, men jeg er vild med det (vi har fået et prøvedyk ved Kronborg i Helsingør), så det vil jeg gerne ud at prøve.
    Storbyer er ikke vores store interesse, men ruiner, bjerge, jungle, templer, ruiner og selvfølgeligt også palmer og azurblåt vand. Jeg tror faktisk at en rigtig vigtig faktor for os er at det er et farverigt land, ikke farveløst som Danmark ofte er.
    Vi har længe haft lyst til at prøve at rapelle og klatre i bjerge, samt lære at bølgesurfe (dog ikke nødvendigt).
    Årsagen til at vi meget gerne vil kunne bo i telt det meste af tiden er privatlivet. Vi føler at vi måske ikke får det privatliv som vi nu som kærestepar gerne vil have hvis vi bor på et hostel og deler værelse med andre – samt at vi ingengang vil kunne sove i seng sammen på et hostel uden at det kan virke underligt? 🙂

    I dag er vi begyndt at overveje Bali, har du nogle erfaringer ift overnatning i private hytter/telte, giftige/farlige dyr og lign dernede?

    Mvh

    • Det lyder også som nogle spændende ting. Umiddelbart tænkte jeg også først Indonesien, hvis I har 1,5 måned så vil jeg klart anbefale at i ser mere end bare bali 🙂 derudover tænkte jeg lidt Thailand eller Vietnam, dog vil jeg ikke anbefale Thailand lige nu da landet har meldt et års landesorg, så er stemningen nok en lidt anden end normalt 😉

     Men Indonesien har i hvert fald masser af bjerge, templer, jungle og lækre strande. Dog er strandene ikke de bedste på Bali, så skal I mere forbi Gili, Lombok og Nusa Lamborgan 🙂 Både Bali og Lombok har bjerge I kan bestige. Skal du dykke så kan jeg anbefale Tulamben ved Bali eller Nusa Lamborgan. Sumatra skulle også være fantastisk med utrolig smukke strande og jungle hvor I kan se orangutanger. I kan finde mange templer over hele Indonesien, men særlig på Bali hvor de er hinduistiske/budistiske. I kan også rapelle på Bali 🙂 En bådtur til komodo skulle også være fantastisk smuk! Tager I til Bali, så tag også til Ubud og gå i rismarkerne og hold jer fra kuta, det er et turisthelvede

     Jo, de har vist giftige dyr nogen steder i Indonesien, men det er nok ikke noget I kommer til at se. Jeg har rejst/boet i lande med giftige dyr i et års tid sammenlagt og jeg har set en giftig slange…

     Ellers kan I også mange af de samme ting i Vietnam, dog er dykningen ikke så godt…og landet er måske ikke så farvestrålende, men det er fantastisk smukt og der er ikke rigtig giftige dyr. I kommer dog i regntiden for Vietnam og udenfor regntiden for Indonesien 🙂

     Man kan jo også sagtens booke private værelser på et hostel (nogen gange er private værelser på hoteller dog billigere end på hostels). Jeg har ikke prøvet at bo i telt hverken i Indonesien eller Vietnam. Værelser er nemlig bare så billige, at det vist ikke rigtig er noget man gør. Men måske man gør det i jungle på sumatra, det kunne jeg faktisk godt forstille mig 🙂

     Mvh
     Tine

    • Jeg har tænkt lidt mere over det og Filippinerne kunne nok også opfylde jeres ønsker, der skal man dog være opmærksom på at tyfoner kan ramme dele af landet på den tid af året 🙂 I ville sikkert også kunne få opfyldt jeres ønsker i Mellemamerika, men det lyder lidt til at I hælder lidt til Asien?
     Der er masser af gode muligheder og det svære bliver nok at vælge, men jeg synes at I skal tænke lidt over det, så hjælper jeg gerne med overnatninger, ruteforslag m.m. 🙂 Indonesien og Vietnam ville dog være der hvor jeg kunne hjælpe mest 😉 Jeg har derudover en kontakt til en lokal chauffør, som kan samle jer op i lufthavnen og køre jer til det første hotel/hostel/guesthouse, hvis I vælger at tage til Bali – hans priser er fornuftige 😉

     Så tøv ikke med at skrive tilbage med spørgsmål, bekymringer og hvad I ellers kan komme i tanke om. Det er jo blandt andet en af grundene til at jeg oprettede bloggen 🙂

     Hav en god dag
     Tine

     p.s. beklager, at jeg lige spammer lidt, skal nok holde op nu indtil du svarer mig tilbage 😉

     • Hej Tine!

      Spam endeligt løs! Vi læste og snakkede lidt om den forrige kommentar i morges, men vi har begge været på uni hele dagen – derfor det langsomlige svar. 🙂

      Vi hælder lige i øjeblikket ganske rigtigt til Bali, tror du at man kan bruge 1,5 måned på Bali, Gili og de andre øer? Min største bekymring lige nu er budgettet, jeg ved at priserne er billige, men jeg synes også at det er lidt uhåndgribeligt. Det lyder helt vildt godt med chaufføren! Hvordan er det man kommer bedst fra Indonesien til Vietnam, og er det dyrt?
      Vi vil kigge på Filippinerne senere! Vi har kigget på mellemamerika, men er det ikke vinter og relativt køligt i juli måned der (ret mig hvis jeg tager fejl, har ikke styr på det)? 🙂

      Vi tager mere end gerne imod både pakkeråd og ruter, seværdigheder og overnatningsforslag – som sagt er vi så meget på bar bund som man kan være, og jeg er ikke god til at springe ud i tingene uden at have overblik over bare det mest basale. 🙂

      Hav en god dag!

     • Hej Pi

      Det er helt i orden. Jeg svarer jo heller ikke altid så hurtigt pga tidsforskellen mellem Danmark og Australien, hvor jeg bor pt 🙂

      Man kan sagtens bruge 1,5 i Indonesien. Jeg var på Bali med min familie for nogle år tilbage og vi brugte 3 uger på Bali, men det kommer selvfølgelig an hvor hurtigt man rejser 🙂
      Jeg tænker at fly ville være bedst, det behøver ikke være dyrt. Dog ville jeg nok holde mig til et land, hvis jeg var jer. Så er der mere tid til fordybelse 🙂 Indonesien, Vietnam og Filippinerne er alle forholdsvis store lande, som kræver lidt tid 🙂 Nej, Mellemamerika har sommer på den tid af året (det er jo over ækvator 😉 ) men I kan godt risikere at det er regntid på den tid af året 🙂 så måske Indonesien ville være bedst ift årstiden 🙂

      Jeg synes, at I skal finde ud af hvilket land I vil til og eventuelt hvad I gerne vil opleve der. Så hjælper jeg gerne med tips, budget osv 🙂

      Og når I ser på hvad I gerne vil opleve, så tænk også over hvor mange dage I vil bruge på det. Vil I fx bruge en dag på at bestige en vulkan eller vil I bruge tre dage på det? Vil I bruge en uge på at surfe eller? Det bliver i hvert fald en del lettere for mig, at hjælpe med at sammensætte et budget og en rejseplan, hvis jeg ved hvad I vil 🙂

 • Hej Tine,

  Vi har fastlagt os på Indonesien. Umiddelbart tænker vi at være 3-4 uger på Bali og 2-3 uger på Gili T og de andre øer.
  Vi har kigget lidt på diverse Airbnb udlejere, vi overvejer om det er smart at booke nogle faste ophold hjemmefra og så have andet løst. Fx at booke den sidste første og sidste uge? Specielt fordi det er så billigt at booke virkeligt lækre bungalows og “telte” midt på stranden eller lign. dernede.
  Jeg vil personligt gerne ud og have et prøvedyk eller to, min kæreste Emil vil nok ikke, men det kan ske at han ombestemmer sig. Derudover vil vi gerne have 1-2 (måske mere hvis vi bliver hooked) dage hvor vi bliver sat ind i bølgesurfing.
  Dernæst kunne vi godt tænke os at bruge nogle dage på at se templer, komme ud i junglen en dag og nok også bruge 1 eller 2 dage på at bestige et bjerg. Derudover tror jeg godt at vi kunne tænke os at komme ud og se nogle af de gamle “stammer” der vist stadig skulle være nogle steder på Bali. Emil vil meget gerne ud og se rismarkerne, og så har vi lidt drømme om at komme ud og prøve lidt sjov vandsport, som fx water jetbacks osv.
  På nogle af udflugterne vil vi gerne ud til vandfald hvor man kan bade. 🙂

  Nogle af de Airbnb steder vi har kigget på er disse:
  https://www.airbnb.dk/rooms/1362696?wl_source=list&wl_id=181694308&role=owner
  https://www.airbnb.dk/rooms/2823296?wl_source=list&wl_id=181694308&role=owner
  https://www.airbnb.dk/rooms/1399239?wl_source=list&wl_id=181694308&role=owner
  https://www.airbnb.dk/rooms/11915355?wl_source=list&wl_id=181694308&role=owner
  https://www.airbnb.dk/rooms/10774264?wl_source=list&wl_id=181694308&role=owner
  https://www.airbnb.dk/rooms/9916409?wl_source=list&wl_id=181694308&role=owner

  Det er bare for at vise stilarten lidt i hvad vi kigger på, ihvertfald for den sidste uge som gerne må være lidt mere luksuriøs.

  Tusind tusind tusind tak for alt hjælpen! Du har ingen ide om hvor meget tryggere det gør os i rejseprojektet! 😀

  Vh Pi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *