Min mor er stor fan af næbdyr og ja, de er vildt seje! Så da hun kom ned og besøgte mig i Australien, så havde jeg på forhånd bestemt, at vi skulle forbi Eungella National Park på vores road trip i Queensland. Det skulle være et af Australiens bedste steder (hvis ikke det bedste…) at spotte næbdyr, så selvfølgelig lagde vi vejen forbi nationalparken!

Vi havde ikke læst op på lektien, så blev noget overrasket over, at Eungella lå i bjergene! Ingen af os er super gode til at køre i bjerge, men det skulle ikke stoppe os. Nu var vi der jo. Vejen op bød på det ene nålesving efter det andet. Efter mange sving med dårligt udsyn kom vi endelig til toppen.

Eungella lookout

Vi fandt et lille udsigtspunkt over dalen, hvor vi valgte at spise frokost. Så forsatte vi ellers turen mod Broken River. Den fine flod ligger midt i Eungella. Vi gik på stien langs floden. Vi mødte nogle australiere, og jeg spurgte, om de havde set nogle næbdyr. Det havde de faktisk, for under to minutter siden.

firben i Australien

Stædighed, tålmodighed og held

Vi skyndte os hen til det sted, hvor de havde set et næbdyr, men det var desværre forsvundet igen. Vi stod længe og kiggede efter bobler og bevægelser i vandet, men vi så ikke andet end et par sumpskildpadder og en enkelt fugl…øv! Vi besluttede os derfor at gå i den modsatte retning af floden, mens vi holdt et skarpt øje med vandet.

Vi nåede til en lille åbning i skoven. Her virkede det som om, at floden endte. Strømmen var stræk, og vi tvivlede på, at vi kunne se et næbdyr i så stærke strømme, så vi valgte at gå tilbage mod bilen.

australsk fugl

Vi blev dog voldsomt stædige, og besluttede os for at tjekke de mere rolige områder af floden. En flok australiere stod ved en lille bro, og jeg spurgte, om de havde set et næbdyr. Det havde de, så vi skyndte os at joine dem!

Vi skulle ikke vente mange minutter, før en lille fyr svømmede op til overfladen i nogle sekunder, inden han dykkede ned igen. Vi var helt oppe og køre. Den lille fyr kom op et par gange, så havde vi endnu et dyr, som vi kunne krydse af vores Australien-liste 🙂 Alt hvad det krævede var lidt stædighed, tålmodighed og en del held 😉

næbdyr, platypus i Australien

En dårlig lugtende nedtur fra Eungella National Park

Efter at have spottet endnu et af Australiens underlige dyr skulle vi selvfølgelig ned af bjerget igen. En kombination af at have lejet en campervan, en stejl vej og skarpe sving betød, at jeg måtte bremse stort set hele vejen ned fra Eungella National Park. Så selvfølgelig var bremserne på overarbejde.

road trip i australien

Jeg fandt et lille sted, hvor jeg parkere vores campervan. Vi hoppede ud af bilen, og en stank af brændt gummi mødte vores næsebor. Ja, bremserne havde i den grad været på overarbejde! Så vi var nødsaget til at holde en mindre pause inden vi kørte videre. Men så kunne vi jo bare bruge tiden på at snakke om de fantastiske næbdyr.

Informationer og tips

Pris

Billeje og benzin.

Overnatning

Det er muligt, at campere i Eungella National Park tæt på floden. Prisen er 6.15 dollars (∼35 kr). Bestil tilladelse før I kører ind i parken her (der er ikke signal i parken)

Information

Forvent ikke at se et næbdyr når du er der. Vi mødte en, som havde været der otte gange før han så en. De er vilde dyr og man kan ikke altid regne med at se dem…

Toiletter findes både ved Broken River og udsigtspunktet vi besøgte

Du kan køre til nationalparken i alle slags biler/campere, dog anbefaler jeg en personbil fremfor en camper

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

4 Comments

 • JAAA det var et fantastisk syn at se dem i naturen. Det var også et dejligt sted – og så kan man jo altid falde i snak med nogle Aussier.
  Det var en dejlig tur – til trods for bjergkørsel. Du er så sej, at du altid tager nedturen 🙂

  • Ja, det var det. Det er nu altid fantastisk at se vilde dyr 🙂 True that!
   Mange tak, jeg synes nu også at du klarede det godt 🙂

 • Uhh er også fan af de søde næbdyr. Godt at du fandt dem og naturen ser da helt fantastisk dejlig ud 😉
  Det med bremsere på overarbejde er ikke en god ting, kan godt forstille mig hvor forfærdelig det må havde lugtet hahaha

  /Annette

  • De er også ret seje! Og det er altså bare noget andet at se dem i naturen end i fangeskab, så er også glad for at have set en 🙂
   Nej, det er det bestemt ikke! Vi lod dem køle lidt af og kørte ellers hen til en lille café og fik lidt at spise, så de kunne køle endnu mere af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *