Vi havde taget en afbudsrejse til Kos og første dag var ikke lige som forventet, så vi håbede at dag to ville være bedre. Vi vågnede tidligt om morgenen. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel og havets kølige brise var perfekt, at stå op til. Vi satte os udenpå balkonen og nød synet af bjergene med en kop te. Vi blev hurtigt overbevist om at denne dag nok skulle blive god!

gadebillede på den græske ø Kos

På jagt efter øens bedste dykkercenter

Vi gik ned til morgenmaden og blev mødt af familien som var vi livslange venner, det er den slags hoteller som jeg godt kan lide! Alle pensionisterne sad allerede ved bordene og lignede nogen som havde været oppe de sidste fire timer. Et enkelt par skulle da også lige påpege, at vi var nogle værre sovetryner – tænk at sove helt til kl 8!

De lokale omgivelser på Kos
Jeg ville gerne dykke på rejsen, da jeg blev nødt til at dykke inden juli, da jeg ellers ville skulle på et dyrt refresher kursus inden mit næste dyk. Så formiddagens mission blev at finde et ordentligt dykkercenter. Vi valgte at gå mod øens billigste dykkercenter, som havde stranddyk til kun 50 euro (cirka 375 kroner), det lå cirka 1,5 km fra hotellet.

Vi gik ikke længe før vi kom helt væk fra turistcentrum. Vi kom forbi en lille mark, hvor køerne stod og græssede. Afstandene mellem de små huse blev større og større. På venstre side havde vi havet og på højre side masser af marker og træer.

Vi fandt dykkercenteret og jeg fik hurtigt booket et dyk til et par dage senere.

Kos lystbådshavn

Sightseeing og lokale delikatesser

Vi gik tilbage mod byen og kom forbi den lokale lystbådshavn. Her så vi på den ene fine yacht efter den anden, men der var også en masse fine gamle både. En mand stod med en lille slibemaskine og fjernede alt maling og alger fra hans gamle båd. Det var et langsomt, nøjsom arbejde og han udstrålede en indre ro i en ellers hektisk moderne verden. Men det er som om, at de er bedre til at tage den med ro i Sydeuropa.

Solen bagte og vinden var næsten ved at blæse os om kuld! Men hvor var det bare en dejlig måde at komme ned i gear på. Vi forsatte ind mod byen og besluttede os for at finde et sted at spise frokost. Vi gik af de små gader indtil vi kom til en større plads endnu længere væk fra turisterne og turistrestauranterne ved vandet. Vi fandt en stor restaurant ved navn Anatolia Hamam og spiste os måtte i tzatziki, pitabrød og milkshakes.

gode restauranter på kos

markedshal, Kos by

Vi forsatte dernæst til byens marked. Duften af krydderier fyldte vores næser og vi havde lyst til at købe dem alle sammen med hjem, men endte dog med et mindre udvalg. Overalt på markedet blev der solgt souvenirs, krydderier, olier og sæber. Den lille markedshal summede af liv og var tydeligvis populær. Resten af dagen blev brugt ved nabohotellets pool, på gåture langs vandet og vi nød virkelig at være kommet ned i tempo!

Reklamelinks:

Vi boede på Yiorgos hotel lidt udenfor byen og var virkelig glade for hotellet. Det er lidt slidt og ligner noget som sidder fast i 70’erne, men familien opvejer virkelig hoteloplevelsen! Og vi vil med glæde vende tilbage til hotellet igen!

Se alle hoteller i Kos her*[/su_button]

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra skønne Grækenland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *