Dette var en dag, som jeg havde set frem til! Dagen hvor jeg skulle dykke på Kos. Jeg var lidt nervøs. Det var efterhånden lidt tid siden, at jeg sidst havde dykket og dengang havde jeg også været lidt nervøs. Så jeg kunne kun håbe på, at det blev bedre denne gang.

dykning i Grækenland

Dykning fra et kæmpe resort

Jeg mødte lidt tidligt på dykkercenteret (reklamelink) og da de havde overstået dagens staff meeting gik turen mod en af øens kæmpe resorts! Det var en pige fra Slovakiet som kørte. Hun havde for 10 år siden taget et prøvedyk på Kos og havde dykket på øen lige siden. Vi kørte først til to andre hoteller for at samle to andre dykkere op.

Jeg blev hurtigt en outsider med mine “kun” 15 dyk mod deres flere hundrede og med udstyr – jeg havde kun egen snorkel og maske med mens de havde fuldt udstyr! Vi kørte til et KÆÆÆMPE resort, hvorfra vi skulle dykke. Det havde flere pools, en af dem havde endda et piratskib i fuld størrelse! Godt jeg ikke skulle bo her…

Vi gik ned i en kælder, hvor dykkercenteret lå. Vi skulle dykke med svenskeren Oliver, som også blev min dykkermakker under dykket. Her fik jeg hurtigt noget udstyr og mit certifikat blev tjekket tre gange og blev efterladt i centeret under dykket, i tilfælde af at kystvagten kom forbi. De sørgede for at vi var velhydreret og følte os trygge. Det hjalp i den grad på nervøsiteten!

Læs også: Cykling på Kos: Termiske kilder, sort strand og lokale oplevelser

Kos' havn

Dykkertid!

Da vi alle var klar gik vi i fuldt udstyr ned til stranden. Vi havde en kort briefing og gik ud i vandet. Jeg blev positivt overrasket! Vi så flere anemoner, en yellow spotted blurrfish, the Tentacled blenny , den giftige small red scorpionfish (billedet ovenfor) og en masse farverige nudibranches (øverste billede).

farlige dyr i grækenland

Dykkercenteret havde lagt statuer af græske guder i vandet og havde endda lavet et “klatrestativ” til at lægge ud i vandet for at tiltrække flere fisk og truet dyrearter. En metode som virker, i løbet af de sidste mange år har de fået flere og flere fisk til øen, som ellers led under overfiskeri. Et fantastisk miljøinitiativ!

Det var et skønt dyk og jeg følte mig på intet tidspunkt nervøs! Jeg vil klart anbefale, at dykke med Kos Divers, men måske det også er de ekstra 10 euro værd og så tage på et båddyk, hvor man kan være heldig at se delfiner og skildpadder! Men jeg vidste at jeg senere på året skulle dykke i Asien, så valgte at spare pengene 😉

Læs også: Jagten på den perfekte strand på Kos

lokal restaurant på Kos

Afslapning og middag hos lokale venner

Efter dykket blev jeg kørt tilbage mod dykkerbutikken og gik tilbage mod mit hotel, hvor jeg mødte min mor på halvvejen. Min mor og jeg brugte noget tid på afslapning på balkonen før vi hoppede i poolen på nabohotellet.

Vi gik ind til byen, hvor vi købte lidt gaver, nogle krydderier, lidt olivenolie og cirka halvdelen af apoteket (de havde udsalg så min mor gik lidt amok 😉 )

Vi havde middag på Kostas Grill House, en restaurant som vi allerede havde spist på et par gange før. Det var simpelthen så godt, at vi vendte tilbage et par gange. Vi blev modtaget som om vi var venner, så det var både med varme kram og kindkys. Vi var tydeligvis blevet en del af familien! Og de sad flere gange ved vores bord og snakkede. Vi gik dernæst en tur langs havnen og gik hjem til hotellet.

Læs også: Zia – det bedste sted at se en solnedgang på Kos

Information

Jeg dykkede med Kos Divers, men ville en anden gang nok taget et båddyk.

Har du ikke dykket før, kan du booke et prøvedyk fra en båd her (reklamelink)

Vi boede på Yiorgos hotel (reklamelink) lidt udenfor byen og var virkelig glade for hotellet

Mere fra skønne Grækenland

10 Comments

  • Godt at høre at det var en rigtig god oplevelse 😀 Blev det kun til det ene dyk eller vendte du tilbage for flere oplevelser? Jeg ved ikke rigtig, hvornår jeg kommer til at dykke igen. Lige pt. kan jeg mærke, at der er andre oplevelser der trækker mere i mig og som jeg hellere vil spare penge op til. Det skal nok passe, at der går et par år, før jeg kommer i vandet igen :p

    • Det blev bare til det ene, da jeg hellere ville gemme pengene til Asien 😉 Det kan jeg godt forstå! Jeg synes dog ofte at det er dyrt at genopfriske og så kan man næste lige så godt få det ene dyk, men det kommer jo også an på hvornår man skal dykke igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *