Nu havde vi brugt et par dage på at finde en dejlig strand på Kos. Vi havde dagen forinden jagtet den perfekte strand på cykel, men uden held. Vi er ikke lige typerne, som sådan giver op. Så på vores sidste hele dag på øen gjorde vi endnu et forsøg på at finde en ordentlig strand på Kos! Skulle det lykkedes?

Endnu en tur på cykel

Ved morgenmaden sad vi og snakkede om dagens planer. Vi kunne simpelthen ikke forstå hvordan en græsk ø ikke kunne have en ordentlig strand (læs: en uden skarpe småsten). Vi valgte at snakke lidt med pensionisterne på hotellet. Et ægtepar havde tidligere fortalt os, at de havde været på Kos de 10-15 gange. Jeg begriber ikke helt, at man gider tage til det samme sted i 10-15 gange i træk…

De vidste heldigvis lidt om øen. De forslog at vi i stedet cyklede vestover, så det blev planen. Om ikke andet, så ville vi da få set lidt mere af øen.

Olivenlunde på Kos, Grækenland

Vi kom hurtigt ud af døren og afsted. Vi cyklede ind gennem byen. Stemningen var livlig. De lokale fiskere var netop kommet i land efter dagens tur på havet. Overalt blev fisk, hummere og blæksprutter slæbt fra bådene til små standere, hvor varerne blev udstillet for øens restaurantejere.

Net blev rengjort og gennemtjekket. Overalt blev der pruttet om priserne. Inden længe ville turbådene overtage stedet, mens fiskerne ville fordufte til deres hjem. Vi cyklede langs vandet med udsigt til Tyrkiet og Kalymnos. Vi passerede små landsbyer og nød livet.

Det lokale liv på Kos, Grækenland

Mødet med de lokale

Et stort resort blokerede vejen ved vandet og tvang os til at cykle ind mod en mere lokal del af øen. Vi cyklede forbi marker, olivenmarker og små charmerende huse. De lokale farmere råbte: “Hallo!!” og vinkede ivrigt, når vi kom cyklende forbi. Vi mødte kun fire andre turister på turen. Grækenland er bare dejlig!

Tigaki Beach, Kos' bedste strand

Tigaki Beach, Kos’ dejligste strand

Vi blev bare ved og ved og ved med at cykle. Solen nærmede sig sit højeste og sveden dryppede os ned af ryggen. Vi blev snart nødt til at finde noget skygge og noget vand, som kunne køle os ned!

Efter lang tid på cyklen ankom vi til Tigaki Beach. Vi smuttede i det nærmeste supermarked og købte lidt koldt vand og to is, det syntes vi begge at vi fortjente! Vi fik derefter ned til stranden. Vi fandt to strandstole og en parasol, så vi kunne få lidt skygge. Vi frygtede at prisen ville være høj, men vi skulle heldigvis bare købe en flaske vand til 2,5 euro (18,5 kroner) hver og så havde vi en solseng hele dagen!

strandliv, kos

Stranden var lige hvad vi havde drømt om. Sandet var næsten kridhvidt, havet azurblåt og omgivet af bjerge. Der var intet musik og ingen småsten – simpelthen perfekt! Efter en dejlig dag ved stranden tog vi atter tilbage til hotellet. Her snakkede vi med hotelmutter om vores dag. Hver gang vi nævnte en lang cykeltur, dykning eller en lang gåtur svarede hun bare: “Oh, you strong woman!” – hun var simpelthen så skøn!

strand, kos

Spis som lokale

Da vi havde været på tur til Zia, havde vi lagt mærke til en lokal restaurant, som lå lidt bag vores hotel. Vi spurgte vores hotelmutter om den var god og det sagde hun ja til. Så vi besluttede os for at det måtte blive der vi skulle have rejsens sidste middag!

Men de tog desværre ikke i mod visakort og vi var nede på vores sidste 17 euro, så det måtte vores måltid ikke overstige. I stedet valgte vi at bestille en pasticcio, en græsk salat og en stegt ost til deling. Det passede os egentlig fint, da potionerne ofte var af en størrelse som sagtens kunne deles.

solnedgang over Kos
Men ejeren havde vist set os sidde og tælle vores penge og tælle sammen hvad retterne kostede. Så i stedet for en pasticcio fik vi to! Åh, den græske gæstfrihed er simpelthen så skøn!

Vi havde flere gange oplevet den på øen, fx da vi fik gratis dessert på en restaurant, som vi havde spist på et par gange inde i byen, da en gammel dame havde givet os en lækker solmoden appelsin og nu dette.

Man kan simpelthen ikke andet end at elske grækerne! Maden på restauranten var simpelthen så lækker og det gjorde lidt ondt, at vi måtte levne en smule. Det ene stykke pasticcio havde vist været nok 😉

Vi cyklede tilbage til byen en sidste gang og fandt en lille smuk kirke og nye småveje som vi kunne udforske. Vi havde liiiige lyst til at blive et par dage mere, men har man stort set ikke altid det? Det var den perfekte afslutning på en skøn afbudsrejse og lige det vi havde brug for! Grækenland er bare altid en god ide! 😉

Vi boede på Yiorgos hotel lidt udenfor byen og var virkelig glade for hotellet. Det er lidt slidt og ligner noget som sidder fast i 70’erne, men familien opvejer virkelig hoteloplevelsen! Og vi vil med glæde vende tilbage til hotellet igen!

Se alle hoteller i Kos her*[/su_button]

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra skønne Grækenland

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *