Kender du det, at man sidder en dag og drømmer sig væk? Det sker ofte for mig, men det bliver sjældent til noget. Men jeg fandt en helt almindelig onsdag en virkelig billig afbudsrejse til Tunesien og skrev til min mor, om hun ville med.

Det ville hun gerne, men desværre kunne vi ikke rejse om torsdagen, så i stedet holdt vi øje med afrejser om fredagen. Klokken 16 torsdag fik vi booket en rejse til Kos, Grækenland. Fredag morgen kl 7 lettede flyet, og vi glædede os!

et godt hotel på Kos, Grækenland

Tilbage til Grækenland

Min første rejse ud af Danmark gik til Grækenland i 1995. Og jeg skulle nu afsted på min fjerde rejse til Grækenland og min første rejse til Kos. Ved ankomst i lufthavnen blev vi mødt af en guide, som ledte os hen til vores bus, lidt uvant for en erfaren backpacker som mig og en erfaren rejsende som min mor.

Vi gjorde flere stop undervejs for at sætte folk af ved deres hotel. Heldigvis skulle vi ikke af på samme hotel som alle børnefamilierne! Nej, vi blev sat af sammen med alle pensionisterne – i det mindste skulle vi bo et stille sted, nemlig Yiorgos hotel. Hotellet lignede noget fra 70’erne og rimelig slidt i kanterne, men det var ejet af en lokal familie, og vi følte os straks som en del af familien!

Vejret var ikke særligt indbydende – store sorte skyer dominerede himlen og senere kom regnen også. Vi krydsede fingre for at det ikke holdt hele ugen!

Kos by katedral

Udforskning af centrum og de lokale restauranter

Efter at have tjekket ind på hotellet gik vi ind til centrum. Vi boede 1,5 km væk og valgte at gå langs vandet derind og så ellers bare gå på opdagelse i de mange gader.

Vi fandt en lille, travl taverna, hvor vi spiste. Vi havde ikke fået noget i 8 timer, så var efterhånden godt sultne! Deres souvlaki var fantastisk. Mætte gik vi videre rundt i byen. Her så vi gamle kirker, parker, ruiner, blomster og byens marked. Det var tydeligt, at Kos ikke kun var græsk, men også havde indflydelse fra Tyrkiet, som kun ligger cirka 45 minutters sejllads fra øen.

Skyerne blev endnu mørkere, og vi besluttede os for at tage hjem, inden regnen faldt, og vi nåede da også lige at træde et skridt ind i receptionen, før det stod ned i lårtykke stråler – der kan man vist tale om god timing!

Taverna Naskos - Kos' bedste Taverna
gamle ruiner i Kos by
Kos by

Trætheden indhentede os

Vi besluttede os for at tage til charterbureauets informationsmøde om aftenen. Vi vidste godt, at det var mere et salgsmøde end meget andet, men vi tænkte, at vi lige så godt kunne få lidt information og tips til øen. Man kunne simpelthen købe alt gennem charterbureauet, og så ellers lade dem stå for det hele, men så tog de også cirka dobbeltpris af alle andre. Vi købte tydeligvis ikke nogen ture, men fik da lidt ideer til aktiviteter på øen.

Kos centrum

Vi gik tilbage til byen og fandt en lokal restaurant og bestilte selvfølgelig græsk mad endnu engang. Personalet virkede overrasket, men oprindeligt glade for, at vi bestilte græsk mad fremfor pizza og pasta – selvfølgelig skal man da spise lokalt mad! Trætheden indhentede os på restauranten og vi havde til sidst svært ved at tænke. Vi vidste, at det måtte være tid til at komme tilbage i seng, og klokken 20 kollapsede vi på vores senge.

Reklamelinks:

Vi boede på Yiorgos hotel lidt udenfor byen og var virkelig glade for hotellet. Det er lidt slidt og ligner noget som sidder fast i 70’erne, men familien opvejer virkelig hoteloplevelsen! Og vi vil med glæde vende tilbage til hotellet igen!

Se alle hoteller i Kos her*[/su_button]

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra skønne Grækenland

2 Comments

  • Hvor lyder det simpelthen så lækkert med en spontan-get-away og hvor dejligt, at din mor lige var med på idéen. Jeg har egentlig aldrig været i Grækenland, men det kan da være, at man skulle prøve – det lyder hvertfald som om, at du har et stort hjerte for landet 🙂 Kom du afsted til Vestergadefest? Jeg var simpelthen så træt, så det blev til sol-slikkeri på forældrenes terrasse i stedet 😉

    • Det var simplethen så lækkert! Jeg elsker at gøre noget spontant, men det er sjældent at rejser bliver så spontant! Jeg synes at Grækenland er smukt og folk er så søde! Jeg blev kaldt smuk, stærk og sød utrolig mange gange 😉 Jeg har kun været på Kreta og Kos. Kos var virkelig meget anderledes end Kreta, mere landligt og naturen var bare flot på øen! Nej, vi tog afsted fredag morgen kl 4 til lufthavnen, så det kunne jeg ikke nå. Men stod valget mellem Grækenland og Vestergadefest igen, så ved jeg godt hvad jeg ville vælge 😉 Det lyder bestemt heller ikke dårligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *