Indholdsfortegnelse
Canada er et fantastisk land med STORSLÅET natur, men det er heller ikke af de billigste lande at rejse i. Se mit rejsebudget for at få et realistisk indblik i priserne i landet.
Rejsebureau: 15.345 kr.
Overnatninger: 690,90 kr.
Mad og drikke: 1800,46 kr.
Oplevelser: 1099,20 kr.
Transport: 1039 kr.
Benzin: 1629,21 kr.
Diverse: 369,77 kr.
ETA: 36 kr.
I alt: 22.000,6 kr.
Pr. dag: 1222,25 kr.
Noter til rejsebudget
- Vi havde 14 dage med roadtrip og 4 dage i Toronto (den første dag ankom vi dog sent til Toronto med flyet fra Seattle).
- Vores 3,5 dage i Seattle ikke talt med. Der brugte vi 2.294 kr for alt, var de blevet talt med havde budgettet ligget på 1176 kr/dag.
- Der er regnet med en kurs på 1 canadisk dollar = 5,099 kr.
- Normalt bruger vi ikke rejsebureauer, når vi rejser. Men i dette tilfælde fandt vi ud af, at det ikke kunne svare sig for os at booke selv.
- Normalt har jeg ikke inkluderet flybilletter i mine rejsebudgetter, men det er de denne gang
- Posten “rejsebureau” dækker over:
- Flybilletter (Billund – Seattle, Seattle – Toronto, Toronto – Billund)
- Leje af campervan – koster ofte fra 20.000 kr for 14 dage på de kanter (vi har tidligere givet væsentlig mindre i hhv. Australien og New Zealand).
- Tre hotelovernatninger (reklamelink) og en dagsbilleje i Toronto.
- Inden afrejse blev vores fly mellem Seattle og Toronto ændret, så rejsebureauet endte med at give en hotelovernatning nær lufthavnen som ellers ikke havde været inkluderet i prisen.
Prisniveauet i Canada
Prisniveauet i Canada er cirka lig med de danske priser. Nogle ting er dyrere og nogle ting er væsentlig billigere end i Danmark. Men Canada er alle pengene værd.
Vær også opmærksom på, at der altid kommer skatter og afgifter oveni priser, som du ser på prisskiltene. Det kan være enormt forvirrende, især fordi de er forskellige fra stat til stat (5-15% – Alberta er den billigste stat at handle/shoppe i. Se afgifterne for hver stat her). Generelt var Vancouver Island det dyreste sted, som vi besøgte.
Mad, drikke og overnatninger
- Vi havde køkken i vores bil, så vi kunne ofte lave mad selv. Der sparede vi en del penge. Et par gange spiste vi ude, det kostede cirka 50-100 kr (for billige steder).
- Et par gange overnattede vi gratis på rastepladser (vi brugte wikicamps-appen til at finde dem) ellers betalte vi 40-128,5 kr per mand per nat.
- Vi købte dagligt en kop kaffe/te på en kaffebar. Det gav vi cirka 16-30 kr. for.
- Vores campervan var booket gennem Apollo USA (en US Tourer, som passede perfekt til vores behov).
Oplevelser
- Mange oplevelser var heldigvis gratis, når vi havde betalt for et park pass til nationalparkerne (det kostede 343,68 kr – det er talt med på diverse. I 2022 koster det cirka 410 kr.
- Vi prøvede Lake Louise Gondola og betalte 183 kr for turen inklusiv morgenmad
- Man kan spare to dollars, hvis man ikke vil have morgenmaden med, men det er en virkelig lækker morgenmadsbuffet!.
- Vores hvalsafari fra Campbell River kostede 766 kr per person (det er vist billigere fra Tofino).
- Vores sejltur med The Hornblower ved Niagara Falls kostede 150 kr.
Transport, diverse, ETA
- Færgen til/fra Vancouver Island kostede 729,53 kr per person.
- Vi tog færgen fra Tsawwassen syd for Vancouver og så sejlede vi fra øen til Port Angeles i USA.
- Book færgen i god tid! Især hvis du rejser i juli måned.
- I Toronto købte vi et dagspas til offentlig transport for 66,58 kr og ellers kørte vi på enkeltbilletter som kostede fra 6,4 kr.
- Toget fra Pearson lufthavn i Toronto til centrum kostede 66,6 kr per person.
- En uber kostede 230 kr + evt. drikkepenge.
- Flyver du ind i Canada skal du bruge et ETA (det svarer lidt til et visum) – det koster 7 dollars (36 kr) og kan købes her. Kører du ind i Canada, så behøver du ikke et ETA.
Sparetips til Canada
- Skip den daglige kop kaffe fra kaffebarer.
- Overnat på de gratis rastepladser og på billige overnatningssteder i nationalparker og provincial parks
- Rejser du i højsæsonen – især i juli og august, så bliver du nødt til at booke campingpladser på forhånd. Det kan gøres her og koster desværre et gebyr på 11 dollars per reservation. (Der åbnes for sommerens reservationer i januar, og der skal man være hurtigt ude).
- Skip Vancouver Island – det er dyrt at komme med færgen dertil, og priserne på øen er højere end hvad vi ellers oplevede i Canada. Det er dog et smukt sted, og jeg er glad for, at vi besøgte øen.
- Vi sparede noget på at tanke i USA, da vi skulle aflevere bilen, fremfor hvis vi havde tanket i Canada. Vi gav omkring 7 kr/L i Canada og omkring 5 kr/L i USA.
- Vi betalte også for at få fyldt tanken af Alamo (firmaet vi brugte), da vi lejede bil i Toronto. Det ville bedre kunne betale sig at tanke selv.
- Det kan højst sandsynligt betale sig at leje en bil fremfor en campervan og selv medbringe telt, trangia, soveposer osv.
- Hold jer til en side af landet og købt evt. en returbillet til Vancouver, Calgary, Toronto eller Montreal i stedet for en billet til et sted og ud af et andet.
- Shop i Alberta – skatter og afgifter er forskelligt fra stat til stat og Alberta (hvor Banff National Park bl.a. ligger) er den med laveste skatter
Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!
Mere fra storslået Canada
Interessant å lese. Jeg begynner å fundere på om jeg kan kombinere en reise til denne delen av Canada i høst, med et par uker i Karibien (ser at AirCanada har gode priser). Når på høsten reiste dere? Hvordan var været/temperaturene? Jeg vil nok dessverre ikke ha råd til campervan (selv om det ser awesome ut), men må nok heller bruke telt.
Canada og Caribien? Det lyder bestemt heller ikke dårligt! Vi fløj med AirCanada fra Seattle til Toronto, jeg blev virkelig positivt overrasket over dem 🙂 Vi rejste i Canada fra starten til midten af september. Det var virkelig perfekt! Temperaturene var selvfølgelig lidt lave om natten, morgenen og nogle aftener (enkelte nætter var temperaturen omkring frysepunktet…), men om dagen havde vi ofte omkring 18-26 grader alt efter hvor langt nordpå vi var. Havde jeg ikke rejst med min mor, så havde jeg nok også sparet camperen og sovet i telt, men det havde jeg aldrig fået hende overalt til. Vi havde også aftalt, at det skulle være camper, før vi så priserne. De var væsentlig højere end forventet, da vi er “vant” til de billige lejepriser i Australien, men den var fed at have!