I sommeren 2020 skulle jeg have været i Danmark til et bryllup, men p.g.a. pandemien kunne jeg ikke forlade Australien, og i samme forbindelse havde jeg besluttet mig for at se lidt mere af Europa. Hver gang jeg besøger et nyt sted i Europa, så mindes jeg om, hvor smukt et kontinent Europa er! Og folk rejser langt for at opleve kulturen i Europa, alligevel kan jeg godt glemme, hvor heldige vi er at komme fra Europa.

Men min ønskeliste til steder, som jeg gerne vil besøge i Europa, bliver længere og længere. Forhåbentlig bliver 2023 året, hvor jeg kan krydse flere steder af min liste. Man har vel lov til at håbe…. Så her min liste over steder, som jeg gerne vil besøge lige nu!

Billede af Adrien Olichon 

Amsterdam

Amsterdam var i mange år et sted, som jeg overhovedet ikke overvejede. Jeg er ikke en party-person, så tanken om Red Light District og lidt for mange kaffebarer som serverer hash, lød ikke ligefrem tiltalende. Heldigvis har min veninde Camilla vist mig, at Amsterdam er meget mere end det!

Byen har en masse lækker mad, kultur og så ser den bare så hyggelig ud. Jeg er sikker på, at Camilla kan vise mig alle de lokale steder som er værd at besøge i byen, og jeg håber, at jeg snart får besøgt Camilla. Det er vel også på tide, når hun nu har boet der i fire år….

Østrig

Østrig har efterhånden været på min liste i mange år. Landet ser ud til at have en masse at byde på, hvis man kan lide vild natur, vandring og smukke vinterlandskaber. Jeg har flere gange kørt gennem landet, men jeg har aldrig rigtig stoppet i landet.

Men efter at være blevet bidt af vandring drømmer jeg om at vandre en længere tur fra hytte til hytte i landet og bare suge til mig af naturen. Jeg er sikker på, at vandringen er på højde med Nepal, Vietnam og lignende, selvom det naturligvis er en anden kultur. Derudover kunne jeg forestille mig, at landet er fantastisk smuk om vinteren! Sådan et rigtig Winter Wonderland med en masse sne, hygge, sneskovandring og selvfølgelig muligheden for en klassisk skiferie i Østrig.

OBS: Efter at dette indlæg er blevet skrev, besøgte jeg Østrig i 2023!

Billede af Neven Krcmarek

Slovenien

Slovenien har også været på min radar i mange år! Landet er nok mest kendt for Lake Bled, men jeg ved, at landet også har mange vandreruter, at man kan være heldig at se bjørne, og at der er en masse bjerge! Men ellers ved jeg ikke så frygtelig meget om, hvad landet kan byde på. Men det er også et land, som jeg har lyst til at overraskes af.

Man kan sågar tage på skiferie der i Tatra-bjergene, som man naturligvis også kan vandre i. Måske man også skulle kombinere Slovenien med Slovakiet og Polen samt Tatra-bjergene der.

OBS: Efter dette indlæg har jeg endelig fået besøgt Slovenien, og det var endnu smukkere end jeg forventede. Du kan finde indlæg om Slovenien her! Jeg har sågar været heldig at besøge Tatrabjergene i Slovakiet oveni hatten!

Lapland

Jeg drømmer om at komme på et rigtig vintereventyr i Lapland, hvor man er på hundeslædetur, ser nordlys, man måske ser en spækhugger og sover på et ishotel eller en glas-iglo. Havde du spurgt mig for nogle år siden, om jeg ville på sådan et eventyr, så havde jeg grint højlydt, men efter min tur i Canada, så har jeg fået mere lyst til at besøge kolde destinationer!

Billede af Ira Huz 

Ukraine

Jeg er overbevist om, at Ukraine har meget at byde på og generelt er lidt undervurderet. Jeg har hørt, at Lviv har lækker mad og en masse spændende kultur. Derudover ved jeg faktisk ikke meget om landet.

Jeg kunne godt også tænke mig at besøge Chernobyl. Ja, det kan måske lyde lidt mærkeligt at ville besøge et sted, hvor en kæmpe ulykke slog en masse uskyldige mennesker ihjel. Men jeg er også overbevist om, at det er vigtigt at besøge steder som har haft historisk betydning, også selvom det kan være en grusom historie.

Derudover skrev jeg min første naturvidenskabelige rapport om Chernobyl, da jeg gik i folkeskole. Derfor kunne jeg godt tænke mig at se stedet med egne øjne, selvom jeg er ret overbevist om, at det vil efterlade mig i en nedtrykt tilstand…

OBS: Dette indlæg blev skrevet før krigen. En dag kunne jeg godt tænke mig at besøge Ukraine, men selvfølgelig ikke mens der er krig.

Portugal

Jeg synes tit, at Portugal er overset ift. Spanien, men i mange år har jeg snakket med min mor om en tøse-tur til Lissabon. Men desto mere jeg lærer om Portugal, desto mere får jeg lyst til at udforske – lige fra den smukke Algarve-kyst til Madeira og Azorerne! Måske man skulle tage et roadtrip rundt i landet og udforske de fleste kroge af landet.

Dolomitterne

I 2016 blev jeg inviteret på en presserejse til Dolomitterne i Italien. Desværre, kunne jeg ikke få det til at passe med mit studie, så jeg måtte takke pænt nej tak. Siden da har Dolomitterne stået højt på min liste. Det ser ikke blot smukt ud, men der er også mange vandreture i Dolomitterne, som jeg gerne vil prøve kræfter med!

OBS: Efter at dette indlæg blev skrevet, har jeg heldigvis fået oplevet nogle dage i Dolomitterne! Du kan læse om min vandretur til Tre Cime Di Lavaredo i Italien her

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra Europa

2 Comments

 • Hej Tine!

  Jeg er fuldstændig enig i, at Portugal er overset. Størstedelen tager til Italien og Spanien, men Portugal har utrolig meget at byde på – både med deres byer som Lissabon og Porto, men også hele sydkysten ved Algarve, er ufattelig smukt.

  Hvis man har lidt ekstra energi, er der også gode vandreruter på Madeira og Azorerne. Vi har hos Friluftsfreak besøgt Madeira, hvor vi var på en fantastisk vandretur fra Pico Arieiro til Pico Ruivo (du kan læse om turen her: https://www.friluftsfreak.dk/pico-arieiro-pico-ruivo-madeira/). Det kan i høj grad anbefales, hvis du kommer afsted.

  Tak for et godt indlæg og spændende læsning 🙂

  Mvh
  Christian fra Friluftsfreak

  • Hej Christian

   Madeira og Azorerne står bestemt også på min liste samt den vandretur, men tak for tippet 😊

   Mvh
   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *