Rejseblogs er skønne! Jeg synes, at det er hyggeligt at læse folks beretninger fra hele verden. Jeg kan godt lide det personlige touch som rejseblogs har fremfor guidebøger. Derudover har mange rejseblogs gode tips til skjulte steder, lækre restauranter og meget mere. Så jeg har her samlet mine favorit danske rejseblogs, så du måske kan finde mere inspiration til din næste rejse.


Danske rejseblogs


A World to Explore

Jeg tillader mig lige at tilføje mig selv til listen over de bedste danske rejseblogs. Jeg er naturligvis fuldstændig farvet! Men jeg forsøger at skabe et univers, hvor du kan finde inspiration til din rejse samt de nødvendige informationer til alt fra transport, oplevelser osv, så du kan finde alt, hvad du har brug for et sted!

Se alle mine indlæg her

Once Upon a Saga

Once Upon a Saga er skrevet af Torbjørn. Torbjørn vil rejse hele verden rundt og besøge alle lande uden brug af fly. Hvor sejt er det ikke lige? Men han stopper ikke der! Nej, Torbjørn har et dagsbudget på 20 dollars om dagen til at dække for udgifter til kost, logi, transport og visum. Torbjørns mener, at “A stranger is just a friend you haven’t met yet“, og gang på gang får Torbjørn tilbudt husly, hjælp og gratis transport af fremmede.

I en verden, hvor skrækhistorier fylder medierne, så er det skønt at læse om Torbjørns mange vidunderlige historier om søde og hjælpsomme mennesker!

Derudover fortæller han interessante fakta om de lande han besøger og han rykker virkelig ved fordomme. Torbjørn har været i gang siden 2013 og mangler kun få lande!

Cammi.dk

Cammi.dk er skrevet af Camilla. Hun har boet i USA, Hong Kong og Amsterdam, så hendes blog er fyldt med masser af sej insiderviden til Kina, HK, Amsterdam og resten af Holland! Hun elsker boutique og designhoteller med sjæl, men hun er heller ikke bleg for en campingferie. Camilla er virkelig dygtig til at finde små, hyggelige caféer, flotte udsigtspunkter m.m. på både velkendte steder og off beaten track.

Afoot

Kan du lide at trekke? Så skal du altså slå vejen forbi Afoot! Helle og Toni, som står bag bloggen, elsker at trekke og har trekket over hele verden – fra Danmark til Costa Rica. Hver gang jeg læser med så får jeg lyst til at pudse vandrestøvlerne af og begive mig ud på en af de spændende ruter, som Helle og Toni beskriver!

de bedste rejseblogs

Danish Adventurer

Danish Adventurer er skrevet af Bettina. Hun rejser verden rundt med sin familie. De holder vinterferie i Indonesien, påskeferie i Iran og sommerferie i Japan. De tager derudover på mange weekendture i Europa, så du kan finde masser af inspiration til hele verden, også selvom du ikke lige rejser med børn og teenagere. Bettina har derudover et mål om at se mindst 200 steder på UNESCO verdenskulturarv, så er du UNESCO interesseret, så er det klart rejsebloggen for dig!

Ontrip.dk

Ontrip.dk er drevet af Annette, Maria og Tore. De har rejst over hele verden i mere end 60 lande. Så her kan du helt sikkert finde inspiration til din næste rejse. Deres billeder fra smukke strande, amerikanske nationalparker og storbyer fra hele verden vil helt sikkert give dig lyst til at tage ud og rejse! De har også mange tips til forholdsvis “ukendte” destinationer og jeg fandt meget inspiration til Taipei på deres side.

Sarah in the Green

Sarah er en af de få danske rejseblogger som lever af sin rejseblog, og hun gør det virkelig godt! Sarah er ikke en som typisk rejser oversøisk, hun holder sig nemlig meget til norden. Leder du efter et blogindlæg om en fin vandretur i Danmark, nordlys i Norge eller måske vandfald på Bornholm? Så er Sarah et god bud.

Bonus tip: Der er efterhånden kommet flere og flere gode rejsegrupper på Facebook, og jeg kan i allerhøjste grad anbefale “Spørg en rejseblogger” og “Rejse- & Backpacker-Netværket (find din rejsemakker her)” på Facebook, hvis du søger inspiration, rejsetips m.m.

Blogge som er taget af listen, fordi de ikke har været aktive i +12 måneder: Mette og Martin rejser og Afterglobe.


Udenlandsk rejseblog


Renates Reiser

Dette er godt nok en blog på norsk, men det er stadig en af mine favoritter! Renate har været rigtig mange steder. Hun har faktisk været i mere end 90 lande, så hun har besøgt steder som Kyrgezstan, Chernobyl, El Salvador, Jordan og selvfølgelig en masse andre. Hendes rejsebeskrivelser og billeder vil helt klart give dig lyst til at rejse til fjerne egne, hvis du altså gider læse på norsk.