Pakkeposer er Guds gave til backpackere (og andre som godt kan lide at holde orden på deres ting). På min første backpackerrejse, fik jeg desværre de forkerte slags pakkeposer med på min rejse. De opfyldte simpelthen ikke mine behov og efterfølgende afskrev jeg pakkeposer. Men efter mange anbefalinger forsøgte jeg mig endnu engang med pakkeposer, og jeg blev vild med dem!
Indholdsfortegnelse
Hvorfor skal man bruge pakkeposer?
1. Din taske ender ikke med at eksplodere
Bruger jeg ikke pakkeposer, så har min taske det med at eksplodere. Den trøje, som man lige skal bruge, ender af en eller anden grund altid i bunden af ens rygsæk, og så ender man med at tage alt indholdet op af ens rygsæk, for at finde den. Med pakkeposer kan man tage en pose op af gangen, indtil man har fundet den pakkepose, hvor ens trøje er, og så kan man lægge pakkeposerne på plads igen.
2. Du sparer tid
Det burde ikke være no brainer, at man sparer en del tid på at pakke, når man bare skal lægge tre trøjer tilbage i pakkeposerne og proppe dem i rygsækken, fremfor at skulle pakke 30 stykker tøj ned i ens rygsæk. Nej, hvor har jeg hadet at pakke. Desto længere tid, jeg har været på en destination, desto mere uoverskueligt kan det være at pakke ens rygsæk igen, fordi mere og mere indhold er endt på gulvet. Den tid er heldigvis slut med pakkeposer!
3. Det bliver lettere at organisere din rygsæk
Med pakkeposer er det så lidt at organisere sine ting. Mange pakkeposer er lavet i forskellige farver, så man kan hurtigt lave et farvekoordineret system, så fx at den blå pakkepose er til t-shirts, den røde er til varme trøjer og bukser osv. og så ender man igen ikke med at bruge hundrede år på at finde bestemte ting!
Hvilke pakkeposer anbefaler jeg så?
Pakkeposer fra Flying Tiger
Jeg har prøvet to pakkeposer fra Flying Tiger: Dem lavet kun af net og dem lavet af noget plastik. Pakkeposerne fra Flying Tiger er virkelig billige og så er pakkeposerne som ikke er net vandtætte. Det er desværre noget af det eneste positive, jeg kan sige om poserne.
Materialet virker meget svagt og noget, som ikke holder længe. Derudover kan man ikke se i gennem poserne, som ikke er af net, så derfor ender man alligevel med at tage en masse poser ud og åbne dem, for at finde en bestemt ting. Man kan selvfølgelig have et system, men jeg glemmer ærlig talt, hvad jeg har proppet i de forskellige farvet poser.
Eagle Creek Pack it sack*
Eagle Creek Pack it sack* har net på forsiden og stof på bagsiden samt en lynlås for oven. Personligt ville jeg ikke pakke tøj i denne slags pakkeposer, da det er svært at lægge tøjet ved siden af hinanden, fremfor i lag, så man skal tit have meget indhold ud, for at få trøjen forneden.
Alligevel har jeg haft en pakkepose, som ligner Eagle Creek Pack it Sack*, siden min første solorejse. Jeg bruger pakkeposen til ledninger og andet elektronik. Det er let at få overblik over ens ledninger m.m. i denne pakkepose og med ledninger er det lettere at nå det i bunden 😉
Eagle Creek Pack-it Cube*
Eagle Creek Pack-it Cube* er virkelig en af de bedste pakkeposer på markedet. De er rimelig stive, men dog ikke så stive, at de ikke kan forme sig lidt efter din rygsæk. Man kan lyne op hele vejen rundt i posen, så man kan lyne op, hvor ens trøje ligger.
Der er faktisk to lynlåse, så du stadig kan bruge den, hvis den ene lynlås går i stykker. Materialet er rimelig robust og går de i stykker, så kan man få dem repareret i gennem hele deres levetid (dog tror jeg ikke, at lynlåsen går under garantien). Hvis du er i tvivl, så er de klart min favorit blandt de pakkeposer, som jeg har testet!
Jeg kan anbefale en cube* og en half cube* (evt to half cube) eller sættet med tre forskellige størrelser*. Man kan også få en cube, hvor man kan adskille rent og beskidt tøj*, jeg har ikke prøvet den, men er vild med idéen!
Er Eagle Creek lidt for dyrt til dit budget, så har rejsegear også en pakke med fem forskellige pakkeposer til en rimelig pris.
Du kan se lidt uddybende i videoen her:
Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!
Flere praktiske tips