Indholdsfortegnelse
Bali er en populær rejsedestination og med god grund! Øen er let at komme rundt på og er fyldt med frodig jungle, rismarker, vandfald, templer, vulkaner og søde lokale! Alt sammen til backpackervenlige priser! Læs med og se hvor billigt det kan være at rejse rundt på denne dejlige ø.
Rejsebudget for Bali
Mad/drikke: 335,7 kr
Overnatninger: 241 kr
Transport: 244,3 kr
Oplevelser: 21 kr
Andet: 122 kr
I alt: 964 kroner
Pr dag: 161 kroner
Noter til budgettet/Priser på Bali
- Priserne er opdateret i 2022.
- Der er regnet med en kurs, hvor cirka 2150 rupiah = 1 kr.
- Jeg havde 6 dage på øen.
- Jeg valgte at gå lidt mere “amok” end normalt på Bali, så på en uge blev det til to massager og køb af tre par øreringe samt en sarong. Hvilket til sammen blev 122 kroner – I know, big spender! Hurra for backpackervenlige priser 😉
- Uden disse crazy shopping og massage vaner ville mit budget ligge på 140 kroner/dag
- En flybillet til Bali koster fra knap 3500 kr. Tjek priser her (reklamelink). Billetten er ikke medregnet, da jeg stoppede på Bali på vejen hjem fra Australien.
Priser for overnatninger på Bali
- Mit hostel kostede kun 34,5 kroner pr nat. Jeg boede på In Da Lodge, hvor der blev spillet meget højt musik, så det var ikke lige det, som jeg søgte. Dog har jeg hørt godt om Puri Garden.
- Et billigt hotelværelse for to koster fra cirka 50 kr og opefter. Jeg har på en tidligere rejse til Bali boet på Wenara Bali Bungalows i Ubud. Det får en varm anbefaling herfra.
Priser for mad på Bali
- Mit hostel inkluderede ikke morgenmad, så madposten dækker altså over tre måltider om dagen (nogen gange endda to retter), et par is og selvfølgelig drikkevarer.
- Et måltid mad koster fra cirka 10-20 kroner og opefter, selvfølgelig alt efter hvor man er på øen. Indonesisk mad er selvfølgelig det billigste og det er ret lækkert.
- En lokal øl koster cirka 14 kr, en flaske vand koster cirka 2 kr.
Priser for transport
- Jeg bestilte airport pick-up gennem mit hostel, da jeg ankom ret sent, så jeg ikke skulle stå og forhandle med taxachauffører sent om aftenen. Det gav jeg 300.000 rupiah (159 kroner) for – hvilket ligger i den dyre ende
- Forvent at betale 200.000-300.000 RP (105-159 kroner) for airport pick-up til Ubud booket gennem dit hostel/hotel
- Til lufthavnen delte jeg en Grab (Asiens svar på Uber) med en fyr fra mit hostel. Det kostede 85.000 RP pr mand (42 kroner) eller 170.000 RP i alt
- Vi var fire backpackere, som gik sammen om at leje en bil med chauffør en halv dag – det gav vi i alt 350.000 RP (173 kr) for eller 87.500 RP (43,3 kr) pr mand. En hel dag (kl 7-20) koster cirka 500.000 RP (236 kr).
- Jeg bosatte mig i Ubud, da jeg kun havde en uge, så har ikke haft nogen udgift i forbindelse med at skulle rykke fra by til by. Husk, at medregne det i dit budget!
Pris for oplevelser
- En times massage koster fra cirka 30 kroner og op.
- Oplevelser dækker over entré til et par templer og et vandfald – pris 10.000-15.000 RP (5,3-8 kroner)
Sparetips til Bali
- Prut om prisen! Stort set alle priser er til forhandling – selv prisen på at leje en bil med chauffør og endda også massager. Men lad vær med at presse dem for hård, 15.000 (8 kr) betyder nok mere for dem end for dig 🙂
- Lad vær med at vælge “det første og bedste” – langt de fleste turbureauer eller boder har de samme ting, dog er det til forskellige priser, så hør ad hvad de forskellige sælger turene til. Du kan jo evt. fortælle prisen andre steder og høre, om de kan lave noget billigere 😉
- Tag bussen, hvis du kan (den kører ikke altid så ofte)
- Rejser du alene, så forhør dig på dit hostel om der er andre som skal på tur eller til lufthavnen, så kan I jo splitte regningen
Hvor skal man bo i Ubud?
Nedestående links er reklamelinks
Hostel i Ubud
Jeg boede på In Da Lodge og vil faktisk ikke anbefale det med mindre at du synes det er fedt med højt musik over det hele, dagen lang…
Noget af personalet virkede heller ikke besynderlig begejstrede for at have gæster, og de gad ikke rigtig hjælpe med information omkring seværdigheder med mindre, at man købte en tur gennem dem. På den positive side var det billigt, det lå godt, og noget af personalet var faktisk søde, men jeg ville ikke bo der igen. Til gengæld har jeg kun hørt positivt om Puri Garden*. Se en liste over alle hostels i Ubud her*.
Se priser for Puri Garden her*
Hotel i Ubud
Derudover kan jeg anbefale Wenara Bali Bungalows*, hvis du hellere vil bo på hotel end hostel. Der boede jeg selv for nogle år tilbage, da jeg besøgte øen med min familie. Hotellet har den perfekte placering ved Monkey Forest og er i gåafstand fra flere seværdigheder, dog uden at det bliver larmende i området. Der er morgenmad inkluderet og hotellet har en lækker swimmingpool.
Af andre hoteller har jeg også hørt godt om Tegal Sari Ubud* som har store og lyse værelser indrettet i traditionel stil og med terrasser med udsigt til en frodig skov. Der er til og med også familieværelser med plads til 6 personer! Derudover har hotellet to swimmingpools på taget og i haven – alt sammen til rimelige penge.
Se priser for Tegal Sari her*Skal det være noget helt ekstraordinært så skulle Viceroy Bali* være det ultimative. Her bor man midt i skoven og har en infinity pool med udsigt til palmeskoven. Stedet emmer af ro og luksus – man kan sågar ankomme med helikopter, hvis man skulle have lyst! Der er naturligvis to restauranter og to barer, fitness, roomservice, spa og børnpasning. Det er også muligt at få yogatimer på stedet. Kort sagt alt hvad du skal bruge for en afslappende ferie.
Se priser for Viceroy her*Leder du efter et lidt billigere alternativ til Viceroy Bali*, så overvej The Hidden Paradise Ubud*.
Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!