Så har jeg endelig fået købt min flybillet til Australien og jeg glæder mig!! Der var mange overvejelser som lige skulle tages med før jeg købte, men nu har jeg altså købt en billet! Findes der nogen bedre følelse? Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om bedre shopping end flybilletter 😛 Har du det på samme måde? Min rute kommer til at se sådan ud:

Elephant (象山) Hill, Xinyi District, Taipei

Foto af Andy Enero

1. Taiwan

Jeg har i lang tid været lidt lun på Taiwan og jeg fandt ud af at min rejse ikke blev dyrere af at tage et stop i Taipei, så hvorfor ikke? Jeg har fire dage i byen, hvilket jo ikke er vanvittigt meget, men lige nok til at få en fornemmelse af byen og måske blive forelsket i landet 😉 Har du nogle tips til byen så fyr løs!

Blue Mountains

Foto af Ian Munnings

2. Sydney

Jeg skal igen forbi Sydney (det er så tredje gang jeg besøger byen), så jeg tænker at det er på tide at jeg kommer forbi Blue Mountains og så vil jeg gerne gå turen fra Coogee til Bondi Beach, men nu må vi se hvad det bliver til dernede 🙂

Castle Hill, Venus and Jupiter

Foto af Rob and Stephanie Levy

3. Townsville

Okay, det er nok ikke den store overraskelse at jeg tager til Townsville når det er der jeg skal læse 😉 Men jeg har allerede fundet et værelse i et hus med en masse søde australiere, da min veninde er dernede nu og jeg kommer til at overtage fra hende 😉 Jeg glæder mig helt vildt, specielt når mere og mere begynder at falde på plads!

Western Australia

Foto af Adon Buckley

4. Western Australia

Jeg har altid drømt om at se Vestaustralien! Lækre strande, vidunderlig natur og rimelig få mennesker tiltaler mig meget! Jeg har en veninde som bor i Perth, som gerne vil vise mig rundt og så bliver det nok til et road trip efterfølgende, men nu må vi se hvordan det kommer til at hænge sammen 🙂 Kender du nogle skjulte skatte på vestkysten? 🙂

Singapore, Marina Bay

Foto af Leonid Iaitskyi

5. Singapore

Sidste stop på turen bliver Singapore. Jeg har som de fleste andre steder, som jeg skal besøge, aldrig været i Singapore, så det glæder jeg mig også rigtig meget til 🙂 Jeg kommer til at være i byen i fire dage, hvilket helt sikkert heller ikke er nok i den by, men så må jeg jo bare komme tilbage 😉 Jeg vil gerne se byen fra Marina Bay Sands hotel (det til venstre), så ved jeg faktisk ikke helt hvad jeg mere “skal” opleve. Jeg har dog besluttet at jeg nok ikke tager i deres zoologiske have, da jeg vist kommer til at se en del af dem i Australien, men har du andre forslag, så tager jeg i mod dem med kyshånd!

 

15 Comments

 • Hej Tine
  Det lyder fantastisk, glæder mig til at følge dig på din vej og blive inspireret.
  Jeg var i Singapore sidste sommer og vil gerne anbefale dig at tage en cykeltur her. Det er ikke lige den oplagte cykelby, men de formår alligevel at få dig sikkert rundt, vise en masse interessante højdepunkter for byen og det helt essentielle i det er naturligvis at du får en masse insider viden på kort tid. Så kan du jo altid dykke mere ned i byen selv bagefter 😉
  Hvis du får lyst kan du læse om min oplevelse her http://helles-univers.dk/cykeltur-i-singapore/
  Det var den helt perfekte start for os i Singapore. I øvrigt en helt fantastisk by!
  Jeg drømmer om en tur til Australien, så glæder mig til at læse med 🙂
  Rigtig god tur
  // Helle

  • Hej Helle
   Det lyder godt, jeg håber at jeg kan komme til at inspirere 🙂 Fedt, det vil jeg da se nærmere på! Tak for tippet! 🙂 Jeg glæder mig også rigtig meget til Singapore, jeg havde for et par år siden planlagt at have et stop i byen på vej til New Zealand, men så nåede flybilletterne lige at stige voldsomt inden jeg kunne booke, så det blev ændret til Dubai 🙂 Lige nu så glæder jeg mig dog mest til Taipei, fordi det er så anderledes, men nok også fordi det er første stop 😉 Australien er et fantastisk land!

 • Hvor lyder det bare bare spændende Tine. Vi glæder os til at følge med på din rejse. Hvornår er det nu du tager af sted?
  Jeg vil rigtig gerne selv nå forbi Singapore inden vi skal hjem, men det er jo et lidt dyrt land, så ved ikke helt om det kommer til at hænge sammen. Jeg har ikke rigtig sat mig ind i, hvad vi skal se hvis det er, men vi skal i hvert fald i Universal Studios 😛

  • Jeg tager afsted i starten af juli, så det er jo næsten lige om lidt! 😀 Ja, Singapore er lidt dyrere end resten af Sydøstasien, jeg har faktisk ingen ide om hvilket prisniveau de har i Taiwan…Har I overvejet couchsurfing? 🙂 Uh, Universal Studios kunne være nice!!

 • Fed rute du der har fået strikket sammen, Tine. Bliver spændende at følge dig.

  Taipei

  1. Selvfølgelig skal du opleve en af verdens højeste bygninger, jeg mener dog at den er smukkere udefra så spar pengene ved at tage turen derop.

  2. Prisniveauet er billigt i Taiwan, ikke så billigt som mange andre steder i Sydøstasien men et måltid lækkert mad på en af natmarkederne kan fås for 10-20 kr. Transporten er effektiv og billig med deres metro.

  3. Natmarkederne som åbner efter mørkes frembrud. Der er masser af dem over hele byen.

  4. Taipei Zoo som er kæmpestor og har de store pandaer. Den ligger i et naturskønt område lidt ude for Taipei men metroen går lige til døren. Tror at det kun koster kr. 15-20 kr.

  5. Ved siden af Zoo skal du prøve at tage en tur med svævebanen. Det er ikke særligt dyrt tror det var 25 kr. retur. Heroppe i bjergene er der masser af smukke templer og trekkings ruter.

  6. Besøge de mange smukke templer i byen hvor Lungshan tempel var det som vi synes var smukkest.

  7. Chiang Kai-shek Memorial Hall hvor du skal opleve det sjove og anderledes vagtskifte og nyde synet af pladsen og de smukke bygninger.

  8. Der ligger både en nationalpark og varme kilde i rimelig kort afstand fra Taipei.

  8. Ellers skal du nyde stemningen, de venlige mennesker, gå rundt i gaderne og indsnuse byen. Det er en fed by.

  Ellers ved jeg at du har læst vores indlæg, så tag nogle af de ting derfra som du synes virker spændende:-)

  Singapore

  Der er mange der har skrevet om Singapore men her er mine bud.

  1. Zoo men vælg natzoo, der er en anderledes oplevelse og super spændende men husk myggespray.

  2. Hvis du skal op og se Singapore fra Marina Bay Sands kan du komme gratis op i bygningen. Du spørger ved elevatoren efter “SKYbar”, og du får en billet. Du kan så bruge pengene på en drink i stedet for at bruge dem på udsigtsplatformen.

  3. Hver aften kl. 20 er der gratis lys og vandshow ved Bayfront

  4. Selvfølgelig skal du på Raffles hotel og have en Singapore Sling.

  5. Der er masser af kvarter i Singapore som skal opleveles.

  6. Den botaniske have er sindssyg smuk og her kan du få dig en smuk gåtur.

  De fire dage du skriver du har er efter min mening rigeligt i Singapore.

  Nå det var vist alt fra nu har lidt skrivekrampe:-)

  • Wow, det var noget af en liste! Tusind tak! Det kan jeg virkelig godt bruge – masser af skønne tips, jeg skal helt sikkert ud i naturen i Taipei og varme kilder lyder bestemt ikke dårligt! Det var også planen bare at sidde på en café en dag og nyde stemningen. Jeg må se om jeg når alt på listen, det lyder i hvert fald spændende meget af det 🙂 Vandshow skal jeg da helt sikkert se og jeg skal helt sikkert op i Skybar, tak for tippet! Botanisk have var også på listen, selvfølgelig hvordan kan en biologistuderende holde sig fra det 😉 Det lyder godt! Jeg var helt i tvivl om det var nok…men det er godt at vide at det er 🙂

 • Endelig fik du den bedste billet og med stop, så du kan få endnu flere sights på listen 🙂

  Jeg vil komme med mine inputs til Singapore:

  – Marina Bay Sands – den skal ses fra alle kanter

  – Ce La Vi cafe på 57’ende etage på hotel Marina Bay Sands og det er gratis, altså hvis du ikke køber en drink…

  – Lysshowet ved Supertree Grove. Her kunne du se showet en aften nede uner træerne og den anden aften oppe fra Ce La Vi?

  – Merlion fontainen, som er Singapores vartegn

  – Botanisk have og det er gratis og en del af UNESCO 🙂

  – Sultan Mosque og Kampong Glam

  – Little India

  – Down Town Singapore – lidt a la Wall Street i New York

  – China Town er du også nødt til at komme omkring.

  Jeg kan godt se Ontrip.dk anbefaler natzoo, men den var vi noget skuffet over…. det er jo smag og behag 😉

  Vi købte et 3-dages ubegrænset kort til metro, bus osv. og da vi rejste derfra fik vi 10 singapore dollars refunderet i lufthavnen for at returnere kortet. Helt genialt.

  God tur – jeg ville ønske jeg skulle med dig alle de fede steder. Vi er også begyndt at tale om Australien, så du får et par følgere fra Aarhus.

  De bedste hilsner

  Bettina
  http://www.danishadveturer.dk

  • Nemlig, hvorfor ikke udnytte tiden mens man har den. Datoen for studiestart havde lige rykket sig, så jeg lige fik fire dage ekstra og så fandt jeg en afgang et par dage tidligere til samme pris, så jeg tænkte at det lige så godt kunne udnyttes 😉

   Super med alle disse tips! Tusind tak, det vil jeg helt sikkert se på!

   Jeg skal da have en drink, selvom det måske ikke er backpackerpriser, så er det da en del af oplevelsen og man skal da forkæles engang i mellem 😉

   Jeg ved heller ikke om jeg tager i zoo, jeg tænker at jeg sikkert får set nogle stykker i Australien, men det tager jeg dernede 🙂

   Kan du anbefale et område at bo i mens man er i Singapore? 🙂

   Australien er fantastisk og et af mine yndlingslande! Jeg glæder mig til alle oplevelserne og håber da på at kunne inspirere 🙂

   • Vi boede på Hong Kong street i et triple værelse med pool på taget. Måske over et backpacker budget, men der lå nogle fine hostels i samme gade, som var rene og pæne og det er i gåafstand til det meste af byen ellers kører metro og bussen lige rundt om hjørnet. Vi havde 10 minutters til fods til China town, hvor der var vildt mange backpacker steder. Vi oplevede at butikker lukker ned forholdsvis tidligt, så jeg tror ikke du skal være bange for larm andet end fra medlogerende 🙂
    Det her er Singapore – alt er ordentligt og roligt.

    • Fedt tak. Det er altid meget godt lige at vide sådan cirka hvor det er godt at bo 🙂 Ørepropper plejer at gøre tricket 😉 Tak for tippet! Jeg vil da lige kigge på Hong Kong street 🙂

 • Så herlig, Tine! Å kjøpe nye flybilletter er absolutt den beste shoppingen som finnes 😉 Ikke minst når det gjelder Australia! Jeg oppholdt meg mest på østkysten, men har veldig lyst å oppleve vestkysten også! Hører det er veldig vakkert der, og langt mindre turistifisert. Gleder meg til å lese hvordan du opplever det 🙂 Blue Mountains var i alle fall et vakkert (og kjølig) sted! Gøy med en visitt innom Taiwan og Singapore også!

  • Jeg er fuldstændig enig! Og så er det verdens bedste overspringshandling 😉 Som nu er blevet udskiftet med at finde hostels osv 😉 Jeg har faktisk kun været i Sydney på østkysten, så er spændt på at se mere 😀 Jeg glæder mig så meget til vestkysten! Jeg har engang kørt et roadtrip ind gennem midten og det var rimelig øde, hvilket var virkelig fedt! Men jeg har hørt at vestkysten er endnu mere øde! Det har jeg godt hørt, det bliver nok også droppet, hvis det bliver for koldt i Sydney, men nu må vi se 🙂 Ja, det er jeg også superspændt på, specielt Taiwan, har du været der? Jeg har ikke været nogen af stederne, så glæder mig til at opleve dem. Nu må det godt snart blive juli!! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *