Reklamelinks er markeret med *, bruger du dem støtter du bloggen uden at det koster dig ekstra

Thailand er et velbesøgt land og med god grund. Der er masser af lækre strande, skøn natur, god mad og en masse søde lokale! Men hvilken rute skal man lige tage når man er i Thailand? Her kommer jeg med et bud på et rejseforslag på en måned i Thailand. Rejseforslaget inkluderer tid til shopping i Bangkok, trekking, smuk natur og selvfølgelig tid til smukke strande. Hvordan din rute ser ud kommer lidt an på hvad du vil og ruteforslaget kan selvfølgelig også tages omvendt ellers gøres kortere eller længere, hvis du ønsker det.

Men du kan betragte dette ruteforslag på en måned i Thailand, som en inspirationskilde til din tur!

lumbini park, bangkokMBK i Bangkok, Thailand


Dag 1-3: Bangkok


Tager du fra Danmark til Thailand, så lander du højest sandsynligt i Bangkok. Der er masser at lave i byen og det kan være fint at gå lidt rundt og opleve byen mens du lige får vænnet dig til tidsforskellen og den nye kultur i Thailand. I Bangkok kan du sejle på Chao Phraya floden, tage på cykeltur*, besøge templer, spise god mad, shoppe og besøge vilde Khao San road.

Rejsetip: Vil du gerne se flere templer, så kunne du med fordel tilbringe en dag eller to i Ayutthaya, omkring 1,5 time udenfor Bangkok

Bo på
HQ Silom* (hostel) eller ICheck Inn Silom* (hotel).

Dag 4-5: Kanchanaburi


Tag et tidligt tog fra Bangkok til Kanchanaburi cirka tre timer for byen. Undgå at stå af i Kanchanaburi med det samme, men tag toget hele vejen rundt, så får du den ene smukke udsigt efter den anden! Det koster 100 baht (18 kroner) og kører to gange om dagen. Se mere information på seat61. Dagen efter skal du med en tidlig bus til Erawan vandfaldene. Du vil ikke fortryde det!

Om eftermiddagen tager du en bus tilbage til Bangkok og tager nattoget eller et fly til Chiang Mai

chiang mai


Dag 6-11: Chiang Mai


Du ankommer om morgenen på 6. dagen i Chiang Mai. Dernæst kommer du hen til dit hostel/hotel. Chiang Mai er en stor by med starbucks og det hele, men den har et afslappende og roligt liv, som jeg bare holder af!

Jeg kan anbefale en tur til templet Doi Suthep, at du spiser på Chang Puak Gate night market, tilbringer nogle timer i “badeland” i Grand Canyon Chiang Mai*, besøger Wat Chedi Luang (et tempel), tager på madlavningsskole*, på en trekkingtur i junglen, zipline i junglen* og måske besøger en festival, hvis du er så heldig, at være i landet under en festival – særligt Yi Peng og Loy Krathong festival er en fantastisk oplevelse såvel som Songkran.

Undgå treks med elefanter, da elefanterne bliver tortureret for at få dem til at lystre 🙁

Vil du i stedet besøge elefanterne, et sted hvor de bliver behandlet ordentlig så overvej Lanna Kingdom Elephant Sanctury* eller en anden elefantpark som redder elefanterne fra at arbejde i turistindustrien. Det er en organisation, som tager sig af elefanter som er blevet udnyttet eller skadet af mennesker.

Pai


Dag 12-14: Pai


Pai er en hyggelig lille bjergby med skøn natur og en afslappet stemning! Den er rigtig populær blandt backpackere, men du kan sagten tage hertil selvom du ikke er backpacker 😉 Besøg Pai Canyon og nyd udsigterne fra byen mens du er her.

På dag 14 eller 15 tager du til Chiang Mai hvorfra du tager et fly til Sydthailand.

Du kan flyve med Air Asia til Krabi (for Koh Lanta, Krabi, Koh Lipe, Koh Muk, Koh Jum eller Phi Phi-øerne) eller Surat Thani (For Koh Samui, Koh Tao eller Koh Phangan). Mens Thai smile har til Phuket og andre steder. De inkluderer derudover indchecket bagage i prisen. Nok Air har til de fleste destinationer i Sydthailand. Du kan også tage nattoget til Bangkok og dernæst et tog sydpå, men forvent mindst 24 timers transport. Se tider og priser på tog her.

koh lanta


Dag 15-30: Sydthailand


De sidste 14-15 dage kan du bruge på at udforske Sydthailand (du kan selvfølgelig også vælge, at tage flere dage i den nordlige del). Du har tid til at besøge lidt forskellige steder på din tur, men vil du gerne undgå regnsæson, så er dine bedste chancer at tage til vestkysten (Krabi osv.) fra november til maj samt østkysten (Koh Tao, Khanom osv.) fra april til oktober.

Du kan dog stadig være uheldig med vejret og er selvfølgelig ikke altid sikker på godt vejr. Heldigvis regner det sjældent mere end en time eller to i Thailand 😉

Personligt kan jeg bedst lide Nordthailand, men af øer kan jeg bedst lide Koh Lanta og Koh Chang og så er jeg vild med kystområdet Khanom (hvor man kan se lyserøde delfiner)! Koh Chang ligger dog øst for Bangkok (i Trat), så ikke i Sydthailand. Jeg har dog også hørt godt om Koh Tao og Koh Phangan – særligt den nordlige del af Koh Phangan skulle være fredelig og smuk. Jeg bryder mig dog ikke om Koh Samui eller Koh Phi Phi, da jeg synes, at øerne er ødelagte af turisme.

Rejsetip: Kombinér eventuelt din rejse til Thailands strande med en tur i Khao Soks vilde natur! Derudover kan du overveje at flyve ind til Bangkok og hjem fra Krabi/Phuket, hvis du gerne ville undgå at skulle tilbage til Bangkok på hjemturen 🙂

Rejsetip: Vil du virkelig off-beaten track, så tag til det nordøstlige Thailand

koh lanta


Har du “kun” 14-20 dage?


Så ville jeg klart flyve lidt mere og vælge færre steder, så kunne turen eventuelt se således ud:

Bangkok, 2-3 dage
Chiang Mai, 4-7 dage
Sydthailand, 6-13 dage


Kort over Thailand og ruteLæs også: Rejsebudget for en måned i Thailand samt mine rejseforslag til Cambodja, Vietnam og Laos


Dette indlæg indeholder reklame-/affiliate links. Det betyder, at jeg tjener lidt, hvis du booker overnatninger gennem mine links. Det koster ikke dig ekstra, men jeg håber, at du vil støtte bloggen ved at bruge mine links. På forhånd tak.

Mere inspiration fra fine Thailand

9 Comments

  • Mange tak, Rikke. Er glad for at høre at I kan bruge det 🙂 Nordthailand er skønt og den del jeg bedst kan lide, men strandene i syd er bestemt heller ikke dårlige 😉

 • Hej Tine. Vil du lave sådan en guide til Laos, Cambodja og Vietnam? De landene skal jeg nemlig også rejse i, når jeg skal til Asien. Knus og god jul!

  • Hej Mette, hvis du ikke har set det. Så har jeg nu lavet et ruteforslag til Cambodja og Laos og kan love, at der er et fra Vietnam på vej. Undskyld, at det har taget lidt tid at få skrevet dem, men håber at du nåede at få dem inden din rejse 🙂

 • Hej Tine 🙂

  Vi er to piger, fra Nordjylland, som skal på rundrejse i Asien til November, og derfor har vi snuset lidt rundt på din blog, som er rigtig spændende!!

  Vi skal eksempelvis til Thailand, og derfor har vi særligt kigget på det budget, som du har lavet over din tid i Thailand – vi håber meget på at samme budget kan lade sig gøre for os!

  Vi lander i Bangkok, hvor vi har tænkt os at være de første 2-3 dage. Derefter vil vi gerne være en uges tid i Chiang Mai og slutteligt vil vi have 14-17 dage i den sydlige del af Thailand, hvor Anna har været 2 gange før, så det kender hun en del til. Her vil vi starte på Koh Lipe og bevæge os op af mod Phuket, hvor vi igen skal flyve fra.

  Vores spørgsmål til dig er angående tranport indenrigs i landet, da vi er overraskede over, hvor billigt du har kunnet lade dig tranportere. Vi tænker mest på ruterne mellem Bangkok og Chiang Mai og mellem Chiang Mai og Sydthailand? Hvad har du gjort, for umiddelbart tyder dit budget ikke på indenrigsfly?

  Har du ellers nogle must – sees eller lignenede, som du vil dele med os i disse områder i Thailand?

  Vi håber du har tid til at svare os – det ville være en kæmpe hjælp.

  Mange hilsner fra os

  • Hej Ida og veninde

   Tusind tak for rosen. Det betyder meget 🙂

   Hvis I holder lidt øje med jeres penge, så burde det godt kunne lade sig gøre.

   Ift transport, så er Thailand lidt kompliceret ift mit budget. Jeg købte et flypas med Air Asia, som jeg kunne bruge på fly til og fra Myanmar samt til og fra Sydthailand for omkring 1400 kroner, hvis ikke jeg husker forkert. Det er derfor lidt svært at vide hvad jeg helt præcis har givet for den enkelte flybillet, så jeg regnede med at jeg betalte fuld pris for billetterne til/fra Myanmar og resten af pengene for passet gik til/fra sydthailand. Derudover var jeg heldig at få en rigtig billig billet til Chiang Mai.

   Jeg vil forslå, at I holder øje med Air Asia, Thai smile, Tiger Airways og Nok Air. Når I skal booke indenrigsbilletter, da de er de billigste selskaber 🙂 Der er dog lidt forskel på hvad de forskellig selskaber inkluderer, fx inkluderer Thai Smile bagage og mad i prisen, hvorimod at Air Asia ikke gør 🙂

   Must sees er altid svært når man ikke lige kender folk. Men jeg kan klart anbefale erawan vandfaldene og death railway ved kanachaburi. I Chiang Mai kan jeg anbefale Doi Suthep, Chiang Mai Grand Canyon, aftenmarkedet, 3D museet og ellers bare gå rundt og nyde byen 🙂

   God tur,
   Tine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *