Laos byder på storslået naturoplevelser og emmer samtidig af ro. Tempoet forgår bare i et helt andet gear end i de omkringliggende lande. Landet overses tit til fordel for Thailand og Vietnam, men det har stadig masser at byde på! Dette er blot et ruteforslag til din rejse i Laos – med dette vil du opleve det bedste af landets seværdigheder og “skjulte” skatte, uden at stresse. Som sagt er dette blot et forslag og turen kan selvfølgelig ændres så den passer din tur.

Mekong floden i Laos


Dag 1-2: Slow boat til Luang Prabang


Jeg vil med det samme forslå, at du tager en Slow boat fra Thailand til Luang Prabang. Det er ultimativt den smukkeste måde, at komme til Luang Prabang på! I to dage vil du glide gennem det smukke bjerglandskab og se det lokale liv langs floden. Turen til Laos kan ikke starte bedre!

Læs om mine oplevelser på Slow boat’en – så du undgår scams og kommer bedst fra start

Rejsetip: Du kan også overveje, at tage på den ekstrem populære Gibbon Experience fra Huay Xia før du hopper ombord på en slow boat, så skal du så booke din slow boat tur i Huay Xia og ikke i Thailand. Men book Gibbon Experience i god tid, da den sagtens kan være booket flere måneder i forvejen. Pris cirka 200-300 dollars.

vandfald ved Luang Prabang


Dag 3-6: Luang Prabang


Du ankommer engang om eftermiddagen på dag 2 og bruger nok resten af tiden på at finde et sted at sove. Luang Prabang er en enorm hyggelig by og du kan sagtens bruge flere dage her.

Brug din tid i byen på at besøge det ubeskrivelig smukke Kuang Si vandfald. Lej en cykel og besøg små landsbyer og vandfald i nærheden af byen. Gå langs mekongfloden. Besøg templer. Spis dig mæt i de lækre buffeter og køb dine souvenirs på det hyggelige og farverige aftenmarked. Se solnedgangen fra Mount Phousi eller ved Mekong floden. Tag i “biografen” og drik et par øl med andre backpackere og rejsende på utopia

Overnat: Downtown backpackers hostel (reklamelink)

Læs også om mine oplevelser ved Kuang Si vandfaldet og mine tips til oplevelser i byen

muang ngoi, Laos


Dag 7-11: Nong Khiaw og Muang Ngoi


Tidligt om morgenen på dag 7 tager du bussen til Nong Khiaw – ankomst omkring frokosttid.

Du kan enten arrangere transport gennem dit hostel (60.000-80.000 kip, 60-70 kroner) eller tage en rimelig ukomfortabel og oplevelsesrig lokal bus til 37.000 kip (32 kroner) for at komme til Nong Khiaw. Brug et par dage i Nong Khiaw eller tage båden direkte til Muang Ngoi til 25.000 kip (21 kroner).

Nong Khiaw og Muang Ngoi byder på endnu flere fantastiske bjerglandskaber og gode trekkingmuligheder til landsbyer, rismarker og grotter. Du kan også blot nyde den smukke udsigt over floden fra dit hotel, hængekøje eller en af byens restauranter. Få rejsende tager til Nong Khiaw, så der er god mulighed for at du kan have flere smukke steder for dig selv.

Rejsetip: Her kan du også skære en dag eller to fra, hvis du mangler lidt tid, men der er bestemt også nok at lave til at bruge flere dage her.

Læs også: 15 billeder, som giver dig lyst til at rejse til Laos og Fantastisk trekking og lokale oplevelser i Muang Ngoi

guide til Vang Vieng


Dag 12-15: Vang Vieng


På dag 12 tager du videre til Vang Vieng. Tager du hele turen fra Muang Ngoi og til Vang Vieng på en gang, så kommer du til at bruge hele dagen på din rejse. Først vil du skulle med båden til Nong Khiaw (25.000 kip) og dernæst med en bus til Luang Prabang (37.000-55.000 kip) hvorfra du tager bussen til Vang Vieng (6-7 timer, 100.000 kip, 87 kroner).

OBS – busserne kører sjældent til tiden, så hav godt med snacks med og vær forberedt på ventetid samt muligheden for at skulle overnatte i Luang Prabang.

Sparetip: Lokale vil prøve at lokke dig ombord på en shuttle fra båden i Nong Khiaw til busstationen samt fra busstationen ind til Vang Vieng. Begge steder ligger dog i rimelig gåafstand fra hinanden. Så du kan sagtens droppe den ekstra udgift

Vang Vieng er Laos’ partyby nummer et. Hvilket var en af grundene til at jeg ikke ville dertil. Men jeg blev tvunget til at stoppe der på min tur fra Muang Ngoi til Vientiane og det fortryder jeg ikke. Som du nok kan regne ud, så var Vang Vieng også enorm smuk! Men det var ikke et sted, som jeg havde lyst til at være i lang tid.

I Vang Vieng kan du vandre i bjergene og blandt rismarker. Du kan besøge huler og lagooner (blue lagoon er dog en værre turistfælde). Du kan sejle i kajak eller tube på floden. Du kan flyve i luftballon i solnedgangen. Se en masse Friends på en af byens mange restauranter og så er det selvfølgelig muligt at feste, men det er også rimelig let at undgå festerne.

Tip: Undgå gerne Blue Lagoon, den er ikke turen værd

vientiane i Laos


Dag 16-17: Vientiane


Din tur videre fra Vang Vieng afhænger af hvad du skal efter Laos. Skal du til Nordvietnam, så anbefaler jeg at du tager til Vientiane og får lavet et vietnamsisk visum på ambassaden der (du kan også få 15 dages visum gratis ved grænsen). Det kan tage alt fra få timer til 3 dage (alt efter hvor meget du vil betale). Fra Vientiane kan du tage en bus (~24 timer, cirka 200-300 kroner) eller et fly til Hanoi.

I Vientiane kan du gå en tur langs Mekongfloden, hvor de lokale dyrker motion, fisker m.m. Du kan besøge nationalmuseet samt det rørende COPE museum. Du kan se Laos’ svar på triumfbuen (Patuxai) og den flotte udsigt deroppefra (pris 3000 kip, 2,5 kroner). Du kan gå en tur på aftenmarkedet. Du kan selvfølgelig også se templer samt den nærliggende Buddha park.

Overnatning: Vientiane Backpackers eller Vientiane Golden Sun hotel (begge er reklamelinks)

rejseforslag - to uger i Laos


Dag 18-20: 4000 islands


Skal du til Thailand, Cambodja, det centrale eller sydlige Vietnam, så forstår jeg at du tager til 4000 islands (Don Det) med en natbus fra Vientiane eller Vang Vieng. Du kan dog også rejse til Thailand fra Vientiane, hvis du ønsker det.

4000 Islands ligger i Mekong floden er det perfekte sted at slappe af. Okay, generelt har Laos mange gode steder at slappe af, for Laos er utrolig afslappet. Men det var lidt som om at 4000 Islands tog det til et helt nyt niveau. Måske det var for de mange happy shakes som man kan finde på øerne? 😉

Man bor primært i hytter langs floden – jo længere du går fra “stranden”/”havnen” desto mere roligt og billigt bliver det. Brug dagene i en hængekøje, cykel rundt på øerne, se vandfald. Du kan eventuelt og en båd-/kajaktur,  hvor du ser efter de sjældne Irrawaddi delfiner. De ses som oftest omkring solopgang/-nedgang, men der er kun omkring 5 tilbage, så regn ikke med noget.

Sparetip: Skal du videre til Thailand, Vietnam eller Cambodja fra 4000 islands, så køb en billet fra Don Det til Pakse og køb en busbillet derfra. Du ville alligevel skulle til Pakse, men du kan spare en del, ved at arrangere den del af turen selv.

kort over Laos


Har du mindre eller mere tid i landet?


Har du “kun” 14 dage? Så ville jeg nok skære en dag fra Luang Prabang samt nogle dage i Nong Khiaw og Muang Ngoi fra eller eventuelt skippe Vientiane.

Har du mere end 20 dage i Laos? Så har jeg en række foreslag til dig her (de grønne punkter på kortet):

 • Tag til Bolaven Platau (Tad Lo) nær Pakse og udforsker området der. Der skule være rigtig naturskønt!
 • Du kan også køre det berømte Thakhek Loop (3 dages køretur), ligger halvvejs mellem Vientiane og Pakse. Dog vil jeg anbefale, at du har en hvis grad af erfaring på en motorcykel, da det er grusvej det meste af tiden
 • Overvej at tilføje Plains of Jars, nær Phonsavan sydøst for Luang Prabang og nordøst for Vang Vieng, hvis du er særlig interesseret i arkæologi eller bare mystikken omkring krukkerne 🙂

Kort over Laos og ruteLæs også mit rejsebudget i Laos

Samt mit ruteforslag til Thailand, Vietnam og Cambodia


Dette indlæg indeholder reklame-/affiliate links. Det betyder, at jeg tjener lidt, hvis du booker overnatninger gennem mine links. Det koster ikke dig ekstra, men jeg håber, at du vil støtte bloggen ved at bruge mine links. Alle steder, er steder som jeg selv har prøvet at bo på (hostels/guesthouse) eller har fået anbefalet (hotellerne) af venner og familie.

Flere rejsetips og oplevelser fra skønne Laos

6 Comments

  • Ja, Laos er rigtig smuk. Jeg bliver faktisk selv overrasket når jeg ser mine billeder derfra Og ja, så er det billigt, hvilket bestemt ikke gør det til et dårligere land at rejse i

 • Bra guide! 😀 Skulle virkelig ønske jeg hadde lenger tid i Laos, for jeg fikk et supert godt inntrykk av landet den stunden jeg var der. Luang Prabang og Nong Khiaw falt jeg veldig for, og dit kan jeg også tenke meg å reise tilbake. Jeg håper jeg får oppleve mer av landet i framtiden. 🙂

  • Mange tak, det er jeg glad for at du synes 🙂 Det er virkelig også et smukt land! Luang Prabang, Nong Khiaw og Muang Ngoi var mine favoritter 🙂 Hvor lang tid havde du i landet?

 • Glem alt om hvor billigt det er i Laos – ihvertfald Vienitane, som efter min erfaring er generelt dyrere og har intet at byde på som Chiang Mai og er dårligt organiseret med, hvad der er at se. Tag til Thailand eller Vietnam. Hvis du vil købe billigt fra Laos, så tag til markeder i Thailand nær grænsen som Mukdahan, Sae Kao eller Nong Khai.

  • Jeg er enig i, at Nordthailand og Vietnam er billigere end Laos, men i forhold til Danmark er Laos stadig rigtig billig Derudover har Laos en masse at byde på af flot natur, som er meget anderledes end det jeg har set i Vietnam og Thailand, så derfor anbefaler jeg stadig, at man besøger Laos. Laos er bestemt også andet end Vientiane. Luang Prabang er enorm hyggelig og Muang Ngoi samt Nong Khiaw er utrolig smukke og meget billigere end Vientiane Men nu kan alt jo heller ikke gøres op i priser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *