Laos byder på storslået naturoplevelser og emmer samtidig af ro. Tempoet forgår bare i et helt andet gear end i de omkringliggende lande. Landet overses tit til fordel for Thailand og Vietnam, men det har stadig masser at byde på! Dette er blot et ruteforslag til din rejse i Laos – med dette vil du opleve det bedste af landets seværdigheder og “skjulte” skatte, uden at stresse. Som sagt er dette blot et forslag og turen kan selvfølgelig ændres så den passer din tur.

Mekong floden i Laos


Dag 1-2: Slow boat til Luang Prabang


Jeg vil med det samme forslå, at du tager en Slow boat fra Thailand til Luang Prabang. Det er ultimativt den smukkeste måde, at komme til Luang Prabang på! I to dage vil du glide gennem det smukke bjerglandskab og se det lokale liv langs floden. Turen til Laos kan ikke starte bedre!

Læs om mine oplevelser på Slow boat’en – så du undgår scams og kommer bedst fra start

Rejsetip: Du kan også overveje, at tage på den ekstrem populære Gibbon Experience fra Huay Xia før du hopper ombord på en slow boat, så skal du så booke din slow boat tur i Huay Xia og ikke i Thailand. Men book Gibbon Experience i god tid, da den sagtens kan være booket flere måneder i forvejen. Pris cirka 200-300 dollars.

vandfald ved Luang Prabang


Dag 3-6: Luang Prabang


Du ankommer engang om eftermiddagen på dag 2 og bruger nok resten af tiden på at finde et sted at sove. Luang Prabang er en enorm hyggelig by og du kan sagtens bruge flere dage her.

Brug din tid i byen på at besøge det ubeskrivelig smukke Kuang Si vandfald. Lej en cykel og besøg små landsbyer og vandfald i nærheden af byen. Gå langs mekongfloden. Besøg templer. Spis dig mæt i de lækre buffeter og køb dine souvenirs på det hyggelige og farverige aftenmarked. Se solnedgangen fra Mount Phousi eller ved Mekong floden. Tag i “biografen” og drik et par øl med andre backpackere og rejsende på utopia

Overnat: Downtown backpackers hostel (reklamelink)

Læs også om mine oplevelser ved Kuang Si vandfaldet og mine tips til oplevelser i byen

muang ngoi, Laos


Dag 7-11: Nong Khiaw og Muang Ngoi


Tidligt om morgenen på dag 7 tager du bussen til Nong Khiaw – ankomst omkring frokosttid.

Du kan enten arrangere transport gennem dit hostel (60.000-80.000 kip, 60-70 kroner) eller tage en rimelig ukomfortabel og oplevelsesrig lokal bus til 37.000 kip (32 kroner) for at komme til Nong Khiaw. Brug et par dage i Nong Khiaw eller tage båden direkte til Muang Ngoi til 25.000 kip (21 kroner).

Nong Khiaw og Muang Ngoi byder på endnu flere fantastiske bjerglandskaber og gode trekkingmuligheder til landsbyer, rismarker og grotter. Du kan også blot nyde den smukke udsigt over floden fra dit hotel, hængekøje eller en af byens restauranter. Få rejsende tager til Nong Khiaw, så der er god mulighed for at du kan have flere smukke steder for dig selv.

Rejsetip: Her kan du også skære en dag eller to fra, hvis du mangler lidt tid, men der er bestemt også nok at lave til at bruge flere dage her.

Læs også: 15 billeder, som giver dig lyst til at rejse til Laos og Fantastisk trekking og lokale oplevelser i Muang Ngoi

guide til Vang Vieng


Dag 12-15: Vang Vieng


På dag 12 tager du videre til Vang Vieng. Tager du hele turen fra Muang Ngoi og til Vang Vieng på en gang, så kommer du til at bruge hele dagen på din rejse. Først vil du skulle med båden til Nong Khiaw (25.000 kip) og dernæst med en bus til Luang Prabang (37.000-55.000 kip) hvorfra du tager bussen til Vang Vieng (6-7 timer, 100.000 kip, 87 kroner).

OBS – busserne kører sjældent til tiden, så hav godt med snacks med og vær forberedt på ventetid samt muligheden for at skulle overnatte i Luang Prabang.

Sparetip: Lokale vil prøve at lokke dig ombord på en shuttle fra båden i Nong Khiaw til busstationen samt fra busstationen ind til Vang Vieng. Begge steder ligger dog i rimelig gåafstand fra hinanden. Så du kan sagtens droppe den ekstra udgift

Vang Vieng er Laos’ partyby nummer et. Hvilket var en af grundene til at jeg ikke ville dertil. Men jeg blev tvunget til at stoppe der på min tur fra Muang Ngoi til Vientiane og det fortryder jeg ikke. Som du nok kan regne ud, så var Vang Vieng også enorm smuk! Men det var ikke et sted, som jeg havde lyst til at være i lang tid.

I Vang Vieng kan du vandre i bjergene og blandt rismarker. Du kan besøge huler og lagooner (blue lagoon er dog en værre turistfælde). Du kan sejle i kajak eller tube på floden. Du kan flyve i luftballon i solnedgangen. Se en masse Friends på en af byens mange restauranter og så er det selvfølgelig muligt at feste, men det er også rimelig let at undgå festerne.

Tip: Undgå gerne Blue Lagoon, den er ikke turen værd

vientiane i Laos


Dag 16-17: Vientiane


Din tur videre fra Vang Vieng afhænger af hvad du skal efter Laos. Skal du til Nordvietnam, så anbefaler jeg at du tager til Vientiane og får lavet et vietnamsisk visum på ambassaden der (du kan også få 15 dages visum gratis ved grænsen). Det kan tage alt fra få timer til 3 dage (alt efter hvor meget du vil betale). Fra Vientiane kan du tage en bus (~24 timer, cirka 200-300 kroner) eller et fly til Hanoi.

I Vientiane kan du gå en tur langs Mekongfloden, hvor de lokale dyrker motion, fisker m.m. Du kan besøge nationalmuseet samt det rørende COPE museum. Du kan se Laos’ svar på triumfbuen (Patuxai) og den flotte udsigt deroppefra (pris 3000 kip, 2,5 kroner). Du kan gå en tur på aftenmarkedet. Du kan selvfølgelig også se templer samt den nærliggende Buddha park.

Overnatning: Vientiane Backpackers eller Vientiane Golden Sun hotel (begge er reklamelinks)

rejseforslag - to uger i Laos


Dag 18-20: 4000 islands


Skal du til Thailand, Cambodja, det centrale eller sydlige Vietnam, så forstår jeg at du tager til 4000 islands (Don Det) med en natbus fra Vientiane eller Vang Vieng. Du kan dog også rejse til Thailand fra Vientiane, hvis du ønsker det.

4000 Islands ligger i Mekong floden er det perfekte sted at slappe af. Okay, generelt har Laos mange gode steder at slappe af, for Laos er utrolig afslappet. Men det var lidt som om at 4000 Islands tog det til et helt nyt niveau. Måske det var for de mange happy shakes som man kan finde på øerne? 😉

Man bor primært i hytter langs floden – jo længere du går fra “stranden”/”havnen” desto mere roligt og billigt bliver det. Brug dagene i en hængekøje, cykel rundt på øerne, se vandfald. Du kan eventuelt og en båd-/kajaktur,  hvor du ser efter de sjældne Irrawaddi delfiner. De ses som oftest omkring solopgang/-nedgang, men der er kun omkring 5 tilbage, så regn ikke med noget.

Sparetip: Skal du videre til Thailand, Vietnam eller Cambodja fra 4000 islands, så køb en billet fra Don Det til Pakse og køb en busbillet derfra. Du ville alligevel skulle til Pakse, men du kan spare en del, ved at arrangere den del af turen selv.

kort over Laos


Har du mindre eller mere tid i landet?


Har du “kun” 14 dage? Så ville jeg nok skære en dag fra Luang Prabang samt nogle dage i Nong Khiaw og Muang Ngoi fra eller eventuelt skippe Vientiane.

Har du mere end 20 dage i Laos? Så har jeg en række foreslag til dig her (de grønne punkter på kortet):

 • Tag til Bolaven Platau (Tad Lo) nær Pakse og udforsker området der. Der skule være rigtig naturskønt!
 • Du kan også køre det berømte Thakhek Loop (3 dages køretur), ligger halvvejs mellem Vientiane og Pakse. Dog vil jeg anbefale, at du har en hvis grad af erfaring på en motorcykel, da det er grusvej det meste af tiden
 • Overvej at tilføje Plains of Jars, nær Phonsavan sydøst for Luang Prabang og nordøst for Vang Vieng, hvis du er særlig interesseret i arkæologi eller bare mystikken omkring krukkerne 🙂

Kort over Laos og ruteLæs også mit rejsebudget i Laos

Samt mit ruteforslag til Thailand, Vietnam og Cambodia


Dette indlæg indeholder reklame-/affiliate links. Det betyder, at jeg tjener lidt, hvis du booker overnatninger gennem mine links. Det koster ikke dig ekstra, men jeg håber, at du vil støtte bloggen ved at bruge mine links. Alle steder, er steder som jeg selv har prøvet at bo på (hostels/guesthouse) eller har fået anbefalet (hotellerne) af venner og familie.

Flere rejsetips og oplevelser fra skønne Laos

16 Comments

 • Kære Tine

  Tusind tak for en fantastisk blog! Det er en sand fornøjelse at følge dig og læse om alle dine rejseoplevelse – meget beskrivende, næsten som at være der selv.
  Jeg skriver til dig da jeg har brug for et lille tip, da jeg er blevet meget inspireret af dine ture til Asien. Derfor har jeg et spørgsmål til dig. Hvilket land(e) ville du foretrække aller mest at rejse til i juli måned (2-3uger).
  Jeg har de fleste af landene på min bucketliste, men tænker på om der er ét bestemt sted som er at foretrække (bedst vejr, frodigst, billigst osv).
  Jeg har umiddelbart altid haft Vietnam højt på min liste, men vil egentligt gerne mere “lokalt” og mindre turistet end hvad jeg har hørt Vietnam har udviklet sig til.
  Jeg elsker at mine rejser er aktive og gerne også med fokus på mad 🙂 har overvejet at bruge jysk rejsebureau til at give et bud på fly og de første overnatninger.
  Jeg har researchet lidt og tænker at jeg godt kunne finde på at planlægge min tur a’la disse som jysk tilbyder. Men jeg er meget tilhænger af at det ikke er en pakkeløsning, men at man selv planlægger turen og at der er plads til spontane aktiviteter.

  Sri Lanka:
  https://www.jysk-rejsebureau.dk/sri-lanka/bjerge-leoparder-og-skoenne-strande/
  https://www.jysk-rejsebureau.dk/sri-lanka/aktivt-eventyr-i-sri-lanka/

  Maylaysia:
  https://www.jysk-rejsebureau.dk/malaysia/trekking-i-endau-rompin-og-tropeoeer/

  Laos:
  https://www.jysk-rejsebureau.dk/laos/laos-explorer-fra-chiang-mai-til-siem-reap/

  Jeg håber du har tid til at svare med et lille tip. Og jeg glæder mig til at læse om dit næste eventyr.

  DBH

  • Hej Nicoline

   Tusind tak for de søde ord! Det betyder meget 😀
   Jeg tænkte umiddelbart, at Malaysia, Indonesien eller dele af Sri Lanka ville være en oplagt mulighed. Vietnam er et fantastisk land, som sagtens kan være uturistet, trust me, jeg har trods alt boet der 😉 Men i juli kan det godt være EKSTREMT varmt, som i +40C og høj fugtighed! Det samme gælder for Laos. Men Malaysia og Indonesien er vejret perfekt i juli måned, hvis du dog vil slippe lidt for turisterne, så ville jeg nok søge væk fra Bali 😉

   Sri Lanka skulle også være godt og maden skulle også være god. Men der har jeg ikke været, så tror mere at du skal have fat i Trine fra miss-world/turen går til Sri Lanka. Jeg er sikker på at hun har en masse insidertips!

   Malaysia har jo masser af jungle, fede koralrev til dykning og snorkeling samt gode trekkingmuligheder, orangutanger på Borneo, bjerge, det er meget forskelligt hvad folk synes om maden. Jeg kunne godt lide den, men er nok lidt mere til thailandsk, vietnamesisk eller indisk.

   Indonesien har masser af bjerge/vulkaner, jungle og orangutanger på Sumatra, fed dykning, gode muligheder for surfing og maden er også her god.

   Det er i hvert fald kort hvad jeg tænker…Du skal være velkommen til at stille flere spørgsmål også hvis der er noget du gerne vil have uddybet. Umiddelbart tror jeg, at det vil være billigere at booke fly og overnatninger selv end at booke gennem Jysk Rejsebureau, men du kan jo altid ringe derned og forhøre dig for du beslutter dig.

   Jeg plejer at booke fly og de første par overnatninger og så har jeg som oftest en idé om hvad jeg gerne vil. Nogle ture booker jeg på forhånd, hvis det er nødvendigt fx da jeg ville dykke ved Sipadan nær Borneo 🙂

   Jeg håber at du kan bruge mine tips og dejligt at høre at du forsat vil læse med 🙂

   Mvh
   Tine

   • Hej Tine!
    Tusind tak for hurtigt svar.
    Ja jeg havde godt læst mig til at Vietnam ville være ekstrem varmt, så det er bedre at besøge landet i foråret/efteråret.
    Jeg vil researche lidt mere på Sri Lanka, Malaysia og Indonesien.
    Jeg troede også at det ville være billigere at booke selv, men ud fra hvad jeg kan se på monomondo, så er de ret konkurrencedygtige, og jeg har hørt at de “kun” tager 300kr i administrationsgebyr, så det er do-able tænker jeg 🙂
    Jeg tror ihvertfald at jeg vil prøve at høre dem ad, og så kan man altid sammenligne 🙂
    Ja det havde jeg egentligt også i tanker, så man “bare” booker flyt og et par overnatninger, så så ser tager den som den kommer. Hvad tænker du vil være rimeligt at give for flybilletter?

    DBH,
    Nicoline

    • Hej Nicoline

     Det var så lidt. Det er i hvert fald nogle ret fede lande.
     Det har i hvert fald aldrig kunne betale sig for mig at booke gennem dem, med mindre at jeg har skulle til flere lande og tvivler på at det kan betale sig, når du booker så forholdsvis sent, men som du selv siger så er det da værd at prøve.
     Det er svært at sige hvad de burde koste for det kommer an på så meget fx hvor du flyver til/fra, datoer m.m. men tænker umiddelbart at du ville skulle give fra omkring 5000-6500 kroner.

     Mvh
     Tine

  • Ja, Laos er rigtig smuk. Jeg bliver faktisk selv overrasket når jeg ser mine billeder derfra Og ja, så er det billigt, hvilket bestemt ikke gør det til et dårligere land at rejse i

 • Bra guide! 😀 Skulle virkelig ønske jeg hadde lenger tid i Laos, for jeg fikk et supert godt inntrykk av landet den stunden jeg var der. Luang Prabang og Nong Khiaw falt jeg veldig for, og dit kan jeg også tenke meg å reise tilbake. Jeg håper jeg får oppleve mer av landet i framtiden. 🙂

  • Mange tak, det er jeg glad for at du synes 🙂 Det er virkelig også et smukt land! Luang Prabang, Nong Khiaw og Muang Ngoi var mine favoritter 🙂 Hvor lang tid havde du i landet?

 • Hej Tine
  Jeg bliver færdig i gymnasiet til sommer og har derefter planer om at rejse til sydøstasien alene. Jeg vil gerne besøge thailand, vietnam, Laos, muligvis indonesien og malaysia, på den såkaldte banana pancake trail. Jeg håber på at kunne være afsted i en 4 måneder, men søger råd om hvornår det bedste tidspunkt at rejse derned det er, og om der er noget jeg bør vide. Samtidig håber jeg du måske kan gie mig tips til en god rute samt gode måder at komme rundt på.

  Knus Mette

  • Hej Mette
   Det lyder som en fed tur! Jeg har lavet nogle ruteforslag til Thailand, Vietnam, Laos og Cambodja på min blog. Måske du kan bruge dem til at planlægge en rute? 🙂

   https://aworldofbackpacking.com/ruteforslag-vietnam/
   https://aworldofbackpacking.com/rejseforslag-laos/
   https://aworldofbackpacking.com/ruteforslag-thailand/

   Jeg har endnu ikke nået at skrive så meget om Malaysia og i Indonesien, så har jeg desværre “kun” besøgt Bali.
   Generelt er Indonesien og Malaysia bedst at besøge i de danske sommermåneder, mens Vietnam og Laos er bedst i efteråret/foråret. I Thailand skal man vælge østsiden (Koh Tao, Khanom osv) i de danske sommermåneder og tidlige efterårsmåneder, i de sene efterårsmåneder til tidligt forår er vestsiden bedst (Koh Phi Phi, Koh Lipe osv) 🙂 Så jeg ville nok starte “nedefra” Bali og arbejde mig op mod Vietnam 🙂 Det er rigtig let at komme rundt med tog og bus, jeg fortrækker nattog, når det kan lade sig gøre 🙂

   Jeg ved ikke hvilke ekstra tips, som jeg kunne have til dig udover denne guide: https://aworldofbackpacking.com/anderledes-tips-til-sydoestasien/

   Du skal være velkommen til at skrive igen, hvis du kommer på flere spørgsmål ellers god rejse,
   Tine

 • Glem alt om hvor billigt det er i Laos – ihvertfald Vienitane, som efter min erfaring er generelt dyrere og har intet at byde på som Chiang Mai og er dårligt organiseret med, hvad der er at se. Tag til Thailand eller Vietnam. Hvis du vil købe billigt fra Laos, så tag til markeder i Thailand nær grænsen som Mukdahan, Sae Kao eller Nong Khai.

  • Jeg er enig i, at Nordthailand og Vietnam er billigere end Laos, men i forhold til Danmark er Laos stadig rigtig billig Derudover har Laos en masse at byde på af flot natur, som er meget anderledes end det jeg har set i Vietnam og Thailand, så derfor anbefaler jeg stadig, at man besøger Laos. Laos er bestemt også andet end Vientiane. Luang Prabang er enorm hyggelig og Muang Ngoi samt Nong Khiaw er utrolig smukke og meget billigere end Vientiane Men nu kan alt jo heller ikke gøres op i priser

 • Hej Tine 🙂

  Tak for dine fede indlæg på forum 🙂

  Som overskriften siger skal jeg d. 10september rejse 3mdr gennem det asiatiske.

  Destinationer:
  Lyder det fornuftigt?
  Fly t Hong Kong 2uger.
  Tog til Tibet/ Nepal 2-3uger
  Nordlige Indien 2uger
  Tog til sydlige Indien 1uges tid.
  Thailand/ Laos/ Vietnam 1.5 mdrs tid?

  Mig og rejsen:
  Har lidt generelle spørgsmål hvilket du helt sikkert kan svare på 😉 haha.
  Kort og godt rejser jeg som selvstændig terapeut og behandler. Så vil godt have fat i så menneskelig og naturlig en rejse som muligt.
  Besøge lidt munke, buddister, lokale. Som generel inspiration og artikler.

  Lidt research, artikler omkring eventuelle skoler, hospitaler, plejehjem osv da det er områder jeg også arbejder med.

  Og så behandler delen med yoga, Tai Chi, akupunktur osv hvis det er noget du skulle være stødt på eller kender nogen / noget jeg skal have fat i ? 🙂

  Til de mere overordnede praktiske ting:

  1. Er det nok at booke fly t/r samt første par ugers overnatninger i første omgang?
  – nogen siger jo at de bare tager resten som det kommer, den er god nok? Jeg er alligevel spontaniteten ham selv, så det passer fint.

  2. Budget. Er det virkelig rigtigt at man skal regne med op imod 10.000/måneden? Synes det lyder her vildt. Vil jo godt bo billigt med eksempelvis AirBnb og spise gadekøkkener eller lave mad selv nogle dage..

  3. Arbejde med lokale for kost/logi?

  4. Transport i de enkelte lande. Er der apps og andet du vil anbefale? Og er det simpelt og nemt at benytte på korte og lange distancer?

  5. Nogle ting generelt praktisk der er vigtige eller godt at vide inden man rejser i Asien?

  Ser frem til forhåbentlig at høre fra dig. Dejlig dag!

  Simon

  • Hej Simon

   Det var da så lidt 🙂

   Nu er jeg ikke selv så meget til storbyer, så jeg havde nok valgt kortere tid i HK. Jeg ville nok bruge længere tid i Nepal og det nordlige Indien og så ville jeg nok droppe det sydlige Indien p.g.a. tiden. Skal du “bare” til Bangkok et par enkelte stop i Laos og så rejse ned gennem Vietnam, så synes jeg, at 1,5 måned lyder fint 🙂

   Jeg kender desværre ikke rigtig nogen som dyrker yoga, Tai Chi og akupunktur, men de findes helt sikkert. Jeg ville nok prøve at høre i Facebook grupper for expats i de forskellige lande eller grupper for yoga-interesserede eller lignende 🙂

   1. Det er faktisk det jeg selv oftest gør.så ja
   2. Det kommer meget an på hvordan man rejser, men de fleste bruger 5000-10.000 kr pr måned i Asien. Du kan evt se mine budgetter for Sydøstasien på bloggen 🙂
   3. Prøv at tjekke sider som HelpX, der kan du finde arbejde for kost og logi. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle lande som tillader, at man laver frivilligt arbejde på et turistvisum 🙂
   4. Rome2rio er god, når man skal planlægge transport, men generelt er det virkelig let
   5. Tjek op på visumreglerne først. Skal du fx til Tibet, så skal du have lavet et kinesisk visum i Danmark!

   Hav 100 dollars i nødpenge med hele vejen rundt

   Sørg for at du køber en ordentlig rygsæk, hvis du vil backpacker, det kan tage lang tid at finde

   I Asien vil de helst ikke tabe ansigt, så de indrømmer sjældent fejl og vil nogen gange hellere sige noget forkert end at de ikke ved det

   Husk de er fattige, så det at du har råd til at rejse betyder, at du er rig, da mange aldrig får råd til det. Så husk det, hvis du har med ivrige sælgere at gøre

   Mvh
   Tine

   • Hej igen. Mange tak for dine fine svar

    Det har givet nogle gode noter.

    Godt at høre at budget typisk ligger fra 5000 og op, så er det nok ikke helt umuligt, haha..

    Jeg ser lige på den app og hjemmesiden. Så må jeg håbe på at komme i kontakt med nogen ift arbejde. Det bliver ikke mere lokalt.

    Tak for de gode ekstra råd med tips til at rejse.

    God weekend

    • Hej Simon

     Det var så lidt. Du må sige til, hvis du kommer på flere spørgsmål ellers god rejse!

     God weekend
     Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *