Så kom næste flybillet i hus. Jeg har virkelig længe gået og tænkt frem og tilbage om næste rejse. Hvor skulle den gå hen (det er virkelig svært, når mulighederne er mange)? Hvor lang tid skal jeg være væk? Hvad skal jeg have ud af den? Osv, men nu har jeg endelig besluttet mig!

Rejseblog: 9 timer i Hong Kong - få det meste ud af en lang transit

Kina

Min næste rejse starter i Beijing, hvorfra jeg skal rejse ned gennem landet for så at slutte i Hong Kong. Kina har stået på min liste i maaange år og nu skal det endelig være. Jeg glæder mig til at udforske Kinas mange smukke nationalparker, muren og kulturattraktionerne i Beijing, så er jeg spændt på at se mere af Hong Kong end jeg allerede har! Jeg er dog spændt på hvordan Kina er for solorejsende, da jeg har hørt delte meninger om den del….og så er jeg spændt på at se, hvor meget jeg kommer til at fortyde, at jeg rejser til Kina i sommerens hede 😛

Sri Lanka

Fra Hong Kong flyver jeg videre til Sri Lanka, hvor jeg skal rejse rundt med min mor. Vi skal mødes med nogle af mine lokale venner, besøge teplantager, vandre i bjergene og forhåbentlig se blåhvaler, leoparder og elefanter! Jeg er spændt på landet, som jeg kun har hørt godt om!

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Efter Sri Lanka flyver jeg videre til Kuala Lumpur, hvor jeg har været før. Hvad der sker herefter ved jeg faktisk ikke…Byen er et godt springbræt til andre destinationer som Filippinerne, Indonesien, Nepal, Australien og mange andre spændende destinationer. Jeg håber på at kunne få noget frivilligt arbejde indenfor biologi eller tage en divemaster eller noget lignende, men nu må vi se hvad der sker. Jeg har indtil videre ikke en hjemrejsebillet, så er spændt på at se hvad der kommer til at ske!

Er der nogen af jer, som har tips til nogle af stederne, så skal I være mere end velkommen til at sende dem i min retning! De vil blive modtaget med en masse kærlighed 😉

8 Comments

  • Superspennende reiseplaner! I Kina har jeg kun besøkt Beijing, Xi’an og den kinesiske mur (har visst ikke skrevet ferdig om den turen). Der tror jeg i hvert fall at jeg fint kunne reist alene. Sri Lanka har jeg ikke besøkt, men det er mange andre norske reisebloggere som har skrevet om landet i løpet av de siste par årene.

  • Hvis du ikke allerede har planlagt Kina-ruten helt kan jeg virkelig anbefale en afstikker til Jiuzhaigou-dalen og at bruge tid i nogle af de små (også i kinesisk forstand) bjergbyer deroppe omkring. Man kan komme derop med bus fra Chengdu (i hvert fald da jeg var der i 2010…). Men Jiuzhaigou er det smukkeste naturområde med stisystemer, der bugter sig rundt om smaragdgrønne søer, klippevægge og massevis af spektakulære vandfald.

  • Øv, hvor ærgerligt! Især når det er en af hovedårsagerne til at tage til Kina. Jeg har desværre ikke været i Huanglong, men var forbi Songpan et par dage og synes helt klart at den del af Kina er et besøg værd. Man kan hurtigt køre død i de enorme byer 🙂 Det er jo længe siden jeg var der, men jeg var ret begejstret for Muslim Quarter i både Xian og Chengdu (masser af street food!). I Beijing kan jeg anbefale at bo i Hutonger, tage ud og opleve Houhai bar street om aftenen og at udforske de dele af den kinesiske mur der ikke er fuldt restaurerede. Det er sejt at se hvordan naturen er i gang med at overtage den 🙂 Et andet sted jeg synes var rart og smukt var Yangshou, eller området omkring, som er et virkelig fint sted at leje en cykel og udforske de små veje nogle dage. Det er marker, små byer, floder og kalkstens-klipper. Der var en del turister, især kinesiske i selve byen (men det tror jeg er svært at undgå i kina 😉 ). Hong Kong var jeg kun i et par dage og må indrømme at det ikke er mit favoritsted i Kina, jeg er mere til bjergene og den storslåede natur. Det blev en lang smøre! Håber noget af det kan bruges. Uanset er jeg sikker på at det bliver en uforglemmelig tur!

    • Ja, men sådan går det nogen gange, så har jeg jo en grund til at komme tilbage 😉 Jeg skal helt sikkert også være så lidt i de store byer som muligt, selvfølgelig er der nogle ting som jeg gerne vil se i Beijing osv, men er generelt ikke til storbyer og særligt ikke for længe 😛 Jeg skal bo i en hutong cirka 10 minutters gang fra den forbudte by og skal helt sikkert til den urestaurerede del, da jeg har hørt , at de restaurerede dele er meget kommercielle og fyldt med turister. Houhai bar street kendte jeg ikke, tak for tippet! 🙂 Jeg har booket et hostel i Xingping, som ligger længere op ad floden ift. Yanghou, men det er i samme område, så håber jeg, at byen er lidt mindre, men det glæder jeg mig også virkelig til! Jeg tænker, at det bliver min miniferie i Kina 🙂 Jeg skal ud på nogle af vandrestierne i Hong Kong og se mere af naturen der, for at se noget andet, jeg har også været i byen før 🙂 Det kunne helt sikkert bruges, så mange tak! Det er jeg også sikker på, at det bliver!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *